sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

niewiemjaka

Aaano to jak masz tak daleko to spoko :)

nionczka

firano-załony to ja chyba mam u B. w formie ikeowskich zasłon. Przepuszczają swiatło, ale są zasłonami. Mogą byc albo zamknięte albo otwarte. Tak mają każde jasne zasłony. Albo rzadko tkane. Nie dorabiajmy filozofii i terminologii do zjawisk, które istnieją od zawsze.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Bioniczka nie rozumiem pytam czy te co pokazuje spełnia taka role i w moim salonie beda wyglądały ok ? Nie chce juz ikea . To małe miasto i mały wybór pan ktore szyja . Ta wydaje sie konkretna i jest polecana .

nionczka

Cytat: marax w 17 Maj 2015, 19:01:48
Bioniczka nie rozumiem pytam czy te co pokazuje spełnia taka role i w moim salonie beda wyglądały ok ? Nie chce juz ikea . To małe miasto i mały wybór pan ktore szyja . Ta wydaje sie konkretna i jest polecana .
nie mówię, że ma być ikea. Mówię, że każda jasna zaslona spełnia funkcję firany. Nie muszą być jakieś specjalne.
Mnie w tych, które pokazałaś przekonuje jedynie kolor. wydaje mi się, że prześwitują jak zwykle firanki, a tych nie lubię. I nie czym czy dobrze widzę, ze jest jakiś połysk? Wolałabym i u Ciebie widziałabym coś matowego, bardziej surowego.

nionczka

Tak, ta z ósmego zdjęcia chyba najlepsza.

golinda

ja mam firany batystowe, chyba najbardziej zbliżone do tych nr 6
spoko, światła nie zabierają, a z zewnątrz nie widać, co się dzieje w środku
i są lekkie - fizycznie i wizualnie

marax

6 i 8 to ta sama firana tylko w innym ujeciu. Jej wzor jest najprostszy i sie nie blyszczy, .

golinda

moja jest w zasadzie bez wzoru, matowa

marax

Zdjęcia
w miejscu gdzie kiedys stało łóżeczko chcemy mieć kominek narozny. Jako komórka decyzyjna prosze o wizualizację haha

marax

No i mam nowe firany teraz jeszcze brakuje chyba jakiś zasłon

wrobelek0403

ja bym dała cos całkowicie prostego,

cos takiego
http://www.centrumkomina.pl/produkt/nowoczesny-kominek-narozny-z-plaszczem-wodnym-zpw6-z-montazem/

biały, bez zadnych obramowan, listew itp.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marax

tez o tym myslałam ale chciałabym więcej wkoło tego kamienia, żeby się nie brudziło tak bardzo. No i nie wiem jaki kamień nie chce iść w koszta. Chce jasny.

niewiemjaka

Marax ale co Ci się podoba? masz jakieś swoje pomysły ?

też jestem za czymś prostym, ale fajne są też takie z miejscem na drewno
ten pierwsy bez tych półek  boku po prawej

wrobelek0403

zdaje sie nionczka ma cos takiego fajnego prostego, moze popros ja o zdjecie :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

niewiemjaka

marax kamień chcesz? w sensie takie coś: ?

inkageo

Bez kamienia to lepiej się wtapia we wnętrze. Teraz to widzę jak obejrzałam to co wkleiłyście.
Imagine there is no hate

marax

Tylko brudne ślady juz tak sobie sie wtapiają

niewiemjaka

to prawda, ten kamień lepiej wyczyscic, ale biały komin ładniej wygląda, no i można czesciej pomalować po prostu
niestety, zawsze się może zadymić nawet itp ...

chyba, że znajdziesz jakiś delikatny biały kamień
podejrzewam, że są najdroższe ;)

wrobelek0403

Mozna pomalowac dobrą zmywalną farbą, np. taka do kuchni i łazienek.

niewiemjaka

to musi być chyba specjalna farba do temperatur, ale powinna być zmywalna

magdalinska

u mnie nic sie nie kurzy, nie brudzi, mamy pomalowany zwykłą farbą, kamien jest jasny

niewiemjaka

magdalinska super ten Twoj kominek!

zwierzatko_mojej_mamy

mi sie podobaja takie:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

niewiemjaka, no fajny, tylko jakos tak rzadko w nim palimy ;)

inkageo

Ooo ten pierwszy zwierzowy ekstra!
Imagine there is no hate