jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

yoy, no nie wiem, nie wiem
bo jak sie zdecydujemy jednak na mniejsza kuchnie to mnie tu zlinczujecie chyba :P
najwyzej sie nie przyznam lol i nie pokaże wam potem kuchni lol

Dodany tekst: 20 Kwi 2012, 23:31:45

póki co - kuchnia to dalej temat otwarty ;)

yoy

eee tam :D po co byscie sobie mieli robić źle? :D nie lepiej sobie robić dobrze? juuuupi :D :D :D

bozena.dp

caly czas próbuje narysowac te kuchnie, mała mi nawet jako tako wyszła, tylko teraz musze ja jeszcze raz rozrysować z wymiarami
z drugą mam większy problem, bo tam meble na 3 ścianach ;D

konwalia

bozena a  nie chcecie sobie zrobc porownania w ikei jeszcze? mnie moja kuchnia(biała) malutko u nich wyszla

wrobelek0403

bozena.dp i słusznie, od ludzi typu "tego sie nie da" trzeba sie trzymac z daleka  :thumbup:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

Cytat: konwalia w 21 Kwi 2012, 08:14:02
bozena a  nie chcecie sobie zrobc porownania w ikei jeszcze? mnie moja kuchnia(biała) malutko u nich wyszla

ale, że jak? oni robią kuchnie na wymiar czy się samemu składa taką kuchnie?

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 21 Kwi 2012, 09:40:06
ale, że jak? oni robią kuchnie na wymiar czy się samemu składa taką kuchnie?

samemu i niestety meble mają standardowe.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

vobi

Cytat: bozena.dp w 20 Kwi 2012, 14:28:24kuchnia wg julki ładna, ale jakieś 1600-1700zł droższa od tej drugiej ;/ no i oczywiście mam wycenę z frontami z płyty mdf, bo do lakierowanych trzeba doliczyć kolejne 1000 zł, jak nie więcej (w obydwu przypadkach)...

1. nie bede oryginalna, ale kuchni raczej co roku wymieniac nie bedziesz, zamow taka, ktora Ci naprawde pasuje i ktorej nie bedziesz przeklinac trzy razy dziennie :) Moze lepiej zrezygnowac z czegos innego, bez czego kilka miesiecy da sie zyc - my np. nie mamy wciaz szafy, bo na porzadna nie starczylo nam kasy. Ale stwierdzilsmy ze wazniejsza kuchnia, ktora nam sie podoba.
2. fronty - mam kuchnie z plyt mdf i jakos specjalnie mnie to nie "boli" ;) Bardziej nam zalezalo na dodatkowym "wyposazeniu", typu samodomykajace sie szafki/szuflady itp. Poza tym, obawialam sie ze dopoki Hania troche nie podrosnie, to np. moglaby nam na slicznym blyszczacym froncie narysowac flamastrem urocze kwiatuszki :mocking:
3. i jeszcze a propos projektanta - tego z ktorym nie mozesz sie porozumiec juz teraz, darowalabym sobie. Na 100% nie bylabys z wspolpracy i efektu koncowego zadowolona.

konwalia

bozena samemu albo ich firma
wymiary sa standardowe-np szer 40,50,60,80, ja mam w jednym narozniku zaslepke na brakujace 8cm chyba

wrobelek0403

konwalia a skad zaslepka?? mają takie cos w ofercie?

rilla

bozena.dp ja mam rowniez maly aneks, ale mam i blat roboczy i zmywarke, ja bym nie rezygnowala.

konwalia

Cytat: wrobelek0403 w 21 Kwi 2012, 14:41:21
konwalia a skad zaslepka?? mają takie cos w ofercie?
nie mają, P. dociął z cokołu

chociąz wiem, ze Ci od nich co montują docinają jak trzeba z cokołów lub z takich boków w przypadku kuchni w kolorze(bo korpus szafek jest biały i na to są panele w kolorze frontów)

a teraz jest chyba montaż za pół ceny

bozena.dp

ja się wczoraj cały wieczór męczyłam, żeby narysować projekty pana nr 2, a przecież mam ten sam program co on (tylko wcześniej nie chciał działać), tylko w wersji demo ;)
postaram się zrobić te projekty - tak mniej więcej, bo nie pamiętam wszystkich szczegółów i wam pokaże ;)

zuzia

bozena.dp
ja bym dopłaciła za funkcjonalność (kuchnia julki). wiem, że nie są to małe kwoty, ale w kuchni przechowujesz mase rzeczy i później będzie kląć.
fronty do przemyslenia,
co do rurek - mi przebijali w poprzednim mieszkani odplyw do pralki + wodę przez betonową ścianę długości 3 m. poza tym, że trzeba było wynieść sporo gruzu problemów nie stwierdzono :D

a co do pana od kuchni - jak juz teraz marudzi to później będzie tylko gorzej, szczególnie jak wpłacisz zaliczkę. Moi "magicy" marudzili tylko na magic corner, ale tu akurat mieli rację :D u nich nie ma opcji "nie da się zrobić", ale czasem coś podpowiadają - z praktyki i serio w dobrej wierze dla klienta.

marax

Cytat: zuzia w 21 Kwi 2012, 18:26:01
bozena.dp
ja bym dopłaciła za funkcjonalność (kuchnia julki). wiem, że nie są to małe kwoty, ale w kuchni przechowujesz mase rzeczy i później będzie kląć.
fronty do przemyslenia,
co do rurek - mi przebijali w poprzednim mieszkani odplyw do pralki + wodę przez betonową ścianę długości 3 m. poza tym, że trzeba było wynieść sporo gruzu problemów nie stwierdzono :D

a co do pana od kuchni - jak juz teraz marudzi to później będzie tylko gorzej, szczególnie jak wpłacisz zaliczkę. Moi "magicy" marudzili tylko na magic corner, ale tu akurat mieli rację :D u nich nie ma opcji "nie da się zrobić", ale czasem coś podpowiadają - z praktyki i serio w dobrej wierze dla klienta.
a co z tym megic corner nie tak ? to taki fajny kosz ktory wysowa sie z szafki naroznej? . Mialam na niego ochote tylko byl za drogi

bozena.dp

a bo zapomniałam napisać, że pan nr 2 też mówił, ze trzeba będzie wkuć/wpuścić rurki w ścianę, bo piekarnik dochodzi do samego końca, jak powiedziałam, że może być z tym problem, to powiedział, że w takim razie możemy zrobić głębszy blat (dodatkowy koszt), np. na 70cm i tym samym piekarnik odsunie się 10cm od ściany ;)
u niego nie ma słowa "nie da sie zrobić", on uważa, że "wszystko da się zrobić" :D

yoy

Cytat: bozena.dp w 21 Kwi 2012, 21:38:10u niego nie ma słowa "nie da sie zrobić", on uważa, że "wszystko da się zrobić"
o, bardzo lubimy tego pana :D

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 21 Kwi 2012, 21:38:10u niego nie ma słowa "nie da sie zrobić", on uważa, że "wszystko da się zrobić"

juz mi sie podoba :D

bozenka, dlaczego uwazasz ze bedzie problem z kuciem?? wiadomo, ze bedzie trzeba uzyc sprzetu do betonu, ale dla specjalisty to zaden problem, no bedzie troche gruzu do wyniesienia, ale tak na prawde, tyle samo byłoby gdyby sciana była "miekka".

ja nigdy nie zapomne, jak zmienialismy całą!!! instalacje elektryczną w wielkiej płycie lol lol sąsiedzi nas chyba nienawidzili ;)

zuzia

Cytat: yoy w 21 Kwi 2012, 20:46:06
o, bardzo lubimy tego pana :D
nawet bardzo :)

Dodany tekst: 21 Kwi 2012, 21:16:08

Cytat: bozena.dp w 21 Kwi 2012, 21:38:10a bo zapomniałam napisać, że pan nr 2 też mówił, ze trzeba będzie wkuć/wpuścić rurki w ścianę
ale to przecież tak naprawdę nie jest duzy problem. serio.

Dodany tekst: 21 Kwi 2012, 22:17:15

Cytat: maraxela w 21 Kwi 2012, 19:26:50
a co z tym megic corner nie tak ? to taki fajny kosz ktory wysowa sie z szafki naroznej? . Mialam na niego ochote tylko byl za drogi
do samego magic cornera - nic. ale u mnie szafka jest taka, że to duza strata miejsca była.
BTW - pozbyłam się go po kilku miesiącach. stoi zabezpieczony w piwnicy.
jakby ktos chciał to mogę tanio sprzedać :)

mobka

Mam 15 stron tego watku do nadrobienia. No moze 10, bo 5 ostatnich na bierzaco w telefonie podczytalam :D

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 21 Kwi 2012, 22:54:34bozenka, dlaczego uwazasz ze bedzie problem z kuciem?? wiadomo, ze bedzie trzeba uzyc sprzetu do betonu, ale dla specjalisty to zaden problem, no bedzie troche gruzu do wyniesienia, ale tak na prawde, tyle samo byłoby gdyby sciana była "miekka".

ja nigdy nie zapomne, jak zmienialismy całą!!! instalacje elektryczną w wielkiej płycie LOL LOL sąsiedzi nas chyba nienawidzili

my już kontener chyba gruzu/tynku wynieśliśmy z tego mieszkania, tam chyba z 80% ścian poleciało (musze zrobić nowe fotki)
sami kujemy co trzeba ;)
i my też wymieniamy CAŁA instalacje elektryczną ;)

Dodany tekst: sob, 21 kwi 2012, 23:12:39

zrobiłam projekt wg julki tak MNIEJ więcej jak pan "wszystko da się zrobić" ;)
na jego planie piec był na środku (miedzy szafkami po prawej i lewej stronie) i górne szafki mogły być troche inaczej - nie pamiętam dokładnie, zlew w rogu ale nie samym, tak żeby było do niego swobodnie dojście, ale żeby nie wchodził na okno, ta duża wysoka szafa miałby ok 90cm szerokości i byłoby 2 drzwi, a nie jedne duże tak jak na rysunku
to tylko szkic poglądowy ;) https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Kuchnia?authkey=Gv1sRgCPfKhc_kt_T1TQ#5733978835108303346

a tu drugi-pierwszy projekt (ze stolikiem :P), w prawo https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Kuchnia?authkey=Gv1sRgCPfKhc_kt_T1TQ#5733992679177937570

zuzia

nadal jestem za projektem nr 1.

mobka

Cytat: suegro w 17 Kwi 2012, 11:21:55
Ja też mam wszystkie pełne i mały metraż. :)
I ja :D Ide czytac dalej.

konwalia

marax

Nr 1co do nr 2 otwarte narozne poleczki - jeden wielki pierdolnik wszystkiego .