Budowa domu, krok po kroku HELP!

Zaczęty przez Kasia, 05 Gru 2011, 10:27:06

Kasia

O i właśnie o takie połączenie kolorów i wyżłobienia mi chodzi. Ew. Szary ciemny ciut jaśniejszy.

Dodany tekst: 08 Lis 2013, 21:45:03

No, wrażliwa dzisiaj jestem. ;)

rubin04

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

tu też przekombinowane

albo drewno (nie polecam) albo paski

ginka

oj się pogubiłam w tym wątku :D

Kasia

dzisejszy temat na tapecie to barierka na piętrze, nad schodami

podłoga drewniana, schody drewniane, podstopnie drewniane, ściany białe, listwy przy ścianach białe (jeszcze nie ma) ale przy schodach w kolorze schodów.

Balustrade planuję drewnianą (wcześniej rozwżałam stal ale jednak odpada, bo nigdzie indziej tej stali nie ma w domu, szkła nie chce, myślelismy aby grzejnik panelowy dać zamiast barierki ale i ten pomysł upadł ;)

Czyli drewniana balustrada. I teraz mam dylemat czy cała w jednolitym kolorze drewna (jak schody i podloga)
czy poręcz i te grubsze tralki w kolorze drewna a cieńsze tralki białe?
stolarz proponuje wszystkie tralki białe i samą porecxz drewnianą ale to mnie nie do konca przekonuje :knuje:

podpowiedzcie coś :)

Kasia

u mnie będzie tylko barierka nad schodami, po przy schodach to już sama porecz do ściany przytwierdzona

tutaj mam grube tralki w kolorze drewna i małe w kolorze białym

tutaj całe w drewnie (oczywiscie takich fikusnych nie chce)

i korca mnie poziome, nie wiem czy nie najbardziej ;)

bo schodziarz mi jeszcze takie proponuje (załącznik)

wrobelek0403

wybrałabym pod kolor podłogi i schodów, zdecydowanie. i jak najprostszą forme tralek.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

ooo, po tych zdjeciach tylko sie utwierdzam w opinii.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

no własnie mnie najbardziej widzi się wszystko w jednym kolorze ale jakaś taka niepewność jest

jeszcze mnie te poziome "już chyba nie tralki" korcą :knuje:

Kasia

z jednolitych najbardziej mi sie takie podobają

zwierzatko_mojej_mamy

ja bym nie mialam probleow zadnych ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 10 Gru 2014, 15:55:25z jednolitych najbardziej mi sie takie podobają

wydają mi sie zbyt ciezkie te poziome, pionowe z tego postu najlepsze imo :)

Kasia

zwierzu ale dawaj konkretniej lol
ja zawsze mam jakiś tam pomysł i potem mi tysiac innych wpada a i tak na końcu wracam do pierwszego

golinda

ja wolę poziome, ale nie wiem czy całe drewniane, trochę robi wrażenie domku letniskowego

Kasia

no te pionowe super ale tymi zaslepkami ktos spierdzielił sprawę, psuje to efekt (bo to chyba zaślepki a nie sęki)

Kasia

Cytat: golinda w 10 Gru 2014, 16:07:55
ja wolę poziome, ale nie wiem czy całe drewniane, trochę robi wrażenie domku letniskowego
kwestię innych materialów już mam przerobioną, jestem zdecydowana na całe drewniane chociaz miałam etapy i szkła i tego grzejnika panelowego i stali szczotkowanej i jeszcze łączenia drewna ze stalą lub żyłkami
ostatecznie chce tylko drewno.
u mnie będfzie tylko balustrada pozioma, w dół schodów już schodzic nie bedzie.

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 10 Gru 2014, 16:08:58
no te pionowe super ale tymi zaslepkami ktos spierdzielił sprawę, psuje to efekt (bo to chyba zaślepki a nie sęki)

wyglada na zaslepki, ale dobry stolarz zrobi tak, ze nie bedzie ich widac.

golinda

no ale rozważasz białe drewno - to już nie robi tego wrażenia

wrobelek0403

te białe tralki są wlasnie bardziej z wiejskiego domku jak dla mnie :D taka prowansja sielska :D

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 10 Gru 2014, 16:15:56taka prowansja sielska :D

ale nie domek letniskowy z boazerią

Kasia

aa o białe ci chodzi, ok, myslałam, ze o inny materiał :)

zwierzatko_mojej_mamy

tylko takie:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

Kasia kolor drewna. Z tym białym kiepsko.

Poziome wizualnie najładniejsze.  Jedyny minus, że dzieci mogą się po tym wspinać  :hmm:

didi_loczek

Kasia, ja bym brała wszystko w jednym kolorze i nie kombinowała z białymi wstawkami.

Kasia

Cytat: Angie w 10 Gru 2014, 16:40:11edyny minus, że dzieci mogą się po tym wspinać  :hmm:

z Michałem raczej problemu nie będzie, on wie, ze z barierka to nie zabawa tym bardziej, ze teraz barierki nie ma i jest przepaść. Nie wiem jaka mloda będzie a najbardziej to obawiam sie o młodszych wiekowo gosci :knuje:
ale z drugiej strony nie mogę domu projektowac pod "obce" dzieci :hmm: