jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

nionczka

hehe,fajnie. Ja teraz sobie przeglądam zdjęcia z rozpierduchy, które dziś mnie przerażają, a wtedy cieszyły przeogromnie. Warto robić takie zdjęcia. Nie mówiąc już o zdjęciach otwartych instalacji. Te się mogą przydać. Nam już się przydały.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jusia

bozenka widac ze remont idzie pelna para  :bravo: :bravo:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

bozena.dp

noo :)
dziś facet z ekipy powiedział, że w najbliższych dniach mały pokój będzie gotowy i możemy już go malować :D

aniak1211

No to chyba najgorsza robota za wami :)

bozena.dp

chyba tak ;)
tylko kurde, znowu wyskoczyły nieprzewidziane koszty :zly:
bo trzeba w jednym miejscu w łazience przerobić, przesunąć trochę gaz, a to się wiąże ze zdejmowaniem licznika i coś tam jeszcze ;/ a stało się tak dlatego, że jedna ścian w łazience miałam taki oto kształt / przy podłodze na 0, przy suficie +8cm :zly: a tego facet od gazu nie przewidział i trzeba to przerobić i znowu płacić

aniak1211

Cytat: bozena.dp w 07 Cze 2012, 01:12:56znowu wyskoczyły nieprzewidziane koszty zly
Chyba zawsze jakies niespodzianki-dodatkowe koszty wychodza przy remontach.

bozena.dp

tak ja wiem
ale kuźwa 8cm różnicy w pionie (miedzy podłogą a sufitem) na jednej ścianie, to już przegięcie! jak ci ludzi to budowali?! łazienka jest, tzn. była, w najgorszym "stanie technicznym", ze tak powiem

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 07 Cze 2012, 01:20:37jak ci ludzi to budowali?!

przepominają mi sie od razu alternatywy 4 :padam:

bozenka, fajnie idzie :thumbup:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

najnowsze wieści z "frontu" ;)
dziś zaczęli kłaść płytki z łazience :D

i teraz mam pytanie (i bede miała jeszcze kilka i nie ukrywam, że licze na waszą pomoc ;))
płytki są do wysokości kabiny, czyli 2m, myślałam, że będą też do wysokości drzwi, ale te są kilka cm wyższe i gdyby nie to, że tam będzie ościeżnica regulowana, czyli będzie taka "opaska" (maskownica) dookoła wnęki drzwiowej, a to daje kolejne kilka cm, to kazałabym dostosować wnękę drzwiową do wysokości płytek :P ale ze względu na ta taka maskownice to to nie ma sensu ;)

a teraz pytanie ;)
jak wiecie bardzo podoba mi się łazienka sierpniowej julki, a dokładnie ten kolorowy pas powyżej płytek (tutaj jej wątek, a tam zdjęcie łazienki http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,4955.0.html) i zastanawiam się, czy nie zrobić też tak u siebie, tyle że ja nie mam całkiem gładkich, jednolitych płytek a w delikatne paseczki... no i ten pas nad płytkami miałby 40cm szerokości, ale.... na wprost drzwi i po prawej, są/będą takie wystające do przodu "półki"=obudowane rury (odpływowa i ta idaca od piecyka gazowego do komina) i nie wiem czy jest sens to wyróżniać... nie mam aktualnych zdjęć, ale zrobię w najbliższym czasie ;)

Dodany tekst: 11 Cze 2012, 20:04:52

tak wyglądają płytki do łazienki w zbliżeniu

a tutaj zdjęcie katalogowe płytek http://maxlazienki.pl/produkt/1309/

mobka

Pytanie o jakim kolorze myslisz. Bo jak o szarym to jestem na tak. O innym, to raczej jestem na nie.

wrobelek0403

bozenka, wiesz co - jak połozą już płytki i zamontują armature, porób zdjecia i wrzuc. bedziemy myslec :) tak na sucho to ciezko doradzic.

pierwsza mysl to ciemny grafit, no ale Ty bys chciała cos kolorowego pewnie.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

po przemysleniu, też doszłam do wniosku, że poczekam, aż łazienka będzie "gotowa" i wtedy pomyślę czy i na jaki kolor malować... bo może się okazać, że jednak najlepiej jak ten pas biały będzie ;)

wrobelek0403

bozena.dp

dziewczyny help :bra:

chodzi o łazienke, a dokładnie ten pasek mozaiki
postanowiłam, ze zrobie jednak ten szerszy pasek (3 rzedy) i będzie się on znajdował na wysokości 1-1,05m, płytki bedą do wysokości 1,20m, potem już lustro, tak jak tutaj, mniej więcej

no i wszystko pięknie ładnie, ale pani "projektantka" nie zaznaczyła mi na projekcie przycisku spłuczki, a ten będzie na takiej wysokości, że pasek mozaiki wypadłby MNIEJ więcej w jego połowie (dokładnie większa część przycisku byłaby poniżej mozaiki, powyżej mniejsza) - nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi?
i teraz nie wiem czy zostawić ten pasek tak jak planowałam czy co robić, a musze to wiedzieć dziś
przycisk mamy taki

(taki był w zestawie, no i stwierdziłam niech zostanie, będzie pasował, bo te przyciski to takie "paski", a na płytkach też mamy paseczki ;))

emcia

a moze mozaikę przenieść pod samo lustro?

bozena.dp

Cytat: emcia w 13 Cze 2012, 13:44:51
a moze mozaikę przenieść pod samo lustro?

też o tym myślałam, ale wtedy tam tylko 1 rząd mozaiki by był, bo 3 to za dużo by było - już to tutaj przerabialiśmy ;)

no i właśnie nie wiem co robić... czy zostawić jak jest, czy podnieść jednak ten pasek wyżej i zrobić go węższy...
tylko kurde, nie po to kupiłam taki drogi plaster moziaki, zeby wykorzystać tylko taki jeden paseczek (3 rzedy na całej długość ściany to wychodzi prawie cały plaster) :P

wrobelek0403

podniesc pod lustro, zrobic jeden pasek (trzy tez bedzie ok). w połowie przycisku, to bedzie ni z gruchy ni z pietruchy ;)

sory za dosłownosc.

zwierzatko_mojej_mamy

doslownosc? ja bym powiedziala, ze z dupy ;)

ja bym podnosila
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

no własnie ja też sie poważnie zastanawiam nad podniesieniem, tylko nie wiem czy 3 paski to nie bedzie za duzo pod tym lustrem jednak... a sama sobie takiej wizualizacji zrobic nie umiem... ale jestem zła na tą babę, że mi nie zaznaczyła tego przycisku, a ja jakoś wcześniej też o tym nie pomyślałam :zly:

tak by to mniej wiecej wyglądało gdyby pasek został na wysokości 1 m

zwierzatko_mojej_mamy

no to sama widzisz, ze bosko wyglada ;) mysle, ze pasek pod lustrem nawet 3 warstwowy daje rade

www.annawilk.pl

bozena.dp

zwierz, myślisz?
mozaika jest dokładnie taka

tu na zdjęciach ze sklepu - 1 pasek

no i nie wiem - 1 pasek czy 3 pod tym lustrem?
podnoszę go ;)

wrobelek0403

moze byc 3. ładna ta mozaika :)

Dodany tekst: 13 Cze 2012, 14:20:46

zwierzatko_mojej_mamy poczaruj w fotoszopie :D

bozena.dp

tylko niech zwierz szybko czaruje, bo zaraz musze tam jechać i wydać odpowiednie dyspozycje :P
dobrze, że tam rano byłam i że wyszło w rozmowie, że ten przycisk akurat w tym miejscu będzie ;)

tutaj 3 zdjecia aktualnego stanu łazienki, niestety z komórki, wiec kiepska jakość i przekłamane kolory :P
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5753498705267284466 w prawo

na ostatnim zdjęciu ościeżnica drzwi :D na razie tak tylko założona, jeszcze nie na stałe i powiem wam, że podoba mi się :D i cieszę się, że jednak mamy białe drzwi :D szkoda tylko, że w małym pokoju takiej fajnej ościeznicy nie będzie, bo tam musimy trochę pokombinować (ale nie o tym teraz mowa ;))... nawet szef ekipy powiedział, że jak usłyszał białe drzwi, to był sceptycznie nastawiony, ale zgadza si ze mną, że fajne to wygląda, tez mu sie podoba ;)

zwierzatko_mojej_mamy

nie mam szopa w tej chwili ;(

www.annawilk.pl

magoo

bozena.dp wygląda to coraz lepiej
daj trzy paski pod lustrem, będzie ok