jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

marax no to mnie pocieszyłaś ;)
dobrze, że my tych drzwi mamy tylko 3 szt ;)

ale jak pisałam, przy następnym remoncie, następnego mieszkania (o ile kiedyś coś takiego będzie miało miejsce) będę mądrzejsza ;)

Dodany tekst: 14 Maj 2012, 15:03:20

wiecie co mnie jeszcze wkurza?!
że mamy połowe maja, a ekipa jeszcze nie weszła do mieszkania, a chcieli wchodzić koniec kwietnia!
ten tydzień poślizgu rozumiem, nawet mi to na rękę było, bo na spokojnie wybrałam kuchnie i rozmieściłam gniazdka w niej, no ale kurde to już sa 2 tyg!
miałam nadzieję, tak sobie optymistycznie założyłam, że w czerwcu przeprowadzka, ale teraz już nie jestem tego taka pewna, może, jak dobrze pójdzie to koniec czerwca, ale na pewno nie wcześniej

marax

ja mam komin wybudowany za 12000 ktory jest wentylacja bo pomylili wklady wentylacyjne z kominowymi  ( ZAMIAST KOMINOWYCH DALI WENTYLACYJNE):) te jedne drzwi to pikuś jezeli tylko tyle pomylą

Kasia

Cytat: maraxela w 14 Maj 2012, 15:58:17Ościeznice sa w innym drzwi w innym
dalej są? nie zmieniliscie?

szelma

Cytat: bozena.dp w 14 Maj 2012, 15:59:54wiecie co mnie jeszcze wkurza?!
że mamy połowe maja, a ekipa jeszcze nie weszła do mieszkania, a chcieli wchodzić koniec kwietnia!
ten tydzień poślizgu rozumiem, nawet mi to na rękę było, bo na spokojnie wybrałam kuchnie i rozmieściłam gniazdka w niej, no ale kurde to już sa 2 tyg!

No to niestety normalne z ekipami... Jak u nas z dachem - w sierpniu mieliśmy podpisaną umowę, że zaczną przed 15 marca i skończą przez 15 kwietnia. I co? Mieli zimowy poślizg przez mrozy, mieli zacząć przed Wielkanocą, to nie dostali pozwolenia na postawienie kontenera, a potem mieli przerwę wielkanocną - i per saldo zaczęli 16 kwietnia. Taki lajf. I dlatego ze strychem poczekamy do przyszłego roku, bo teraz mamy dość pertraktacji różnego rodzaju z ekipami...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

bozena.dp

najlepsze jest to, że my mówiliśmy, że chcemy aby weszli początek maja (bo myśleliśmy, że tyle nam zejdzie z tym co sami mieliśmy zrobić), a to oni sami powiedzieli, że woleliby koniec kwietnia ;D

magdalinska

bozena opoznienia to normalna rzecz :)

marax

Cytat: Kasia w 14 Maj 2012, 15:07:51

NIE :) czekam na czasy az wywale je i zmienie na drewniane . One sie roznia tylko bardzo delikatnie odcieniem .

Dodany tekst: 14 Maj 2012, 15:30:06

Cytat: Kasia w 14 Maj 2012, 15:07:51

NIE :) czekam na czasy az wywale je i zmienie na drewniane . One sie roznia tylko bardzo delikatnie odcieniem .

bozena.dp

dobra, sprawa number two ;)

zastanawiam się nad półkami pod prysznicem - czy zrobić takie "na stałe", takie półki ścienne, czy lepiej zamontować jakiś uchwyt prysznicowy z półeczkami? bo przecież gdzieś te wszystkie żele i inne duperele do mycia trzeba trzymać ;)

inkageo

A może da się zrobić w ścianie, wykuć trochę? Bardzo mi się to podoba u Golindy :)
Imagine there is no hate

magdalinska

tu nie pomoge, bo ja do dzisiaj trzymam na podłodze  ;) 

inkageo

Ja mam w panelu prysznicowym, no ale to rozwiązanie sprzed 10 lat ;) Nic fajnego ;)
Imagine there is no hate

bozena.dp

wykuć mówisz... hmm... pomysł głupi nie jest, ale jakie głębokie by to miało być? bo to ścianka działowa i za grubo to ona nie jest... ale za to jest z betonu i się cholernie ciężko kuje w niej...

inkageo

No to być może się nie da.. No jak najgłębsza, pewnie przynajmniej 15 cm.
Imagine there is no hate

bozena.dp

no dobra, odpuścimy kucie ;) (choć nie omieszkam o to ekipe zapytać ;))

co myślicie o takich półkach wystających?
szukam w necie zdjęć, żeby pokazać o co chodzi ;)

inkageo

W kabinie w Lądku jest jakaś taka szklana na ścianie.. Grunt, żeby nie była za duża :D
Imagine there is no hate

ishka82

bozena.dp, pamiętasz jak u mnie to rozwiązane? ja jestem bardzo z tego zadowolona ;)

bozena.dp

aaaa, szukając zdjęć tych półek o które mi chodzi, trafiłam na takie cudo - idealne rozwiązanie do małej łazienki lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Dodany tekst: 14 Maj 2012, 21:33:31

Cytat: ishka82 w 14 Maj 2012, 21:29:59
bozena.dp, pamiętasz jak u mnie to rozwiązane? ja jestem bardzo z tego zadowolona ;)

pamiętam i o coś takiego mi chodzi i szukam zdjęć w necie żeby dziewczynom pokazać ;)

wrobelek0403

bozena.dp ja mam dwa przykrecone kołkami koszyczki z ikea

o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70171324/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

Ale pralka! Siedzisz na klopku i masz darmowy masaż pleców :)

nionczka

Cytat: Angie w 14 Maj 2012, 15:18:07bozena.dp właśnie dlatego bierze się drzwi z montażem
taaak, u mnie stolarz sam mierzył i nie w jednym miejscu, szerokość mierzył na 3 wysokościach i były rozbieżności, ale on wiedział gdzie się da zagrać ościeżnicą, gdzie nie. A potem i tak jeszcze sam się grzebał montując je. ja myślałam, że wstawienie drzwi jest łątwe, a tak wcale nie jest.

bozena.dp

najnowsze wieści z frontu - jutro przychodzi ekpia ;)
jestem z nimi umówiona, żeby ustalić dokładnie co i jak ;)
to z tych milszych wieści

a teraz gorsze wieści
byli dziś ze spółdzielni spuścić wodę, żebyśmy mogli stare kaloryfery zdemontować, założyli jakieś zawory i napuścili znowu wody - no i że za spuszczenie wody, a raczej za napełnienie instalacji będziemy musieli zapłacić nas poinformowali w spółdzielni jak byliśmy pytac co i jak, ale zapomnieli nam powiedzieć, że jeszcze musimy zapłacić pracownikom, którzy do nas przyszli to zrobić i założyć te pieprzone zawory (zawory nasze)... taki mały szczególik wart ok.500zł :zly:

OlaFasola

bozena.dp, masakra! My też musieliśmy za spuszczoną wodę, ale to było ok 50zł, za fatygę panowie też dostali 50zł.
U Was to musi być chyba złota woda  :crazy:

wrobelek0403

bozena.dp chyba ohujeli????? :padam: w pozku za godzine prac bierze sie 100 zł, ile oni te zawory robili?? pol dnia???
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

A ja coś kiedyś słyszałam o urządzeniach mrożących wodę w rurach i że wtedy nie trzeba spuszczać chyba  :hmm:
Imagine there is no hate

Angie

a  teraz woda w kaloryferach jest? u nas na lato chyba spuszczają :hmm:

bozena tyle kasy?  :headbang: :headbang: o fakturę poproś za taką usługę