jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

magoo

bożena nie znam sie i merytorycznie niewiele pomoge, ale dziewczyny maja rację - wstaw zmywarkę
moi rodzice parę lat temu mieli identyczny argument - brak miejsca
teraz kombinuja którą szafkę wywalić ;D

konwalia

zmywarka to konieczność jak już raz z niej skorzystasz-RÓB

za blisko zlew i kuchenka, ta szafka pod blatem problematyczna z dostępem może być

grzejnik bym przeniosła gdzieś na górę/wywaliła-ja mam u góry, nie uzywałam nigdy, w małej kuchni jest zbędny wg mnie

jesli chcesz zabudowac obie strony, to na jedna dałabym płytsze szafki 40cm

i wez projektanta nie z prl, bo ci jeszcze takie krzesło wcisnie ;)

przeoczyłam, że drzwi do kuchni w pokoju odpadły, wg mnei szkoda

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 13:21:00

poza tym jak masz zmywarke to mały zlewik starczy-ja mam okragły na szafce 50cm w rogu pod ścianą i daje radę

szelma

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2012, 14:20:21grzejnik bym przeniosła gdzieś na górę/wywaliła

No właśnie - wywal go. W małej kuchni jak się gotuje, to się nagrzewa od gotowania samego w sobie.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2012, 14:20:21poza tym jak masz zmywarke to mały zlewik starczy-ja mam okragły na szafce 50cm w rogu pod ścianą i daje radę
tez mam taki i starcza z przytupem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

natka

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2012, 14:20:21drzwi do kuchni w pokoju odpadły, wg mnei szkoda
mi tez szkoda- wtedy mozna by bylo zrobić 2 równoległe rzedy szafek i kto wie czy nie przeniesć (wywalić tego kaloryfera...do tego tam gdzie jest wejscie mozna by dac lodowkę a moze i taka wysoka szafke.
I koniecznie, Bożenko, rozpatrz tą zmywarkę :) bedziesz żałowac że jej nie masz ;)
a i mam takie małe pytanie :) w jakiej dzielnicy TG jest to mieszkanie?? widok z okna na orlik mnie tak zaciekawił :)

Kasia

Cytat: feeling.good w 13 Kwi 2012, 13:39:12Kasia, poka poka
nie ma za bardzo co, naprawdę ;)
zobacze co mi jeszcze przesle bo moich komentarzach i może watek założe :D

aniak1211

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2012, 14:20:21grzejnik bym przeniosła gdzieś na górę/wywaliła-ja mam u góry, nie uzywałam nigdy, w małej kuchni jest zbędny wg mnie
A moze ogrzewanie podlogowe???
Mala kuchnia wiec nie bedzie az tak drogo;)
A jak boisz sie ze za goraca w sto[y to mozna dac mniej zwoji :)

yoy

właśnie bożenka, może podłogówka? wtedy kaloryfer aut i więcej miejsca. Jeli nie da rady to wtedy go gdzies wyżej wywal. No i ZMYWARKA KONIECZNIE!!! Bożenka, przemysl to! zabuduj kuchnie szafkami pod sam sufit, przenies piekarnik gdzies wyzej i upchnij gdzies tą zmywarkę... 45 spokojnie wystarczy. Bedziesz załować jak si,ę nie zdecydujesz!

ziuta

Cytat: yoy w 13 Kwi 2012, 15:14:07zabuduj kuchnie szafkami pod sam sufit
o właśnie, a może tak? ja już żałuję, że nie zabudowałam pod sufit, a remont był niecały rok temu ;D

zwierzatko_mojej_mamy

a gdzies jest rzut kuchni z wymiarami??

www.annawilk.pl

bozena.dp

już odpowiadam, ale po kolei ;)

Dodany tekst: pią, 13 kwi 2012, 11:11:13

zwierz dzięki, fajna ta twoja szafa w przedpokoju ;)
pod tą lampką to macie jakieś haczyki, wieszaki?

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:45:44Gdzie wiadro, mop, odkurzacz, deska do prasowania, suszarka na pranie... Ja bym to trzymala pewnie w przedpokoju i wtedy zrobilabym mniej polek,

ale 40cm szafa to może być za płytko dla suszarki na pranie i całej reszty ;D

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Kwi 2012, 12:46:05nie robcie mzoe tych mebli w PRLu, co???

nie, nie robimy :P
to facet, z polecenia, który nie ma sklepu ani nic, ale robi meble ;)
widać taki ma program do projektowania tylko :P nie wiem
to tylko SZKIC ROBOCZY ;)

a tych półeczek w szafie w przedpokoju nie będzie, bo mi też się nie podobają ;)

Dodany tekst: pią, 13 kwi 2012, 12:12:04

Cytat: natka w 13 Kwi 2012, 14:25:48mam takie małe pytanie Smiley w jakiej dzielnicy TG jest to mieszkanie?? widok z okna na orlik mnie tak zaciekawił Smiley

a jak myślisz? ;)
w twojej dzielnicy przecież ;)

Dodany tekst: pią, 13 kwi 2012, 13:12:32

nad zmywarką pomyślę ;)

ogrzewania nie będziemy zmieniać :P

Dodany tekst: pią, 13 kwi 2012, 14:13:21

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Kwi 2012, 14:23:49
a gdzies jest rzut kuchni z wymiarami??
zaraz będzie ;)

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 15:37:26

plan kuchni z wymiarami

sierpniowajulka

Bożena, a nie lepiej zrobić ciąg szafek 60cm głębokości pod oknem, potem szafki na krótkiej ścianie i szafki 25-30cm głębokości na całą wysokość na ścianie, na której teraz ustawiasz główny ciąg? Będzie dużo więcej miejsca do przechowywania, a tego nigdy za wiele (w szczególności w tak małym mieszkaniu). Fakt, nie będzie stolika, ale na 190cm szerokości kuchni (minus 60cm głębokości ciągu kuchennego) to jaki Ty stolik ustawisz??? Szczególnie, że chcesz i tak stół w pokoju dziennym. Co do szafy w przedpokoju, to co jest za rogiem? Ile to ma głębokości? Zmieści się w przedpokoju - żeby zaraz się nie okazało, że wszędzie będziecie się przeciskać korytarzami 60-70cm szerokości.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 11:26:00
tylko projekt układu

no mi też się wydaje, że zlew za blisko kuchenki, zmywarki nie planuje
!!! padłam, umarłam i nie żyję...planuj! to absolutna konieczność ;) nawet nie wiesz jak to życie ułatwia i ile czasu i wody oszczędza ;D nam spokojnie starcza ta węższa, Wam pewnie też by starczyła...wywalcie jedną szafkę i tam zmywara...to jest absolutny "must have" :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: sierpniowajulka w 13 Kwi 2012, 17:41:52Bożena, a nie lepiej zrobić ciąg szafek 60cm głębokości pod oknem, potem szafki na krótkiej ścianie i szafki 25-30cm głębokości na całą wysokość na ścianie, na której teraz ustawiasz główny ciąg? Będzie dużo więcej miejsca do przechowywania, a tego nigdy za wiele (w szczególności w tak małym mieszkaniu).
wlasnie dlatego pytalam o dokladne wymiary :D to samo pomyslalam - taka dluga sciana niewykorzystana... a przy takiej opcji byloby pewnie miejsce na jedna szafke pociagnieta do samej gory z piekarnikiem na przyklad - ja zaluje, ze takiej nie mam jak np u su czy nionczki - lita sciano-szafa, zamiast rozdzielania dol-gora

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 16:54:11

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 16:06:12zwierz dzięki, fajna ta twoja szafa w przedpokoju
pod tą lampką to macie jakieś haczyki, wieszaki?
nie - tam mam tylko wlacznik do lampki i dwa obrazki, blat sluzy do odkladania kluczy itp

www.annawilk.pl

Angie

bardzo dobry pomysł sierpniowej julki :)
I bozena zmywarkę planuj!

emcia

bożena, możesz piekarnika nie mieć, a zmywarkę musisz!
dzięki niebiosom i zwierzakowi że dałam się przekonać, też mnie namawiała
poza tym zmywarka jest jednym argumentem mniej do rozwodu :D
za trochę ponad 1000 zł kupisz bosha

zwierzatko_mojej_mamy

a za 800 aristona - u mnie dziala ;)

www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Bozena, jak coś - to o taki układ mi chodzi:

Dodany tekst: pią, 13 kwi 2012, 16:39:27

Do zlewu dajesz kładącą się albo wyjmowaną baterię, by mieć dostęp do okna. Kuchenkę - jeżeli ma być gazowa - kupujesz z automatycznym odcięciem dopływu gazu w razie zgaśnięcia palnika.

Dodany tekst: pią, 13 kwi 2012, 17:40:35

Jednego tylko nie jestem pewna, choć w sumie na jednym z projektów kuchni masz takie samo założenie - czy lodówka mieści się w tym miejscu bez wchodzenia w światło okna?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

yoy

sierpniowajulka baaardzo dobry pomysł!
bozenka a co z tym grzejnikiem? musi zistać tak jak jest? jest w ogóle potrzebny?

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka o takie cos wlasnie mi chodzilo!! yes yes

www.annawilk.pl

bozena.dp

sierpniowajulka no fajnie, ale co z grzejnikiem pod oknem? grzejnik zostaje, tym bardziej, że już nowy kupiony ;D
zlew musiałby być w rogu, bo pod oknem to nie bardzo da radę
lodówka jeżeli stoi na wprost wejścia w tym rogu, nie wchodzi na światło okna

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 23:22:28grzejnik zostaje, tym bardziej, że już nowy kupiony

na pewno mozna zwrocic ;)

www.annawilk.pl

bozena.dp

mąż mówi, że grzejnik w kuchni musi być ;)

marax

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 22:37:17
mąż mówi, że grzejnik w kuchni musi być ;)
no tak :) ogrzewanie podlogowe załóżcie 

yoy

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 23:37:17mąż mówi, że grzejnik w kuchni musi być
ale myślicie, że byłoby zimno bez? a może serio pomyslcie o ogrzewaniu podlogowym... i tak robicie generalny remont to wrzucicie w koszty. Ja nie mam grzejnika i super jest :) mam podłogówkę. Co prawda mam otwartą kuchnie na salon, ale w salonie tylko jeden nie duży grzejnik.
Kurcze, bo ten grzejnik bardzo, bardzo komplikuje u Was sprawe...
a nie dałoby się ptrzełożyć na tą ścianę na lewo przy wejsciu?

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 22:50:26

i go tam jaoś ładnie obudować...