Nocnikowanie-rady, rady

Zaczęty przez konwalia, 22 Lut 2012, 10:53:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iksa_nl

nie mamy, ale fajna by byla na wyjazdy, bardziej kompaktowa ;)

feeling.good

Zamówiłam ją wczoraj. Zobaczymy czy się sprawdzi. Stas chce tylko na nakładce siedzieć, a taszczenie na każde wyjście normalnej nie jest wygodne.

jestynka

doda, przepraszam ,ale lol musze pożartować ;)
będziesz uczyła Mateusza całego rytuału korzystania z łazienki publicznej? :D

a odpowiadając na pytanie Filip na stojąco ,albo siada
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

doda z dziewczynkami to jest dopiero problem ;D

Jak toaleta pozostawia wiele do życzenia, to ją trzymam w powietrzu i sika.
Strasznie to niewygodne.
Jak jest czysto to wycieram dobrze chusteczkami nawilżonymi i papierem.
Ale to naprawdę rzadko, zwykle ją trzymam  :crazy:

jestynka

Cytat: doda w 23 Sty 2013, 10:58:30

ale co z kupą? jestynka ja nie mogę sobie nawet wyobrazić, żeby on usiadł na publicznej desce np. w galerii handlowej..

domyslam się ,że jest to dla Ciebie problem.
Ja wychodze założenia, że musi to musi, przeciez nie bedzie trzymał.
kładę paier na desce i tyle

elve

ishka82

ja robię jak Angie, czyli trzymam w powietrzu, a jak tak nie da rady, to podkładam papier i siada, staram się, żeby jak najmniej korzystała z toalet publicznych, ale czasem trzeba ;D

Kata

doda Ja trzymam A., nigdy nie sadzam ale gdybym musiała to najpierw umyłabym deskę chusteczkami  a potem położyła grubą warstwę papieru.
Pozdrawiam

Kata

mobka

Jestem z opcji Jestynki, nie straszne mi publiczne toalety ;)

ishka82

Wy zawsze macie przy sobie chusteczki nawilżane? bo ja nie ;D

konwalia

Zwykle mam, ale nie siadam, staram się wybierać suchy kibel, obkladam papierem, mimo ze sikam na narciarza
W pracy robię to samo

Kata

Ja mam zawsze i sama postępuje podobnie jak konwalia :)
Pozdrawiam

Kata

konwalia

A zapomniałam napisać, ze nawet jak wygląda na suchy, to wycieram przed obłozeniem

kotabma

ja dla Z mam nocnik pod wozkiem ;) ZAWSZE (na szczescie mamy juz bardzo malutki)
ale teraz zakupilam juz takie jednorazowe papierowe nakladki na wc w makro i chusteczki nawilzone bakteriobojcze w lidlu.
choc zdecydowanie wole nasz nocnik wozic :D przy jej problemach z ulk moczowym nie widze jej siedzacej na desce w publicznej toalecie.

martullek

chciałam się pochwalić, że całkiem zakończyliśmy przygodę z pieluchami. w dzień Wojtek zaczął wołać siku w maju. pieluchę przestaliśmy zakładać na noc na przełomie listopada i grudnia.

problemem była cały czas kupa, którą MUSIAŁ robić w pieluchę, ale stwierdziłam w pewnym momencie, że już nie kupuję więcej. Wojtek o tym wiedział, że jak skończą się, to już nie będziemy kupować. w końcu się skończyły i wyboru nie miał i od dwóch tygodni robi na nocnik. choć płaczu trochę było...

foszek

Ja mam zawsze w torebce takie chusteczki dezynfekujace, choc wole trzymac dzieci w gorze.
.
A jak mamy gdzies jechac na dluzej to taki zestaw zawsze ze mna jedzie:

Wczoraj wszyscy sie u lekarza dziwili ze mala bez pieluchy: zarowno rodzice, jak pielegniarki i lekarz.

martullek

no i za wcześnie się pochwaliłam. pojechał z moją mamą na ferie i się zablokował. musiała mu dać pieluchę, bo już płakał, że go brzuch boli :(

feeling.good

martullek, pewnie nowe miejsce tak na niego zadziałało. Nie ma się co dziwić. Jak wróci do domu będzie dobrze  :empathy:

foszek

Cytat: martullek w 31 Sty 2013, 07:27:44
no i za wcześnie się pochwaliłam. pojechał z moją mamą na ferie i się zablokował. musiała mu dać pieluchę, bo już płakał, że go brzuch boli :(
wpadki beda sie jeszcze zdarzac, F. jak wrocil do przedszkola po przerwie wakacyjnej to z wrazenia 2 dni pod rzad sie posiusial w spodnie. A mial juz 4 lata i ponad 1,5 roku byl juz bez pieluchy. Ponoc dziecia ktore ida do szkoly tez sie zdarza.
Tak wiec sie nie martw  :empathy:

kotabma

Cytat: foszek w 30 Sty 2013, 14:59:36Wczoraj wszyscy sie u lekarza dziwili ze mala bez pieluchy: zarowno rodzice, jak pielegniarki i lekarz.
bardzo mila jest taka reakcja - ja tam zawsze bylam z Z dumna jak ludzie sie na nia gapili jak wolala sisi a jeszcze duuzo do 2 lat jej brakowalo ;)

teraz w szpitalu jak bylysmy to lekarki tez zdziwione jak powiedzialam, ze za woreczek do zbierania moczu dziekujemy - ona sisia prosto do pojemniczka :D
byla najmlodsza z tych dzieci nowoprzyjetych a poradzila sobie najszybciej. nie trzeba bylo robic drugiego podejscia ;)

Kasia

Cytat: martullek w 31 Sty 2013, 07:27:44

Michał jak poszedł do przedszkola to kilka razy zrobił kupę w gaciory. Trzeba go było nauczyć ze te obce panie tez mu pomogą z toaleta, ze trzeba wyraźnie pani mówić ze chce kupę bo pani może sie nie domyślić itd a panie miały za zadanie "pilnowanie" go.
A tez juz był ładnie odpieluchowany.

martullek

ale najgorsze, że on w ogóle nie chce robić, chyba że w pieluchę. wczoraj mu musiała znowu dać... dwa tygodnie było już super :(

zuzia

martullek
spokojnie, wróci do domu to się unormuje.

iksa_nl

ile generalnie zajelo Wam odpieluchowanie dziecka tak, zeby moglo isc do przedszkola?

chce dac Mlodego do przedszkola od wrzesnia no i ma byc samodzielny (cokolwiek to znaczy w odniesieniu do przedszkolaka)...
i nie wiem czy zdaze jak sie za to zabierzemy dopiero jak zrobi sie cieplo (maj/czerwiec?)

On generalnie wie do czego jest nocnik, itp. itd., ale jeszcze nie wola.

czy lepiej sie wstrzymac i dac go od wrzesnia 2014 razem z jego rocznikiem? (do tego czasu chyba sie wyrobimy?)?

ishka82

iksa_nl, spokojnie od wiosny/lata powinnaś dać radę :) moja Dominika odpieluchowała się w zasadzie w jeden dzień ;D w szoku byłam ;) tez zimą myślałam, ze ciekawe, czy we wrześniu będzie bez pieluchy, bo ona taka mała i w ogóle, a tu tuz po powrocie z czerwcowych wakacji z wielką pomocą żłobka zdjęłyśmy pieluchę i od razu się udało, czego i Tobie życzę :D