Wiosna - lato 2012

Zaczęty przez siog, 30 Gru 2011, 00:03:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: salsa w 16 Kwi 2012, 12:15:14
o protestuje, bardzo porzadne sa te torby od KAmu
wiele moich kolezanek bierze linki do tych aukcji własnie po tym, jak zobaczą torbę u mnie
ale ktore bo ja chyba cos innego widze niz te ktore mi kamu pokazywala . One byly fajne ze skory porządne .

Justynna

Cytat: ziuta w 16 Kwi 2012, 00:52:42
mobka nie wiem czy jesteś jeszcze zainteresowana, czy nie za późno, ale ja kupiłam w piątek w reserved taką szmatkę na kostium kąpielowy, za 49zł
były jeszcze błękitne
ziuta, widzę, że falbany rządzą :D A sukienka fajna :)

salsa

Cytat: maraxela w 16 Kwi 2012, 13:26:00ale ktore
te, ktore zacytowała zwierzak i Ty odpowiedziałas - torby od Kamu

Cytat: elvelve w 16 Kwi 2012, 13:16:04salsa o ja też ją mam, dla mnie super
wiem wiem :D KAmu mi mowiła, ze wziełas tylko chyba ta ciemniejszą :)
ja jestem bardzo zadowolona, super wygląda :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ziuta

Cytat: Justynna w 16 Kwi 2012, 12:31:12
ziuta, widzę, że falbany rządzą :D A sukienka fajna :)
no byłam zmuszona, bo na wszystkim gładkim odbijały się falbany z kostiumu i wyglądałam, jakbym miała biust wypchany :D :D

Justynna

Cytat: ziuta w 16 Kwi 2012, 12:34:29
no byłam zmuszona, bo na wszystkim gładkim odbijały się falbany z kostiumu i wyglądałam, jakbym miała biust wypchany :D :D
:D

zosia2007

Cytat: maraxela w 16 Kwi 2012, 12:41:46
ale ona sa z dermy tak >
Kamu ma tez skorzane ale chyba nie wszystkie sa wystawione na allegro bo ja np kupilam filcowa ze skora naturalna, nie derma
ale fakt, zaczep tego wporka ma tez jak ta z zary i sie odpina non-stop, pasek na ramie (ten dlugi) tez sie nie bardzo trzyma, tylko ze ja ja nosze w reku a nie na ramieniu wiec mi to nie przeszkadza

salsa

ja tych pasków na ramie nie uwywałam to nie wiem :) w tej filcowej (mam dokłądnie ta sama co Ty Zosia, ze skorą) musiałam sobie dokrecic jeden kołeczek, bo mi sie odpinało
ale śrubokręt pomogł :D :D

ta obecna nie jest skorzana, to jest jakis materiał udajacy skore, ale wyglada super naturalnie , dziewczyny nie mogły uwierzyc, ze to nie skora
nie wiem co to jest "derma", ale jesli ta  " derma" to ten materiał standardowy na torebki nieskorzane to nie, to jest cos innego, grube takie - wyglada jak skora, nawet ma takie włoski na odwrocie :D

aniak1211

Cytat: maraxela w 16 Kwi 2012, 11:49:37
ja ją kupilam na allegro uzywana troche taniej- bes sensu zrobilam . Dalam 70 zl mniej za prawie nowa ale bez rachunku i kicha
No kicha straszna,
moze napisz do sprzedawcy czy ma jakis rachunek???

jusia

fajne te torebki kamu chyba tez sie skusze, chyba wiem z jakiego materialu jest ta salsowa torba widzialam podobna w coyoco, wyglada super naturalnie i wlasnie ma takie wloski od wewnatrz i jest bardzo miekka, salsa obfoc sie z nia co ? :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

marax

ja dalej jestem zdania ze te torby nawet skórzane odbiegają daleko od orginalu . Sa fajne ale skora zara i skora alazara to kompletnie 2 inne swiaty. Torba z zary jest z takiej mega sztywnej skory . Ta podrobka ma jednak tę skórę dużo miekszą . Zawiodlam sie jednak na jakosci mocowania tego paska i worka . Za taka kase śrubka mogłaby być chociaż metalowa .

salsa

moja ma śrubki metalowe :)

wrobelek0403

a moja nie ma srubek tylko takie ekspresy jak do kluczy, bardzo wygodne i nic sie nie psuje :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

abkasia

salsa ale ona jest skorzana czy nie?
i czy ona jest taka duza jak te duze z zary?

salsa

abkasia no pisałam juz wyzej ze to nie jest skora tylko taki grupy materiał udajacy skore
ma włoski, jest miesisty ale z tych sztywniejszych - moze Kamu to lepiej opisze
w wygladzie i konsystencji niczym nie rozni sie od skory

chyba jest odrobine mniejsza od tej mojej filcowej, ale to nadal do formaty A4

Jusia sprobuje sie obfocic z nią :)

emcia

obfoć, też by mi się taka przydała

kamu2

Odnośnie torebek to ten model bestini co kupowały ode mnie Salsa i Elvelve to eko skóra , ale z tej firmy naprawdę są dobrej jakości
Marax nie mogę się z Tobą zgodzić, modeli wzorowanych na Zarze jest ogrom.
Ja sprzedaje sama kilka i mam jeden model gdzie uważam,że jest nieporównywalnie lepszy niż oryginalny z Zary, zresztą sporo klientek nam to przyznało. Skóra jest gruba i sztywna, kosmetyczka jest usztywniana (a nie tak jak w zarze z jakiegoś  płótna) do tego ma etui skórzane na telefon. Jest wpinana na zatrzaski,a nie kołki dzięki czemu dobrze się trzyma.
No to sobie zrobiłam reklamę:))
Ale prawda jest taka ,że są różne torby, różne rodzaje skór i skór ekologicznych/derm .
Gdybyście kupowały jednak z firm takich jak bestini czy david jones nie zawiedziecie się bo dermę mają bardzo dobrej jakości ja mam ich torby po kilka sezonów.
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

marax

Kamu no moze nie widzialam . Widzialam identyczna jak ta na zdjeciach z twoich aukcji na zywo ( nie wiem czy byla z identcyznego materialu). Skora jest gruba ale bardziej plastyczna i blyszczaca . inny odcien to byl zupelnie . Prawda jest taka ze ja sie zafiksowalam ( jak chyba nigdy) na tym orginale zary i zadna inna nie bedzie przeciez identyczna .

mayagaramond

Ale gruba i sztywna skora nie jest wyznacznikiem jakosci.

Np. torebki Chloé sa mieciutkie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 17 Kwi 2012, 13:54:03
Ale gruba i sztywna skora nie jest wyznacznikiem jakosci.

Np. torebki Chloé sa mieciutkie.

wyznacznikiem jakosci samej w sobie moze nie, ale wyznacznikiem trwałosci IMO tak. a jak sie nosi 5 kg akt w torbie, to jednak warto miec cos, w czym nie urwie sie dno :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Cytat: doda w 17 Kwi 2012, 17:53:34
ja zerwałam już rączki w dwóch skórzanych torebkach ;D

doda, ja urwałam koszyk w rowerze lol lol zerwało sie dno :rotfl:

wrobelek0403

Cytat: doda w 17 Kwi 2012, 19:37:42
o kurcze lol

nie, no ja jednak zdecydowanie mniej noszę. widuje się sędziów z torbami podróżnymi w sadach, jak mniemam pisali w domu uzasadnienia :D masakra :D

no walizka na kółkach to podstawa :D staram sie nie nosic wiecej niz 4 tomy, bo jednak ciezko jest, jak mam wiekszą sprawe, siedze dłuzej w sadzie i juz.

elve

ja też używam walizki, szkoda torebki i pleców

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 17 Kwi 2012, 21:28:51i pleców

ja mam ostatnio problemy z łokciami niestety, nosze te torby na łokciu przewieszone i juz sie raz nabawiłam naderwania przeczepu :crazy: tyle, ze nam nikt nie robi badan okresowych pod kątem noszenia ciezarów lol lol lol