sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

Kler fajny ale trochę za ciemny, ja bym poszła w średni szary albo ekstrawagancki zielony ew. czerwony
Wogóle zieleń jako akcent kolorystyczny pasuje mi do twojego wnętrza

marax

czerwony jakos nie bardzo mi sie widzi . Chce przemalowac na bialo sciany a moze ta sciane gdzie freski sobie namalowalam bedąc w ciazy ( po czym na 4 miesiace wylądowalam na patoliogi ciazy) pomalowac na szaro ?

Dodany tekst: śro, 29 sie 2012, 08:09:28

A wlasnie kwestia listew . Kurcze drogo chca za ich zamontowanie ok 200 zl ............. . Myslicie ze nie damy sobie rady sami ich zamontować na spokojnie po malowaniu juz ? wtedy sobie sama kable rozprowadza pod nimi antenowe a teraz nie mam na to czasu - moj M na szkoleniu w gdansku . Nie bardzo mam jak to wszystko ogarnąć

Dodany tekst: śro, 29 sie 2012, 09:10:42

Cytat: inkageo w 29 Sie 2012, 08:24:34
Ja bym wzięła ten stół, ale cholera ciasno się zrobi.. Wczoraj mierzyliśmy :(
Mam pokój o tej samej szerokości, ale metr krótszy.. I nadal szukam okrągłego.
inka ten stol moim zdaniem bez problemu da sie skrócic przez stolarza ale nie wiem czy ci taki pasuje

sierpniowajulka

Marax, ale ta dziurka na wodę dyskwalifikuje, bo?

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tutaj masz przykład krzeseł z dziurkami na wodę we wnętrzu.

inkageo

Cytat: maraxela w 29 Sie 2012, 11:07:31inka ten stol moim zdaniem bez problemu da sie skrócic przez stolarza ale nie wiem czy ci taki pasuje
No ale wtedy będzie za mały na imprezy świąteczne ;) Ja muszę mieć rozkładany, okrągły..
Imagine there is no hate

elve

właśnie tak widzę ten salon, wszystkie ściany białe, stół, białe plastikowe krzesła, kanapa w soczystej zieleni, reszta mebli w bieli i dębie

marax

Nie bedzie to glupio wygladac z ta dziurka ? Ciekawe czy mozna oddac te krzesla jakby jednak nie pasowaly . Ikea jest bezpieczniejsza pod tym wzgledem .

elve

maraxela weź plastikowe z ikea, najwyzej oddasz jak się wam nie spodobają

Kasia

Cytat: maraxela w 29 Sie 2012, 11:07:31Nie bardzo mam jak to wszystko ogarnąć

a jak oni te listwy montują? da się je potem zdjąć? czy to klejem montazowym na stałe?
no i czy pod te listwy wejdą kable

jak kable i tak nie wejdą to nie ma co odraczać montażu bo i tak nic wiecej nie zrobisz, niech montują czyba że bedziesz szukac innych listew
jak listwy montowane tak że da się je potem bez problemu zdjąć to może warto przemysleć montaż bo ci pomontują ładnie uchwyty i poprzycinają te listwy, rogi dopasują itd
a jak jest miejsce na kable ale listwy na stałe montowane to odroczyc musisz ;)

zwierzatko_mojej_mamy

mi sie to od julki nie podoba - kojarzy mi sie z barem szybkiej obslugi, a nie z domem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Listwy białe mdf raczej tylko na stałe się montuje, bo żeby ładnie wyglądały to trzeba zamazać akrylem szczeliny.
Imagine there is no hate

marax

Zalezy jakie listwy takie zwykle drewniane to maja
Miejsce na kabel pod spodem . Kwestia jest tego ze nie moge za bardzo wziasc tych cokolow . Pod oknami tarasowymi sa listwy zamontowane . Podloge zle wykonczyli tam i zamaskowali listwami . Wydokosc od podlogi do poczatku okna to 5 cm . Musza byc takie listwy niskie jak mam teraz .

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 10:33:21

Drewniane  listwy sa montowane na gwizdziki .

elve

maraxela ja mam 8 cm cokoły, a pod oknami ćwierćwałki, bo listwy się nie mieściły

inkageo

Marax u nas pod oknem jest docięta ta wysoka listwa.
Imagine there is no hate

marax

GChyba poprosze brata to mi zamontuje na spokojnie bo teraz juz za pozno na szukanie cokolow/ listew . Cokoly do piatku na Pewno nie dojada .To sie tek ciezko montuje ? 200 zl to troche duzo za przybicie gwozdzikamu .

inkageo

Marax ciężko jest dociąć pewnie, no i lakierowanie jeżeli wybierzesz sosnowe.
Imagine there is no hate

Kasia

marax nie śpiesz się
skoro listwy nie wybrane, ogólnie koncepcja jeszcze w powijakach to nie ma co się śpieszyć

a montaz profesjonalny bym przemyślała, nie zawsze warto oszczedzać, abyś za dwa lata się tutaj nie wpisywała ze luistwy kiepsko zrobione i ze musisz wymienić

marax

Lakierowanie ciezkie ? Moj brat sobie poradzi z sosnowymi gorzej z cokolami .

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 10:45:50

Oni sa z wroclawia nie przyjada specjalnie mi montowac listw .

inkageo

No ale ich lakier, nie? Tak musisz kupować, za całą puszkę zapłacisz pewnie sporo, a oni będą mieć lakier do malowania podłogi.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

maraxela spoko,to tylko propozycja. widze, ze macie sprecyzowane potrzeby, to lepiej rzeczywiscie poczekac.

zrobisz podłoge, pomalujesz sciany i z pewnością bedzie łatwiej cos dobrac :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

marax, marudzisz że dom od tradajca zrobiony a teraz kolejne oszczędności planujesz  :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :spank:

inkageo

Mnie te źle powbijane gwózdki do szału doprowadzają, mop się zaczepia i dredy się wyrywają, dredy viledy za 25 zł  :rotfl: :rotfl:
A wszystkie małe listwy w domu są mobilne, bo tato jakoś to źle poprzybijał, ostatnio jedną wciągnął mi odkurzacz i musiałam ją wyciągać z bebechów :D
Imagine there is no hate

marax

aaaaaaaaaaa nie stresujcie mnie . Jest sroda jak  ja te listwy na piatek zdobęde aaaaaaaaaa

elve

a nie możesz ekipy przełożyć?

marax

szybko musze sie zdecydowac ten dorby
http://allegro.pl/show_item.php?item=2519562392

Dodany tekst: 29 Sie 2012, 11:14:01

ewentualnie cos od tego sprzedajacego mam 20 minut zeby dzisiaj to wyszlo

wrobelek0403

ten co na głównej aukcji?? imo jest ok.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/