jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

nie, nie planuje wymieniać

o ręcznikach też pomyślałam ;)
a nawet przeszło mi przez myśl aby te szyby pomalować :P albo coś na nie nakleić - oczywiście gdyby naprawdę mocno przejrzyste się okazały ;D

kurde, tutaj kilka dziewczyn ma drzwi w łaziece z szybami mlecznymi i pisały, że jest ok, że nie widać przez nie za dużo, a w przypadku naszych boje się, że będzie wszystko widać...
jak dałam rękę za tą szybę (fakt, że zaraz przy szybie ją miałam) to widziałam ją bardzo dokładnie... ehh... same problemy z tymi drzwiami

wrobelek0403

bozena.dp a te szyby są na całą długość drzwi?? najwyzej zakleisz folią przelepną i bedzie ok :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

bozena.dp, ja byłam pewna, ze w moich szyba zbyt przejrzysta do łazienki, sprzedawca zapewniał, ze nie i miał rację :) mam nadzieję, ze i u Was tak będzie :) a jak nie, to będziemy kombinować...są chyba jakieś nalepki na szyby, które dają "mleczny" efekt ;)

margareta

Bożena a próbowałaś zobaczyć kogoś przez te drzwi? Bo one tylko wydają się mało mleczne, a jak postawisz kogoś pół metra od drzwi, to go w ogóle nie widać z drugiej strony.

marlen_ka

mobka a może macie panele z wyzszej półki, ale z niską klasą ścieralności? bo bardzo dużo od tego zależy

Norka

Bożena, jakby co to bez problemu nakleisz na nie "mleczną" folię. My mamy taką na łazienkowych już 3 lata - była tania, wygląda jak szyba (taki matowy efekt) i do tej pory nawet się rożek nie zadarł.

iksa_nl

A jak powyzsze rady nie zadzialaja to hmmm tak w ogole kto bedzie tam stale stal pod drzwiami lazienki i podgladal?
Nawet jak goscie sa i WC zajete to widzisz swiatlo i wracasz...
no chyba, ze dziecko... moj Mlody stoi i jeczy pod drzwiami zeby go wpuscic jak ktos jest w srodku (zwlaszcza ja) i podglada stopy przez otwory wentylacyjne ;)
i na to rady na razie nie mam - maz probuje go odciagac wolaniem, ale nie dziala.

magdalinska

bozena sprawdze swoje w domu, ale wydaje mi sie, ze jak reke przyłoze do szyby,to tez ją bedzie widac ;)
jak Kuba podchodzi do drzwi i puka i to go widze, ale jak ktos stoi na srodu łazienki to nic nie widac

ziuta

Cytat: iksa_nl w 01 Cze 2012, 16:09:03maz probuje go odciagac wolaniem, ale nie dziala
bo to trzeba odciągnąć mechanicznie lol
chwytasz pod pachy i umieszczasz w pokoju docelowym, zamykasz za sobą drzwi i wynajdujesz młodemu inne zajęcie niż nawoływanie pod łazienką ;)
wiem z praktyki, że odciąganie wołaniem nic nie daje, więc ja już tylko z łazienki/kuchni wołam do O. "zabierz go" i on już zna dalszą procedurę :D

iksa_nl

dzieki za porade, ale moj maz chyba nie jest fanem sportow silowych ;)
woli siedziec przed TV i wolac. Zreszta jemu to chyba nie przeszkadza bo Mlody wola tylko za mna. A mnie to wkurza czasem. No chwili prywatnosci nie ma czlowiek ;)
No i niania go zabiera ze soba do lazienki bo sie boi zeby czegos nie zbroil w miedzyczasie jak sa sami w domu, no i ja tez czasem. Czyli sama sobie winna?!

ziuta

Cytat: iksa_nl w 01 Cze 2012, 16:38:31Zreszta jemu to chyba nie przeszkadza bo Mlody wola tylko za mna. A mnie to wkurza czasem. No chwili prywatnosci nie ma czlowiek
no u mnie było tak samo, ale wytłumaczyłam mężowi dokładnie z użyciem słów "nawet" "sama" "wysrać" i "nie mogę" że chyba coś tu nie gra ;)
ja też zabierałam ze sobą jak był mały, a byłam z nim sama, no ale jak był mąż to na jego nawoływanie reagowałam swoim "zabierz go!" ;D

mary

Dziewczyny, u mnie identycznie z dzieckiem pod drzwiami łazienki :D Tylko ja jestem równie stanowcza jak Ziuta, i jak tylko mąż w domu to od razu musi brać małego pod pachy i do pokoju ;)

Bożenka, podziwiam, że tak dobrze sobie dajesz radę z remontem, który już tak długo trwa. Remont potrafi wykończyć. Drzwiami się teraz nie przejmuj, może się okazać, że po ich zamontowaniu wcale nie widać tyle, ile teraz podejrzewasz. 

vobi

bozena.dp szybami bym sie nie martwila, przypuszczam ze to tylko zludne wrazenie, jak zainstalujesz drzwi to dopiero bedziesz mogla ocenic czy cos widac. W najgorszym wypadku folia, tak jak ktos pisal ;D

Dodany tekst: 01 Cze 2012, 20:52:34

haha, a myslalam ze to tylko moje dziecko tak lubi czatowac pod drzwiami od lazienki :rotfl:

bozena.dp

dzięki dziewczyny :)
od razu mi lepiej :) na was można jednak zawsze liczyć :)

co do dzieci czatujących pod łazienką - mój egzemplarz też tak ma ;D

Dodany tekst: 01 Cze 2012, 21:02:04

muszę się wybrać do mieszkania z aparatem, bo tam sporo już zrobione ;)
ale ostatnio mi się to już ciągnie strasznie... mam dziwne wrażenie, że ekipa zwolniła :P

aniak1211

Wszystkie dzieci pilnuja mame pod drzwiami:D
A jak siega klamke to otwiera i wchodzi:D

vobi

Cytat: aniak1211 w 01 Cze 2012, 21:02:42
Wszystkie dzieci pilnuja mame pod drzwiami:D
A jak siega klamke to otwiera i wchodzi:D

nie tylko mame, jak S. wchodzi to mloda tez czai pod lazienka... a najczesciej od razu krzyczy, ze chce sisiiiiiii!

mobka

Cytat: marlen_ka w 01 Cze 2012, 15:03:00
mobka a może macie panele z wyzszej półki, ale z niską klasą ścieralności? bo bardzo dużo od tego zależy
Nie ;D

aniak1211

Cytat: vobi w 01 Cze 2012, 21:09:17
nie tylko mame, jak S. wchodzi to mloda tez czai pod lazienka... a najczesciej od razu krzyczy, ze chce sisiiiiiii!
Dominika tez od jakiegos czasu zawsze chce siku jak P. jest w lazience:D

natka

Bożena, dziewczyny dbrze piszą. Prawdopodobnie jak zawiesisz dzrwi to nic nie bedzie widać, a w razie co nakleisz na szybę folię mleczną i będzie ok :)

Ziuta :D o mało się nei zadławiłam wodą :D :D  a Jasio czasem jęczy pod drzwiami ;)

ishka82

Domi nie wystaje, Domi sobie otwiera, a jak się któreś z nas zamknie od środka, to nie płacze tylko histeryzuje pod łazienką ;D do A. MUSI wleźć, jak ma A. w domu, to do mnie już niekoniecznie, ale jak go nie ma, to i ja jestem "atrakcją" lol

abkasia

Cytat: ishka82 w 01 Cze 2012, 21:42:58
Domi nie wystaje, Domi sobie otwiera, a jak się któreś z nas zamknie od środka, to nie płacze tylko histeryzuje pod łazienką ;D do A. MUSI wleźć, jak ma A. w domu, to do mnie już niekoniecznie, ale jak go nie ma, to i ja jestem "atrakcją" lol
ishka my serio mamy podobne stworzonka ;)

bozena.dp

dziewczyny, help

muszę kupić w końcu ten prysznic i mam dylemat jaki brać
oczywiście najlepsze są z drzwiami otwieranymi, bo nie mają rolek, w których zbiera się brud trudny do usunięcia, ale na takie nie mamy miejsca
no to pomyślałam o pojedyńczych drzwiach przesuwnych, ale te są tylko w kabinach o poszerzonym łuku=wycinek koła i nie wiem czy to znowu nie będzie zbyt dużo... a 80 z tych kabin nie znalazłam
rozważam kabinę firmy new trendy
tutaj ta z jednymi drzwiami i o poszerzonym łuku http://www.newtrendy.pl/?24,kabina-prysznicowa-optima
a tutaj zwykła z podwójnymi drzwiami http://www.newtrendy.pl/?22,kabina-prysznicowa-praktic

Dodany tekst: 04 Cze 2012, 22:33:21

po dokładnym przeanalizowaniu wymiarów obu kabin jednak będzie ta z podwójnymi drzwiami... ta z jednymi mogłaby być gdyby była 80X80, bo 90 za duża wychodzi, bo tam w jednym miejscu robi się z tego 95 ;/
może inne firmy maja jeszcze pojedyncze przesuwne drzwi, ale nie znalazłam

tutaj kilka nowych fotek https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5750279938361763426

iksa_nl

nooo, mieszkanko juz nabiera ksztaltow :)

Kasia

widać postępy, zrobiło się gładko i widno :D