napoje gazowane na stole

Zaczęty przez Agaaa, 24 Paź 2007, 12:52:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Agaaa

Dziewczyny jak to u Was wyglądało lub bedzie wyglądać? Nie podobają mi się stojące na elegancko zastawionym stole plastikowe butle z colą , fantą itd..Zastanawiam się nad karafkami z korkiem...W sumie nigdy na cudzych weselach mi to jakos nie przeszkadzało za bardzo ale tez nie zwracałam zbyt wielkiej uwagi na to..
Co o tym myslicie? Poradzcie cos :-/

mika

wchodzą w gre małe opakowania coli i innych gazowanych napoi, takie ćwierćlitrowe, estetycnzie to wygląda

kamelia04.08.2007

też mi sie nie podobaja wielkie plastikowe butle na stole. Uważam jednak, że o ile napoje nie gazowane można podać spokojnie w szklanych dzbankach, to z gazowanymi to sie nie uda.

U mnie miało być tak: niegazowane w dzbankach, gazowane w szklanych butelkach o poj. 0,2 l albo 0,25.
O ile z nie gazowanymi było tak jak chcieliśmy, to za napoje w niegazowane w szklanych butelkach chcieli od nas dodatkowo 10 zł / osobę (zdzierstwo).
Napoje gazowane były więc w plastikowych butelkach o poj. 0,5 l - uważam, że tak jeszcze może być.
Wódka była w tzw. coolerach, a wino stało sobie w temp. pokojowej
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

magdalinska

my soki mielismy w eleganckich, szklanych dzbankach, natomiast napoje gazowane (cola, fanta, sprite) w malych, szkalnych buteleczkach, nie wygladalo to tak zle:)

dagi

Ja się zastanawiam nad dwoma wersjami, bo plastikowe butelki czy tez kartony z sokami na stołach, zupełnie mi nie odpowiadają.
1. W ogóle zlikwidować ze stołów, tzn. żeby kelner podawał to na co ktoś będzie mieć ochotę (ale to łatwiej zorganizować przy małej ilości osób na weselu - u mnie będzie ok. 60 w niewielkiej restauracji), albo
2. soki w szklanych dzbankach a woda i napoje gazowane (zapewe cola) w małych szklanych butelkach.
Na razie takie rozwiązania przychodzą mi do głowy.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

zuzia

Cytat: "Agaaa"Zastanawiam się nad karafkami z korkiem...

tylko, że to przestaje już być napojem gazowanym. W takim opakowaniu to tak czy inaczej gaz szybciutko znika.

My mielismy plastikowe 0,5 l opakowania. Teraz jak bylismy na weselu - opakowania były szklane i miały pojemność 0,2. Jedyny problem - kelnerki nie nadążały donosić niektórych napojów bo takie malutkie to w zasadzie na 1 raz :)

foszek

Cytat: "dagi81"W ogóle zlikwidować ze stołów, tzn. żeby kelner podawał to na co ktoś będzie mieć ochotę (ale to łatwiej zorganizować przy małej ilości osób na weselu - u mnie będzie ok. 60 w niewielkiej restauracji)
60 osob towcale nie malo, ile planujecie miec kelnerow? Bo wiekszosc restauracji planuje wtedy 2-3 na obsluge wesela i moga oni nie nadazyc z noszeniem, nie mowiac juz o zajmowaniu sie innymi rzeczami. Moim zdaniem pomysl super nie trafiony, zestresuje nie tylko kelnerow ale i gosci

Agaaa

Zastanawiałam sie jeszcze nad postawieniem ich gdzies z boku, żeby nie stały na stole ale chyba nie ma sensu bo goście i tak poznoszą na stół...

nionczka

U nas na stole byly tylko butelki z winem i woda. inne napoje podawano przy barze. Ja tez nie znosze jak ktos stawia plastik na stole. Nie wazne czy to wesele czy obiad w domu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

Cytat: "zuzia"My mielismy plastikowe 0,5 l opakowania.
Takie butelki całkiem nieźle wyglądają, my też to mieliśmy, reszta, czyli soki niegazowane była w szklanych dzbankach :)

zuzia

Cytat: "Agaaa"Zastanawiałam sie jeszcze nad postawieniem ich gdzies z boku, żeby nie stały na stole ale chyba nie ma sensu bo goście i tak poznoszą na stół...

postawienie obok nic nie da.
1. tak jak napisałaś - goście poznoszą to na stół.
2. część osób nie zauważy gdzie są (zawsze tak jest)
3. będzie zamieszanie bo będą chodzić po te napoje w tą i z powrotem a ty na stole będziesz miała tylko puste butelki.

Kasia

ja już niestety oswajam sie z myślą że będę miała na stole litrowe butelki z colą fantą spritem

trudno

ale nie wyobrażam sobie postawienia butelek 2l
a widziałam już tak zastawione stoły
mi się to nie podoba
rozumiem że te duże 2l cysterny wychodzą taniej
ale jak to wygląda?  :shock:

foszek

Agaaa, napoje na stole musza byc, to podstawa. Wyobraz sobie: tance na pelnego ty zgrzana pragniesz lyka czegos chlodnego, ale najpierw musisz zlapac kelnera aby Ci cos przyniosl,  
Cytat: "Agaaa"bo goście i tak poznoszą na stół...
poznosza, poznosza :-)
Te male butelki, do 0,5 l naptawde nie wygladaja zle a dzbanki z sokami wrecz pieknie na stolach

magdalinska

Cytat: "dagi81"1. W ogóle zlikwidować ze stołów, tzn. żeby kelner podawał to na co ktoś będzie mieć ochotę (ale to łatwiej zorganizować przy małej ilości osób na weselu - u mnie będzie ok. 60 w niewielkiej restauracji), albo
to wyszloby przy 10 osobach, przy wiekszej ilosci nie wchodzi w gre, kelnerzy nie nadaza z nalewaniem. ten pomysl odpada. Te malutkie butelki szklane naprawde nie sa zle, nie razi w oczy

foszek

Cytat: "nionczka"inne napoje podawano przy barze.
No tak, ale nie kazdy bedzie mial bar, a ludzie potrzebuja miec cos na popitke  :mrgreen:

nionczka

Cytat: "foszek"Agaaa, napoje na stole musza byc, to podstawa. Wyobraz sobie: tance na pelnego ty zgrzana pragniesz lyka czegos chlodnego, ale najpierw musisz zlapac kelnera aby Ci cos przyniosl,

U nas wlasnie barek byl w czesci tanecznej. Nie trzeba bylo nikogo scigac. Trzech kelenrów serwowalo drinki gosciom.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Agaaa

Dzbanki z sokami jak najbardziej, przez mysl mi nie przeszły kartony :lol:  tylko te plastiki mnie męczą, nie lubie, nie podoba mi sie, nie chce :-|
Podjade do restauracji gdzie bedzie wesele i spytam o alternatywe, może spotkali sie juz z taką wybredziochą jak ja :mrgreen:

elve

Agaaa, szklane butelki nie są takie nieestetyczne; soki najlepiej w dzbankach. Napewno chcesz gości narazić na bieganie po napój do innego stołu tylko dlatego, że napój nie pasuje do estetyki stołu?
Absolutnie odradzam nalewanie napojów przez kelnerów, nie będą nadążać. U mnie było 3 kelnerów na 60osób i nalewali tylko wino do obiadu.

Poza tym nie dajcie się zwariować takimi szczegółami!!!

Później wkleję zdjęcie naszego stołu z butelkami, nie było źle  ;-)

zuzia

Cytat: "Kasia"ja już niestety oswajam sie z myślą że będę miała na stole litrowe butelki z colą fantą spritem

czemu litrowe. 0,5 l są całkiem ok. Podpowiem Ci, że tanią coca-colę 0.5 można dostać w plusie i biedronce. Przebijają nawet niektóre hurtownie.

a soki w dzbankach na stole dobrze wygladają. Broń boże kartony. Zresztą nigdzie sie nie spotkałam z kartonami soków na stołach.

mika

Cytat: "zuzia"czemu litrowe. 0,5 l są całkiem ok. Podpowiem Ci, że tanią coca-colę 0.5 można dostać w plusie i biedronce. Przebijają nawet niektóre hurtownie.

dokładnie tak, tam są najtańsze

Kasia

właśnie się zastanawiałacz czy te 0,5l to nie za małe
i czy kelnerzy nie będą musieli latać jak wariaci z napojami

ale rozważe
rozważe

bo te szklane to właśnie odrzucam z powodu objętości
wydają mi się za małe
no ale jeszcze zobaczymy :)

Agaaa

elvelve,  nie broń Boże nie chce, żeby Goscie biegali po sali w poszukiwaniu napojów gazowanych...

elve

U mnie było 0,33l, chcesz żeby było estetycznie, trzeba zapłacić nieco więcej.
Poza tym co kelnerzy mieli by rozlewać, 0,5l dla dwóch osób (a resztę gdzie, na zapleczu czy w koszyczku w drugiej ręce ;-) ), a może z 2l plastikowych (żeby było szybciej)?

inkageo

My mieliśmy cole, fante, sprite w malutkich szklanych i prawie ich nie było widać :) A małe napoje pije się lepiej, nie są wygazowane. Soki i woda w dzbankach.
Imagine there is no hate

mam6lat

niedawno zaistniałam w wątku - gdzie  było m.in o butelkach na stole.....
ja stanowczo obstaję przy sokach i wodzie w dzbankach - najlepiej podawanych przez kelnerów (tak było na moim małym przyjęciu, ale tez na 100 osobowym weselu kuzynów)
ewentualnie dzbanki stoją na stołach,
napoje gazowane, ktore pozostają w butelkach stoją na bufecie i chetni sami sobie je biorą - taka opcje spotykamy zazwyczaj pracując na slubach;
jesli chodzi o slub czy nawet domowe przyjęcie "walcze" z wygodą brania butelki ze stołu - wolę estetykę i ład na stole;
nie udało nam sie z siostra przekonać brata (a w zasadzie bratowej) - na ich stołach weselnych stały butelki i wygladało bałaganiarsko