jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

normalnie co wam powiem to wam powiem, ale wam powiem, że mam piękne płytki na ścianie w kuchni :D

podobają nam się obojgu :) a to były płytki wybrane bez większego zastanowienia i szukania - rozważaliśmy te szare mozaikowe które ma nionczka, albo coś kolorowego-zielonego ;) pojechaliśmy do castoramy (po co innego) zobaczyliśmy płytki wivida na ścianie i stwierdziliśmy - fajne są, bierzemy :D

mąż stwierdził, że te zielone płytki podobają mu się najbardziej, bardziej niż te szare które mamy na podłodze w kuchni i przedpokoju (a też mu się bardzo podobały) ;D jak zapytałam o płytki łazienkowe, powiedział, że są ok, ale takie białe, że w sklepie były z szarymi i mu się bardziej podobały (bo to on je pierwszy zauważył w sklepie i powiedział, że mu się podobają i już by innych nie szukał, ja bym może jeszcze poszukała, ale te też są ok ;))

ekipa skończyła już u nas dzisiaj pracę, reszte robimy sami, czyli malowanie, panele.... baterie musimy kupić i nie mam pojęcia jakie, jakiej firmy... to samo tyczy się piekarnika, płyty gazowej, okapu i zlewu - możecie coś polecić? dobrego i niedrogiego?

inkageo

Zlew i baterię bierz z Ikei, mają bardzo fajne, długa gwarancja, do zlewów są fajne bajery.
Teraz w Katowicach można robić zakupy online i kurierem wysyłają.
Imagine there is no hate

bozena.dp

Cytat: inkageo w 04 Lip 2012, 22:08:18
Zlew i baterię bierz z Ikei, mają bardzo fajne, długa gwarancja, do zlewów są fajne bajery.
Teraz w Katowicach można robić zakupy online i kurierem wysyłają.

dzięki :) a polecasz coś konkretnego czy po prostu z ikei?
i podoba mi się opcja z kurierem :D

Dodany tekst: 04 Lip 2012, 22:34:41

i o jakich bajerach mówisz? :knuje:

mobka

Bozena, ja z taniego AGD polecam Beko, maja tesciowie zmywarke i pralke juz z 5 lat pewnie, albo i dluzej. Szwagierka teraz kupila do nowego domu lodowke, pralke, zmywarke i plyte. Nie narzeka na razie (ale krotko co prawda uzytkuje, jakies 10miesiecy moze). Ja mam zmywarke i jest ok.

feeling.good

nam się lodówka beko sypneła całkiem miesiąc po gwarancji :D Ale moja mama uzytkuje już dłużej i jest ok.

wrobelek0403

a ja w agd to bym jednak zainwestowała, jak sie cos zepsuje, trzeba bedzie wyciagac z zabudowy. :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

ALe wyciągnąć z zabudowy to nie problem. My ostatnio zmywarkę wymienialiśmy. Raz dwa i z głowy.

Dodany tekst: 04 Lip 2012, 22:54:25

A i można czasami trafić przedłużenie gwarancji - szwagierka wszystkie sprzęty ma z 5 letnia gwarancją. Nam się nie udało, bo musielibyć za nią dopłacać, oni za free mieli.

bozena.dp

to AGD nie musi być tak całkiem tanio, tanio, ale żeby było dobre i zaliczało się do tańszych ;)

mobka

Ja ponownie polecam Beko ;)

Polecane sa tez Siemensy/Bosche, ale ja troche poczytalam jak szukalam zmywarki i oni w tych tanszych modelach oszczedzaja. Zmywarka nie miala np. metalowego spodu, tylko plastikowy, nie miałą krótkiego programu i połowy załadunki itd.

A beko ma fajne funkcjonalności (w pralkach i zmywarkach na pewno).

feeling.good

ja jestem megazadowolona z pralki hotpoint ariston.

ishka82

ja lubię ariston i indesit, to podobno to samo ;)

Dodany tekst: 04 Lip 2012, 23:12:08

jeszcze elektrolux ok :)

bozena.dp

mobka dzięki, przejrze ofertę beko

Dodany tekst: 04 Lip 2012, 23:12:49

aristonowi też sie przyjrze, ale czytałam niezbyt pochlebne opinie na temat tej firmy ;D

inkageo

Ikea często zmienia asortyment, w domu mam taką dużą baterię jak to modne było, ze spiralą i jest bardzo dobra. Do biura kupiłam najtańszy okrągły zlew boholmen chyba i baterię lagan i nie mam zastrzeżeń. Ty pewnie wybierzesz coś lepszego. A bajery - deski do krojenia pasujące na zlew, sitka i takie tam :)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/10473/?identifier=10473&pageNumber=0
Imagine there is no hate

martullek

moja mama na pralkę ariston od 8 lat, na razie bezawaryjna (tfu!). ja też w kwietniu, jak mi się pralka spaliła po przepięciu prądu kupiłam ariston

jestynka

Cytat: bozena.dp w 04 Lip 2012, 22:59:08piekarnika, płyty gazowej, okapu i zlewu - możecie coś polecić? dobrego i niedrogiego?

mamy piekarnik gazowy pod zabudowę Candy i się nam sprawdza :)
płyta gazowa chyba też tej firmy,zmyły nam się napisy
zlew baterię mamy z ikei
okap mastercooka, ja uważam ,że jest głośny P. twierdzi,że normalny

Dodany tekst: 05 Lip 2012, 13:47:55

Cytat: mobka w 05 Lip 2012, 00:01:59Polecane sa tez Siemensy/Bosche, ale ja troche poczytalam jak szukalam zmywarki i oni w tych tanszych modelach oszczedzaja. Zmywarka nie miala np. metalowego spodu, tylko plastikowy, nie miałą krótkiego programu i połowy załadunki itd.

mamy najtanszą zmywarkę siemensa pod zabudowę i spód ma metalowy, krótki program (30 min. też jest), połowa załadunku też.
pralkę siemensa też mamy i póki co jest ok, b.duży wybór programu

mobka

Cytat: jestynka w 05 Lip 2012, 14:43:25mamy najtanszą zmywarkę siemensa pod zabudowę i spód ma metalowy, krótki program (30 min. też jest), połowa załadunku też.
Ja nie znalazlam jak szukalam.Ale w sensie ten spod pod koszami? I to w zabudowie jest?

jestynka

Cytat: mobka w 05 Lip 2012, 14:06:07
Ja nie znalazlam jak szukalam.Ale w sensie ten spod pod koszami? I to w zabudowie jest?

zmywarka jest pod zabudowę i spód pod koszami jest metalowy

magdalinska

Cytat: jestynka w 05 Lip 2012, 14:43:25mamy najtanszą zmywarkę siemensa pod zabudowę i spód ma metalowy, krótki program (30 min. też jest), połowa załadunku też.pralkę siemensa też mamy i póki co jest ok, b.duży wybór programu
ja mam taka boscha, ale zaluje ze ją wziełam, bo to stary model był, teraz wszystkie sa z automatycznym doborem wody do ilosci załadunku. 2x dawałam ten program na pol załad. i porazka, wszystko niedomyte. Ale krótki program (30min, 35st) sprawdza sie

jestynka

Cytat: magdalinska w 05 Lip 2012, 15:14:18
ja mam taka boscha, ale zaluje ze ją wziełam, bo to stary model był, teraz wszystkie sa z automatycznym doborem wody do ilosci załadunku. 2x dawałam ten program na pol załad. i porazka, wszystko niedomyte. Ale krótki program (30min, 35st) sprawdza sie

kiedy kupowałaś?

emcia

Cytat: mobka w 04 Lip 2012, 23:01:59
Ja ponownie polecam Beko ;)

Polecane sa tez Siemensy/Bosche, ale ja troche poczytalam jak szukalam zmywarki i oni w tych tanszych modelach oszczedzaja. Zmywarka nie miala np. metalowego spodu, tylko plastikowy, nie miałą krótkiego programu i połowy załadunki itd.

A beko ma fajne funkcjonalności (w pralkach i zmywarkach na pewno).
kupiłam boscha za 1150 około i ma taki spód

magdalinska

jestynka

ja niecałe 2 lata temu

Dodany tekst: 05 Lip 2012, 18:37:13

Cytat: magdalinska w 05 Lip 2012, 16:14:182x dawałam ten program na pol załad. i porazka, wszystko niedomyte.

wiesz,że mi lepiej on mył,jak dawałam pół tabletki, nie ma wtedy zacieków

mobka

A, i ja szukalam zmywarki z klasie energetycznej A+. Może tu był problem z siemensami i cenami.

magdalinska

jestynka a to ja wyciagałam brudne rzeczy :/nie z zaciekami, tylko brudne....
aha, i sprawdziłam, mam plastikowy spod :)  nawet na to nie zwrociłam uwagi, nie wiedziałam, ze to cos złego

jestynka

Cytat: mobka w 06 Lip 2012, 00:51:33A, i ja szukalam zmywarki z klasie energetycznej A+

u nas to podstawa przy kupowaniu sprzętów AGD