sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

bardzo podobnie do tego z allegro

Dodany tekst: 17 Sie 2012, 11:45:08

Podoba mi sie to osadzenie tego stolu bali na nogach . Widze ze go mozna wybrac w roznych rodzajach drewna . Ten na zdjeciu to jest dąb naturalny ? ja bym chciala jasniejszy ,moze nawet ten dąb bielony ?

nionczka

Cytat: maraxela w 17 Sie 2012, 12:40:19Podoba mi sie to osadzenie tego stolu bali na nogach . Widze ze go mozna wybrac w roznych rodzajach drewna . Ten na zdjeciu to jest dąb naturalny ? ja bym chciala jasniejszy ,moze nawet ten dąb bielony ?
wybierasz sobie wybarwienie
jak dąb bielony,a reszta mebli? Dąb bielony nie jest łatwy
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: nionczka w 17 Sie 2012, 11:52:33
wybierasz sobie wybarwienie
jak dąb bielony,a reszta mebli? Dąb bielony nie jest łatwy
dobrze ze ja was mam . Nie jest łatwy ? ok to w takim razie nie dla mnie . Moze dąb naturalny ?

nionczka

Cytat: maraxela w 17 Sie 2012, 11:57:48
dobrze ze ja was mam . Nie jest łatwy ? ok to w takim razie nie dla mnie . Moze dąb naturalny ?
pooglądaj w necie meble z dębu bielonego i zobacz co jest w ich otoczeniu

marax

Dziewczyny mam pytanie . Prawdopodobnie w czwartek przyjdzie pan cyklinowac podłogę jaki dac lakier ? Moze cos polecic chce najbardziej wytrzymały moze byc drogi byle porządny. Po 2 jaki mat,półmat,połysk . Powiem ze mam dość mojej wiecznie matowej bez połysku podłogi . Musze ja pastować żeby jakikolwiek połysk uzyskać . łamie sie nad lakierem z polyskiem ( wiem ze to niepopularny trend na forum ) . NO i jeszcze kwestia listew chce takie jak inka i Bożenka . Nie przekonuje mnie ten mdf ( jakos tak w castoramie wyglądały one mało solidnie- boje sie ze uderzę i bedzie widac plyte wiórową ) znalazłam cos takiego nie byłoby lepsze ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2519562392&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62
w castoromie byly takie jak na fotach . Ta 2 to jakas listwa LPS cos jak plastik w dotyku .

nionczka

Maraxela, mdf to nie płyta wiórowa, to jest bardzo zbita materia. Jak uderzysz nic się nie stanie. Jak zarysujesz, może być rysa, która można zamalować.

Jesli chcesz lakier z połyskiem, to lakieruj. chociaz przy psach, to moe lepiej półmat? Na połysku pewnie widać każdą rysę.

elve

maraxela ty masz meble kuchenne z mdf, niszczą się?
no i listwy proste bez tego frezowania... no i wtedy dobrze by było jakby ściany były białe, bo stolarkę masz ciemną z tego co pamiętam

mimo wszystko dałabym półmat, nie połysk

marax

elve ja z moich mebli zadowolona nie jestem jezeli chodzi o jakosc tej plyty . Mam ją obitą w kilku miejscach . Podłoga bedzie scyklinowana i nabierze koloru sosny naturalnej . Chce zedrzec tą bejce i zostawić podłogę naturalną .

elve

chodziło mi o to że drzwi masz ciemne

marax

Cytat: elvelve w 18 Sie 2012, 22:15:18
chodziło mi o to że drzwi masz ciemne
ale tam drzwi nie widac :) tz sa dopiero w korytarzu dosyć daleko . Myślałam nad szarym tez .

Dodany tekst: sob, 18 sie 2012, 21:22:13

Najpierw musze scyklinowac podloge zobaczyc jak to wyglada . Musze stół zamowic w koncu  ( nie odpisują mi ci stolarze :) Ciekawe jak to cyklinowanie wyglada - caly dom bedzie brudny ? mam 2 duze okna tarasowe moze jakosc bedzie ? - facet ma maszyne bezpylowa ale wiadomo jak to jest

nionczka

maraxela nie kombinuj za bardzo.

moze dobierz listwy w drewnie sosnowym, beda jak podloga.

w sumie moga być białe, bo masz białe okna. Ale trochę za dużo tam się dzieje. Do drzwi niby daleko, ale co z innymi pomieszczeniami? W innych nie cyklinujesz, nie zmieniasz listew? Ja bym robiła tak samo w całym domu.

nionczka

Cytat: maraxela w 18 Sie 2012, 22:31:00
https://picasaweb.google.com/100690581941659162936/RemontDuzegoPokoju03?authkey=Gv1sRgCNuBpfWp27CUjgE#5747989700290623170
u mnie podloga bedzie wygladala jak ta u inki ( ma nadzieje ze sie nie obrazi za linkowanie)
ale u Inki ściany są białe, a drzwi sosonowe. Więc mniej tych kolorów ma. Zastanów się dobrze co chcesz zmienić z czasem i do czego ujednolicamy.

elve

ale salon masz otwarty na korytarz, a tam już są drzwi
więc jeśli nie chcesz białych ścian to bym nie robiła białych listew

nionczka

A przy gresie jakie masz listwy?

marax

kuchnie bym chciala zmienic na biala cos jak ma inka . drzwi tez z czasem zrobie takie jak u ciebie biale . chce ten stol debowy ( kolejny kolor drewna) plus krzesla niedrewniane pierwsze z brzegu http://allegro.pl/futuri-krzeslo-krzesla-biale-amadeo-ddo-kuchni-i2570425127.html

nionczka

Cytat: maraxela w 18 Sie 2012, 22:44:00
kuchnie bym chciala zmienic na biala cos jak ma inka . drzwi tez z czasem zrobie takie jak u ciebie biale . chce ten stol debowy ( kolejny kolor drewna) plus krzesla niedrewniane pierwsze z brzegu http://allegro.pl/futuri-krzeslo-krzesla-biale-amadeo-ddo-kuchni-i2570425127.html

Ok, dobrze. w takim razie białe listwy mają sens.

marax

Cytat: nionczka w 18 Sie 2012, 22:36:05
A przy gresie jakie masz listwy?
w korytarzu ? wykonczenie do kafli .

Dodany tekst: sob, 18 sie 2012, 21:57:42

https://picasaweb.google.com/maraxela/20071008?authkey=Gv1sRgCPCoqsiPtYmpxQE#5778120164606352130

Dodany tekst: 18 Sie 2012, 22:02:52

ojojoj . Co mam robić ? wiecie ze ja nie jestem w stanie złączyc w calość wiecej niz 2 rzeczy kolorystycznie  ( podziwiam was ze macie taka umiejętność) . Kuchnia bedzie zmieniona ale wiadomo ze nie nastapi to szybko bo to jednak kosztuje duzo . Drzwi jw kiedys beda ale na razie mamy do ukończenia jeszcze sporo innych rzeczy .

Dodany tekst: 18 Sie 2012, 23:05:58

Tych kanap musze sie pozbyc tylko dlaczego nowe tak duzo kosztują zzzzz

magdalinska

marax ja mam pólmat, wydaje mi sie ze jest ok

inkageo

Brałabym półmat, na górze było cyklinowane 5 lat temu i mamy tam półmat, lakier wodny, który nie barwi sosny na żółto, niestety on jest chyba mniej trwały, ale wygląda o lepiej niż ten stary błyszczący na dole.
Imagine there is no hate

siog

ja mialam polmat w domu moim w Irl i pieknie wygladal

marax

To te lakiery barwią na żółto ?

inkageo

Po wycyklinowaniu podloga sosnowa jest jasna bialawa, a jak sie takim tradycyjnym lakierem pomaluje to pod wplywem swiatla sie zolta, zlota robi.
Imagine there is no hate

marax

Cytat: inkageo w 19 Sie 2012, 12:13:48
Po wycyklinowaniu podloga sosnowa jest jasna bialawa, a jak sie takim tradycyjnym lakierem pomaluje to pod wplywem swiatla sie zolta, zlota robi.
a co zrobic zeby tak sie nie stalo . Ja chce kupic najlepszy lakier bo sosna to slabe drewno jak na salon ktory sie użytkuje ciagle .