jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

zaraz poszukam o co chodzi z tym lustrem, bo pamiętajcie, że ja będę miała 3 części lustra - 1 to lustro wklejone na kominie i potem 2 częsci= drzwi szafki :P

a tu aktualne zdjęcia łazienki ;)
w prawo https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5753589767139085426

ta płyta gdzie geberit będzie obcięta
no i teraz tak, skucie się :P czy lustro ma się zaczynać od 1,20 czy 1,25m? od czego to zależy, już mówię - jeżeli dam całą płytkę i nad nią dekor lustro bedzie 1,25m, jak dotniemy ostatnią płytkę, tak żeby dekor kończył się tak jak płytka po prawej to wtedy lustro bedzie 1,20m - nie wiem czy kumacie :P zaraz wam to narysuje, postaram sie :P

ishka82

bozena.dp, jak możesz, to wejdź na tlena ;)

wrobelek0403

ja rozumiem i absolutnie nie docinaj płytek, no chyba ze krótsza płytka bedzie przy podłodze. na górze to sie bedzie rzucac w oczy.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

moje zaczyna sie na 120cm i stojac widze wlasna talie ;) siedzac na klopie widze czubek glowy - lustro bylo dopasowane do 2x plytka pionowo 60cm bez ciec zadnych - nie chcialabym zadnych ciec plytkowych kosztem tych 5 cm
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

no u mnie będzie 6 płytek x 20cm = 120cm (+fugi 6x1,5mm) + 5 cm mozaika i potem lustro dopiero... moze jak bedzie juz wisialo bedzie inaczej, ale tak na sucho to te 1,25cm na początek lustra jakoś wysoko mi sie wydaje :P
zaraz wam pokaze moja wizualizacje paska pod lustrem lol chwila, bo pracuje nad tym :P

wrobelek0403

bozenka to tylko  5 cm roznicy :) moi rodzice mają tak, ze widac człowieka od szyi w góre i tez daje rade :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

no dobra, tak by to MNIEJ więcej wyglądalo - obawiam się, że proporcje są trochę zaburzone i w rzeczywistoście ten pasek dekoru będzie nieco cieńszy :P
i tak, emcia, to będzie jedyna "ozdoba", poza tym w całej łazience jasne płytki na ścianie, ciemne na podłodze
wyobraźcie sobie, że nad mozaika jest lustro, a pd takie płytki jak na ścianie obok :P

inkageo

Jestem za jednym paskiem nadal :)
Imagine there is no hate

emcia

wrobelek0403

bozena.dp bedzie ok  :thumbup: :thumbup:

emcia, nie - bedzie widac, ze płytki sa na nierownej wysokosci.

bozena.dp

Cytat: emcia w 13 Cze 2012, 21:14:39
a nie może byc tak?

może, to była druga opcja, którą rozważałam, ale wtedy ta płytka poniżej mozaiki musiałby być 5 cm docięta, tak żeby reszta zgrała się z płytkami na ścianie obok, a dziewczyny pisały, że lepiej żeby płytka była w całości, więc nie wiem ;D

no i z całą pewnością pasek powinien być cieńszy, właśnie to poprawiam :P

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 21:21:40

no widzisz, wróble pisze, że tak nie może być :P
i mąz mój osobisty stwierdził, że lepiej jak będzie cała płytka, a potem ten pasek (po tym jak mu pokazłam moje wypociny) ;)

wrobelek0403

emcia

nie patrzyłam na płytkę tylko na linie lutro-płytka z prawej

bozena.dp

dobra, poprawiłam, teraz proporcje bardziej prawdziwe są ;) i pasek nie taki byle jaki :P
prosze docenić moje wypociny, pamiętając, ze ja to nie zwierz ;)

wrobelek0403

bozenka, mysle ze ten potrójny pasek bedzie ok. rzeczywiscie te kosteczki sa malenkie i pojedynczy zniknie pod lustrem.

i absolutnie nie rób zadnych ramek ;)

emcia

teraz to by się dwa paski przydały :D

bozena.dp

Cytat: emcia w 13 Cze 2012, 21:47:38
teraz to by się dwa paski przydały :D

ale że 2 rzędy?
zrobie :P a co :P

Cytat: wrobelek0403 w 13 Cze 2012, 22:39:48bozenka, mysle ze ten potrójny pasek bedzie ok. rzeczywiscie te kosteczki sa malenkie i pojedynczy zniknie pod lustrem.

te kosteczki mają 1,5cm x 1,5cm, więc 3 rzędy to zaledwie 4,5 cm, ale zaokrągliłam do 5cm, bo jeszcze fuga :P

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 13 Cze 2012, 22:51:26te kosteczki mają 1,5cm x 1,5cm, więc 3 rzędy to zaledwie 4,5 cm, ale zaokrągliłam do 5cm, bo jeszcze fuga

to rzeczywiscie malutko.

elve

bozena.dp nie wiem czy ci wcześniej pisałam, ale do tych drzwiczek lustrzanych polecam uchwyty Strecket (28mm):

emcia

chyba wolę jak linie się zgadzają
przekombinowane?

wrobelek0403

emcia a po co tak? nad paskiem bedzie juz tylko tafla lustra :knuje:

emcia

Cytat: wrobelek0403 w 13 Cze 2012, 22:04:56
emcia a po co tak? nad paskiem bedzie juz tylko tafla lustra :knuje:
czyli przekombinowane :D
ciągle chodzi mi o równą linię lustro-płytka boczna

bozena.dp

emcia tak :P
bo musiałabym kupić jeszcze jeden plaster mozaiki, albo jak juz musiało by być po 1 rzędzie mozaiki i wyglądało by to mniej wiecej tak

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 22:08:37

Cytat: elvelve w 13 Cze 2012, 21:53:45
bozena.dp nie wiem czy ci wcześniej pisałam, ale do tych drzwiczek lustrzanych polecam uchwyty Strecket (28mm):

nie pamiętam czy pisałaś, chyba nie, dzięki, zapiszę sobie zaraz :)

wrobelek0403

Cytat: emcia w 13 Cze 2012, 22:06:36
czyli przekombinowane :D
ciągle chodzi mi o równą linię lustro-płytka boczna

mysle,ze wystarczy jak płytki beda sie zgadzam z dekorem. :)

bozena.dp

tu macie jeszcze 2 rzedy mozaiki i mozaika tak jak miała być + ten durny przycisk - wygląda to jak pół dupy zza krzaka :P miałyście rację ;)
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Mozaikia?authkey=Gv1sRgCOnI3b6J5-aqmwE#5753616569799675698