jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

suuuper sie robi :D

bozenka, a jak Tobie sie podoba?? z 1 czy z 3?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

podobaja mi sie 3, ale tak jak na tym "projkecie" (bez przycisku spłuczki) nie wiem jak te 3 beda pod lustrem wyglądać czy tam 1 pasek nie bylby lepszy, mam dylemat, bo tego nie widziałam, no ;D
musiałbym teraz do głupiej baby od projektu jechać i niech mi to poprawi, ale ona pewnie nie bedzie miala czasu zeby zrobic to na juz, albo wymysli ze to duzo roboty

magoo

bozena.dp to może podjedź do mieszkania, przymierz dekor w obu opcjach (da się?) i jak zobaczysz, to zdecydujesz

bozena.dp

powiedzmy, ze sie da, ale co z tego jak lustra jeszcze nie ma, bedzie na koncu dopiero, wiec co mi to da?! nic :P

ja sie jeszcze tak waham czy 1 czy 3 paski pod tym lustrem, bo pamietam, ze elve i inka(?) pisały, ze one by daly 1 pasek i to pod lustrem - to było wtedy jak sie zastanawialam, gdzie i jaki ten pasek zrobić - i tak mi to jakos utkwiło w pamieci

no nic, postaram sie przekonac M. (pracownika) zeby wstrzymal sie z kładzeniem tej mozaiki do jutra, a wieczorem moze zwierz bedzie miala chwile czasu i poczaruje dla mnie w fotoszopie ;)

inkageo

Ja bym opuściła i pasek i lustro. Lustro jak najniżej.

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 14:58:02

Jeden pasek zaraz nad umywalką i od razu lustro.

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 15:59:41

Aaaaaa kurde... Tam jest ten przycisk...

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 17:00:45

Pasek nie może przecinać przycisku, musi być nad nim.
Imagine there is no hate

jestynka

Cytat: inkageo w 13 Cze 2012, 17:57:31Jeden pasek zaraz nad umywalką i od razu lustro.

u nas przy takim rozwiązaniu lustro byłoby ciągle zachlapane

bozena.dp

Cytat: inkageo w 13 Cze 2012, 17:57:31Jeden pasek zaraz nad umywalką i od razu lustro.

nie da się, bo jak sama napisałaś, tam jest przycisk ;D

ale jest dobrze, mam czas do jutra żeby to przemyśleć i przespać się z problemem :P
i sama nie wiem co robić... panowie z ekipy mówią, że zrobiliby ten pasek tak jak miał być, bo to lepiej będzie wyglądać jak będzie biała płytka, pasek, biała płytka i lustro, a to, że pasek będzie przecięty przyciskiem to nie szkodzi, bo przycisk jest "srebrny" więc się będzie dobrze komponował z resztą i że zaraz po lustrem to będzie za wysoko, no i zaraz pod lustrem, nie będzie go tak dobrze widać, jak między 2 białymi płytkami
aaaa!!! ja już nic nie wiem....

inkageo

Nie słuchaj tych panów :D Nie, nie, nie! Pasek nad przyciskiem i pojedynczy, na niego siup lustro :)
Imagine there is no hate

bozena.dp

zaraz jadę do mieszkania zrobić zdjęcia stanu obecnego i będziemy myśleć, bo tak na sucho to ja nic nie wymyślę ;)

ale faktem jest, że jak pasek będzie zaraz pod lustrem to będzie trochę wysoko bo na wysokości 1,20-1,25m i nie wiem czy się z lustrem nie zleją.... ta wysokość 1m dla tego paska była optymalna, wg mnie, no i fajni by był wyróżniony przez białą płytkę powyżej i poniżej, ale ten cholerny przycisk...
aaa...
dziewczyny, nie ukrywam, że liczę na waszą pomoc bo mam mętlik... za godz. wrzuce zdjęcia, może zwierz będzie umiała coś wyczarować w fotoszopie ;)

elve

bozena.dp nie słuchaj panów ;)
daj pasek tuz pod lustrem
nawet im bedzie dzieki temu latwiej bo nie beda musili docinac płytek z powodu dekoru
dekor pod lustrem bedzie wystarczajaco widac
1 czy 3 to juz kwestia jak bardzo ma byc widoczny

bozena.dp

inka, tylko ja się obawiam, że pojedyńczy się jednak zgubi/zleje z lustrem, że jak już to lepiej żeby były te 3 rzędy

elve

bozena.dp to daj 3, czy my cie kiedys okłamalysmy?

aaa i pilnuj by płytki miały jeden poziom, zeby ci na scianie z umywalka nie połozyli nizej/wyzej z powodu lustra
wiesz o co mi chodzi?

bozena.dp

aha, bo pan, który będzie mi robił szafkę i lustro mówił coś że żeby te lustra drzwi były mocniejsze to byłby w takiej "ramce" jakby 3mm (chyba), więc ten dekor nie byłby tak całkiem pod lustrem, tylko jeszcze miedzy mozaiką a taflą lustra byłby cieniutki paseczek w kolorze do wyboru - czarny, "srebrny błyszczący lub matowy" i biały chyba też, wiec może jednak nie będzie to tak źle wyglądać
ale z drugiej strony, nie bedę miała jednej tafli lustra na całej ściane, tylko tak jakby 3 części z takich ramkach (1 wklejone+ 2 drzwiczki szafki)
potem poszukam zdjecia, zebyscie wiedzialy o co chodzi
teraz jade do mieszkania zrobić foty ;)

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 18:50:00

elve wiem, pilnuje ;)
i nie, nie okłamałyście mnie ;)

inkageo

Nie bierz tego wzmocnienia! Po co? Ja mam lustro z ikei, wielkie, nie ma żadnych wzmocnień, przyklejone klejem i już ;)
Imagine there is no hate

elve

lustro w ramkach? :hmm: musze to zobaczyc

magoo

bozena.dp NIE SŁUCHAJ PANÓW!!! lol lol lol

inkageo

Aaaaa to tam będzie szafka? Odstająca od ściany? I na niej szklane drzwiczki? A nie lustro na ścianie?
Tym bardziej żadnych ramek chyba  :hmm:
Imagine there is no hate

elve

inkageo szafka bedzie we wnece, zlicowana ze sciana, na scianie wklejone lustro

inkageo

Aaaaaa no to git, bo już się przestraszyłam, że szafka rzeczywiście dekory przykryje. Nie bierz ramek! I dekor pod lustrem. Jeden rządek, albo i trzy :)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

bozenka, dziewczyny dobrze radza :thumbup: panów nie słuchaj!!!!!!! lol lol panowie mają dobrze kłasc płytki, na estetyce to oni sie niekoniecznie znają ;)

jesli sie boisz, ze jeden pasek zginie, to połóz trzy, uwazam ze obie wersje bedą równie ładne :) wazne, zeby kompozycja była spójna, a ten pasek przerwany spłuczką nic ze spojnoscią wspolnego miec nie bedzie.

lustro bym dała bez ramki :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

Cytat: inkageo w 13 Cze 2012, 19:57:30I dekor pod lustrem. Jeden rządek, albo i trzy
bierz 3, jeden słabo będzie widać, jeśli to jedyna ozdoba będzie ok
/i oczywiście szkoda reszty :D /

ishka82

połóż 3 paski, ale pod lustrem, tak żeby nie właziły na przycisk :) będzie fajnie :)

zwierzatko_mojej_mamy

jezu, panow sluchac lol lol chyba zwariowalas ;D

lustro mam jebuckie sztuk dwa i nie maja zadnych wzmocnien i zadnych idiotycznych ramek - oni pewnie by Ci w zlocona chcieli wlozyc ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

to to jeszcze luzik ;) to mozna uzasadnic stylowo ;) szara lazienka z takim lustrem i fajnym zyrandolem i betonem i cos tam jeszcze to fajowa by byla ;) chodzilo mi zloty teownik na przyklad ;D

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl