foszek zbiera porady

Zaczęty przez foszek, 21 Paź 2007, 22:44:10

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foszek

Dziewczyny a teraz poprosze Was o propozycje bukietu slubnego do sukienki. Swojego czasu marzyly mi sie sloneczniki (salsa pekny mialas ten slonecznik w plenerze) ale chyba nie bedzie pasowal do tej sukienki.
Podobaja mi sie jeszcze te malenkie rozyczki oraz gozdziki. W sumie to podobaja mi sie prawie wszystkie kwiatki za wyjatkiem czerownych roz.  No i nie chcialabym zeby caly bukiet byl bialy. I zeby byl pachnacy choc troszke.
Dla przypomnienia wklejam nowe zdjecia swojej sukienki :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

och w tej kwesti to giosspe jest skarbnica wiedzy!! :-D

foszek

Wie, licze po cichu tez na mam6lat, bo ten ostatni "reklamowany" bukiet na gazecie, bardzo mi sie spodobal :-)

salsa

foszek, na prawde udany zakup z ta sukienka
i mysle ze słoneczniki, takie miniaturki moga ładnie wygldac:)

choc w maju to ja bym poszła w moje ukaochane tulipany albo konwalie z dodatkiem takich modrych kwiatuszków, ktorych nazwy nie pamietami:)

albo opiewane tu juz szumnie piwonie:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

dagi

Jeśli maj to tulipany, są takie piękne. Sama chciałabym je mieć w bukiecie ale w czerwcu to raczej nie mam na co liczyć  :-(
Później postaram się wkleić jakieś zdjęcia.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

mika

ja jestem za tulipanami albo konwaliami albo piwonie, jaki kolor lubisz najbardziej??

foszek

Moje ulubione bukiety jakie do tej pory znalazlam:

[ Dodano: 22-10-2007, 08:38 ]
Cytat: "dagi81"Jeśli maj to tulipany, są takie piękne.
Ponoc tulipany sa malo wytrzymale ???

mika

to ja dodam coś z mojej kolekcji

gioseppe

moze cos z tego wybierzesz

[ Dodano: 22-10-2007, 08:50 ]
i kilka dodatkowych
(majowy bukiet powinien być wesoły, jasny, kolorowy)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

foszek

Te ostatnie tulipany sa przepiekne !!
Szukam bukietu, ktory mi troszke ociepli suknie, bo nie chce wygladac jak krolowa sniegu na wiosne :-)
Nie wiedzialam ze istnieje zielone roze :-)
gioseppe, a jak myslisz, jaki styl bukietu bukiet bedzie mi najlepiej pasowal??

[ Dodano: 22-10-2007, 08:53 ]
Ten pierwszy z frezjami tez  mi sie podoba :-)

dagi

Ja nadal jestem za tulipanami, więc wklejam moją kombinację (od razu przepraszam jeśli coś wkleję nie tak, bo to dopiero moje początki z wklejaniem) Umieściłam też ten bukiet, który podobał Ci się z zestawu gioseppe - mam nadzieję że się nie obrazi  ;-)

url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

foszek

Bialy mi sie nie podoba, podobnie jak wszystkie bukiety z fioletem. Za bardzo kojarzy mi sie z zaloba

julka

A ja mam pytanie techniczne - bo bardzo podobają mi sie tulipany - Czy one wytrzymają całą noc? Tulipany kojarzą mi się z nietrwałością...   :-(

mika

oczywiście że wytrzymają - florystki mają swoje sposoby

julka

Cytat: "mika9983"florystki mają swoje sposoby

To muszę zamówić bukiet gdzieś w świecie (może na forum?) bo panie w moich kwiaciarniach nie chcą brać odpowiedzialności za tulipany  :-(

foszek

ja zaluje ze mam6lat siedzi w W-wie, bo to co ona robi bardzo mi sie podoba !!

mika

Cytat: "julka"To muszę zamówić bukiet gdzieś w świecie (może na forum?) bo panie w moich kwiaciarniach nie chcą brać odpowiedzialności za tulipany  

a w jakiej kwaiciarni ty byłaś?? może zdecyduj się na mam6lat :lol:

julka

Cytat: "foszek"ja zaluje ze mam6lat siedzi w W-wie, bo to co ona robi bardzo mi sie podoba !!
A ja coraz bardziej sie z tego cieszę  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

maroonbug

foszek, normalnie spadlam z krzesla! taki apel, w kazdym watku teraz sie czuje zobowiazana do odpowiedzi :mrgreen: wiem ze to wyglada jakbym na forum non stop cicho siedziala, bo ciagle mam wlaczone, ale bedac w pracy nie zawsze moge otwarcie (czyli duzo) pisac. wiec ja nie z niesmialosci ponizej 200 postow sie utrzymuje :mrgreen:
slub w maju, to piekna pora: piwonie, konwalie, groszek pachnacy, lewkonie- wszystko pachnie, wszystko w cudnych kolorach, mozliwosci mnostwo. zarowno intensywne ciemne barwy jak i delikatne pastele. eleganckie, wygladzone bukiety jak i wiazanki niby z polnych kwiatow. moze roz? uwielbiam rozowe kwiaty osobiscie. a moze zolty? lubisz sloneczniki, wiec moze tym tropem, ale z roz i storczykow?

dagi

[/url]

foszek

Dziewczyny dzieki, czekamna dalsze propozycje :-)

mam6lat

czesc!
na pewno nie możesz sobie do tekiej sukni pozwolic na swojskie kwiaty typu słonecznik
jesli mysliszo białych - ok. wiosennie waro je łaczyc z soczysta jasna zielenią:
co polecam na wiosnę:
tulipanki,  róze (są ze 3 zielone/zielonkawe odmiany), bardzo polecam pieknie pachnace i wracajace do łask gozdziki (zwykłe jak i drobnokwiatowe)
polecałabym raczej regularny bidermaier
albo...kulkę zawieszona na tasiemce (ta na zdjęciu wydaje mi się nieco za duża):
FOTKA Z NETU
Jesli wizazystka znajdzie kolor twojego makijażu - kolor ten jak najbardziej warto wprowadzic do bykietu: jako dodatkowy wiatek, perełki, wstązeczkę;
wrocławiankom niezmiennie polecam Agnieszke Mitko - na pewno cos ciekawego tobie zaproponuje

[ Dodano: 22-10-2007, 15:53 ]
a może taki z przymrużeniem oka?
to jest storczyk, który mozna zastapic kwiatkami Ornitogalum, hiacynta, oczywiście można zrobic wiecej zwojów rattanu, wprowadzić kolor perełek, wstązeczki, jakies listki....

foszek

mam6lat, dziekuje za wyczerpujaco odp.
Co do koloru bialego: niechcialbym aby byl dominujacym kolorem. Chcialabym jakos ocieplic swoj wizerunek.
Dziekuje za namiary na pania Agnieszke, sprobuje ja odwiedzic i zobaczyc co mi zaproponuje

estel

foszek, please zmien ten podpis bo az mi sie glupio zrobilo!!!! :oops:

wlasnie wrocilam z wyprawy sluzbowej i obiecuje nadrobic zaleglosci forumowe. :-P

salsa

estel, popieram Twoj apel, troche mnie drazni ten foszkowy podpis:P-bo ja mimo ze w pracy nie klikam to i tak jestem za aktywna

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)