glosowanie - suknia slubna :)))

Zaczęty przez beesok, 21 Paź 2007, 19:22:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

beesok

Witam Dziewczyny,
Znalzlam to Forum przez Gazete i mam nadzieje, ze latwiej mi bedzie zorganizowac slub dzieki Wam :)))

Pierwsze pytanie - SUKNIA

Zainspirowana watkiem powyzej - ja tez wybralam suknie rok wczesniej i kurcze chyba ja kupie! Jeste dosyc wybredna ale rozczarowalo mnie to ze NIC mi sie w sklepach nie podoba :(
Pronovias - najczesty wybor - ODPADA - podobala mi sie doslownie jedna sukienka i ta na zywo mnie nie zachwycila......

Szukalam w butikach w Londynie i Barcelonie i przez Internet, stanelo na 2ch:
Nr 1: (favorytka)
Rosa Clara - w kolekcjach 2008, Rosa Clara, model MAR nr 120.
www.rosaclara.es

Nr 2:
www.joyceyoungcollections.com/collections/modern-classics/?page=3&cid=11&fotoid=53

Zupelnie inna i nie podoba sie mi to, ze jest bez ramiaczek (to da sie przerobic) ale ma w sobie to cos - na zywo wyglada o wiele lepiej niz na zdjeciach :)

Co sadzicie???  :?:

beesok

Ja sie lamie - poniewaz nr 1 swietnie lezy i na zywo wyglada bardzo ladnie - poza tym ja nie mam chudych ramion ale mam ladny dekolt i maly biust i ta nr 1 pieknie to podkresla :)

poza tym moj S. woli nr 1.....widzial tylko na zdjeciach oczywiscie.... ;-)
i ja chce mu sie podobac :)

nionczka

Druga jest swietna! Mar mi sie nie podoba.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

adrianna79

Cytat: "beesok"Ja sie lamie - poniewaz nr 1 swietnie lezy i na zywo wyglada bardzo ladnie - poza tym ja nie mam chudych ramion ale mam ladny dekolt i maly biust i ta nr 1 pieknie to podkresla :)

poza tym moj S. woli nr 1.....widzial tylko na zdjeciach oczywiscie.... ;-)
i ja chce mu sie podobac :)

wedlug mnie ty powinnas sie kierowac co tobie sie podoba.. ja jak zalozylam moja to wiedziala ze to ta; nie kierowalam sie czy komus sie cos nie podobalo czy nie.

z twoich propozycji, podoba mi sie tylko nr 2 - tylko dadanie ramiaczek nie wydaje mi sie dobra decyzja. sukienka straci na fasonie - ale takie jest moje zdjanie. nie wiedze nic specjalnego w jedynce.

mayagaramond

Tez jestem za dwojka. Jedynka ma co prawda ciekawy kolnierz, ale troche "sztywno" wyglada.

Jesli zdecydujesz sie na dwojke, to nie dorabiaj do niej ramiaczek, moim zdaniem popsuje to efekt. Nie boj sie sukienek bez ramiczek - ja takiej w ogole nie chcialam, ale przymierzylam lorne i wygladala swietnie. Nie zdecydowalam sie na nia tylko i wylaczenie ze wzgledu na zbyt dlugi termin dostawy.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

beesok,  ja stawiam bezwzglednie na nr 1, moze dlatego ze nie lubie kwiatkow, nawet takich ;) nr 1 styl audrey hepburn - elegancka - nie moj dekolt, bo w takich nie wygladam,  ale to przeciez nie dla mnie tylko dla Ciebie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kamelia04.08.2007

pierwsza jest oryginalna, wyrzuciłabym tylko kwiatek, i ta falbana też mi przeszkadza,
druga tez mi sie podoba, pod warunkiem, że bez kwiatków.

Ciężko zdecydować która
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

salsa

beesok, hmmmm

bede szczera
nie podoba mi sie zadna:( tzn jesli miałbym wybrac z tych dwoch to chyba pierwsza, ale tak na prawde to zadna.

juz mowie dlaczego:

PIERWSZA:. taka "grzeczniutka" jak do komunii, bez polotu-bardzo ładna na elegancki bal firmowy, ale w celu wtopienia sie w tłum
moze tu gore bierze moje przekonaie, ze PM na slubie to absolutna gwiazda i ma byc w wersji glamour a nie w wersji skromna sierotka..... dlatego ta suknia dla mnie odpada , choc nie rpzecze ładna i z ciekawym dekoldem-dlatego jesli juz miałabym tylko te dwie do wyboru to własnie ta bym wzieła, bo .......
DRUGA: KOchana, te kwiatuszki..... nie wiem, jakos to dla nie mało kobiece, bardziej pasuje do nastolatki, albo nawet do małej dziewczynki
lubie jak kobiety sa kobietami i nie wstydza sie tego:P

to jest moje zdanie, ale pamietaj o podstawowej zasadzie:
ja juz swoj slub i swoja suknie miałam
wybrałam ja kierujac sie TYLKO I WYŁACZNIE moim odczuciem-choc przed kupnem pokazałam sie w niej przyjaciółce, Mamie i Ojcu, decyzje podjełam sama i swietnie sie czułam
Ty zrob tak samo-bo jaki jest cel wbicia sie w sukienke ktora Ci "nie lezy" bo inni cie namowili??? :)

powodzenia :-D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

beesok

Dziekuje za wszystkie komentarze - o to mi wlasnie chodzilo - o konstruktywna krytyke :)

Na wstepie powiem tylko ze te suknie zuplenie inaczej wygladaja w rzeczywistosci - co do zarzutow ze suknia nr 1 jest "grzeczna" - tak ona w tej wersji czarno-bialej i z minimalnymi dodatkami troche tak wyglada ale na zywo o wiele lepiej sie prezentuje: jest calkowicie zrobiona z naturalnego surowego jedwabiu - matowego bez polysku (nie chce "blyszczacej") i w kolorze kosci sloniowej, ktory jest bardzo dopasowany do moje urody (lekko sniada cera, zielone oczy i brazowo-kasztanowe wlosy).

Kwiat przy sukni jest odpinany - mozna go zastapic innym albo broszka np (podobaly mi sie niektore w stylu vintage). Mnie sie ten na zdjeciu tez nieszczegolnie podobal ale w sklepie mierzylam ladniejsze..

Co do "falbany" on wlasciwie dodaje sukni lekkosci - na zdjeciu nie widac ale jest z tego samego material co cala suknia. W kolekcji 2007 byla identyczna suknia tylko bez falbany i szczerze te wersja jest ladniesza.

Poza tym ta suknie tak pieknie "sciaga" a talii!!! Zaro brzucha - pieknie wyglada figura - ja mam szerokie biodra i waskie ramiona + maly biust wiec ten kolnierz + spodnica A line sa idealne dla mnie.
Inna sprawa, ze ja absolutnie nie chce sukni bez ramiaczek - wogole nie nosze takich sukien (no moze jedna mam - czarna koktajlowa) - nie podoba mi sie i juz :) Poza tym ja mam dosyc grubawe gorne rece - nie flaki ale tez nie jakos piekne wyprofilowane - taka moja uroda - nawet jak wazylam 49 kg to tez mialam niezle "rece" - nadgarstki za to drobne :))) Mam po prostu uraz na tym punkcie i nie chce w dniu slubu szczegolnie eksponowac tej czesci ciala z ktorej jest najmniej zadowolona :)))

Co do kwiatkow - ja tez nie lubie!!! Dlatego sama sobie dziwie ze mi sie ta 2ga podoba :) Myslalam, ze moglaby fajnie wygladac w scenerii ogrodu :)

Co do glamour hmmmmm ja sie sklaniam w strone glamour a la Audrey wlasnie!!!! Taki mam styl na codzien i mysle ze suknia slubna powinna to uwglednic :)))

Wszelkie koronki, cekiny, perelki to nie ja - nie moj styl i choc podziwiam na innych sama sie zle czuje w takich.
Inna sprawa, ze naprawde piekna koronka jest strasznie droga - nie chce nikogo urazic ale koronki firm typu Pronovias, Rosa Clara to nie jest to...:)

Glosujcie dalej - naprawde wszelkie opinie sa dla mnie cenne - mam czas do lutego :)

sierpniowajulka

a mnie suknia rosy carli bardzo się podoba. :) Tylko welon do niej raczej nie pasuje.

beesok

Julka - dzieki - wiesz, ze tez tak uwazalam ale przymierzylam ja z welonem i wyglada calkiem dobrze!
Jeszcze nie podjelam decyzji co do welonu ale ten ktory mierzylam byl piekny - dluuugi z tiulu i recznie malowany :)

PS Znowu podziwialam Twoje zdjecia w galerii - czy kolega nie skusil by sie na zabawe w fotografa :)))) w sierpniu 2008 w Krakowie :)))))

tachogti

beesok, druga stanowczo, te kwiatki sa jakies takie niebardzo...  ;-)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

eva_luna

mnie podoba sie 1- jest elegancka, a 2 chyba.. sama nie wiem ;-)

abkasia

Cytat: "salsa"bede szczera
nie podoba mi sie zadna:( tzn jesli miałbym wybrac z tych dwoch to chyba pierwsza, ale tak na prawde to zadna.

juz mowie dlaczego:

PIERWSZA:. taka "grzeczniutka" jak do komunii, bez polotu-bardzo ładna na elegancki bal firmowy, ale w celu wtopienia sie w tłum
moze tu gore bierze moje przekonaie, ze PM na slubie to absolutna gwiazda i ma byc w wersji glamour a nie w wersji skromna sierotka..... dlatego ta suknia dla mnie odpada , choc nie rpzecze ładna i z ciekawym dekoldem-dlatego jesli juz miałabym tylko te dwie do wyboru to własnie ta bym wzieła, bo .......
DRUGA: KOchana, te kwiatuszki..... nie wiem, jakos to dla nie mało kobiece, bardziej pasuje do nastolatki, albo nawet do małej dziewczynki
lubie jak kobiety sa kobietami i nie wstydza sie tego:P

to jest moje zdanie, ale pamietaj o podstawowej zasadzie:
ja juz swoj slub i swoja suknie miałam
wybrałam ja kierujac sie TYLKO I WYŁACZNIE moim odczuciem-choc przed kupnem pokazałam sie w niej przyjaciółce, Mamie i Ojcu, decyzje podjełam sama i swietnie sie czułam
Ty zrob tak samo-bo jaki jest cel wbicia sie w sukienke ktora Ci "nie lezy" bo inni cie namowili??? :)

powodzenia :-D

och zgadzam sie z salsa, ale najwazniejsze jest to ktora tobie sie podoba :)

mika

ja uważam jak moja siostra syjamska rozdzielona w dzieciństwie Salsa, żadna suknia mnie nie zachwyciła, pierwsza za grzeczna, a druga... no cóż kwiatki nie lubie kwaitów przy sukniach ślubnych

flor

Moim zdaniem zdecydowanie nr 1, a to dlatego, że ja właśnie wolę klasę niż glamour i nie znoszę księżniczkowatych sukienek do ślubu  :-|
Nie lubię nagromadzenia falbanek, tiulów, sukni na kole i sukni - syrenek.
Nie lubię przesytu i uważam, że panna młoda i tak jest w centrum uwagi, i tak w tym dniu wygląda pięknie (wszystkie możliwe zabiegi i starania, główna rola, a przede wszystkim promieniowanie szczęściem i olśniewanie własną urodą) i trzeba tylko ten efekt podkreślić za pomocą eleganckiej sukni.
Wiem, jestem nudna i sztywna :->

Poza tym dobrze Cię rozumiem, bo mnie również niewiele sukien się podoba w sklepach... ;-)

didi_loczek

Jesli juz mialabym wybierac, to numer 2 -- ale bez tych kwiatkow  :-D
nie lubie takich "ozdob" przy sukniach

rubin04

Ja zdecydowanie z tych dwóch wybieram nr 1
mam pytaie - aki sklep prwadzi koelkcję tej firmy?

Druga suknia jak dla mnei odpada.

malutenka

Mnie się żadna nie podoba. Nie to, że nieładne, ale nie w moim stylu :)

beesok

Dziewczyny dzieki za wszystkie komentarze ! Mnie sie jednak nr 1 dalej podoba i jezeli mi sie nie odwidzi to chyba to bedzie ta!!!!!!  :-P

Rubin - te suknie z tego co iem nie sa dostepne w Polsce (?) ja swoja mierzylam i kupie w Barcelonie ...

zwierzatko_mojej_mamy

beesok,  i bardzo slusznie - jesli po krytykach nadal Cie sie podoba, to znaczy, ze to  TA i zadnych opinii nie potrzebowalas :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

dagi

beesok a widziałaś na żywo inne modele Rosa Clara np. 123? Ciekawa jestem jak wygląda, bo na zdjęciu całkiem, całkiem. Nr 120, trochę nie w moim stylu ale za to bardzo elegancka i pewnie świetnie podkreśla figurę. Natomiast te kwiatki w nr 2 to już zupełnie nie w moim guście. Pozdrawiam  :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

beesok

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"beesok,  i bardzo slusznie - jesli po krytykach nadal Cie sie podoba, to znaczy, ze to  TA i zadnych opinii nie potrzebowalas :D

ha ha ja to juz tak mam duzo zamieszania a i tak swoje zrobie!  :oops:

Krytyka jak najbardziej konstruktywna i przyjelam do wiadomosci wiele uwag - ale one potwierdzily mnie w wyborze poniewaz Wasze powody na nie w wielu przypadkach byly dla mnie wlasnie na odwrot (glamour, ze skroman :)

Inna sprawa bedzie jak kupie, wkleje swoje zdjecie w niej i mi powiecie, ze brzydko wygladam  :-(

[ Dodano: 22-10-2007, 14:27 ]
beesok a widziałaś na żywo inne modele Rosa Clara np. 123? Ciekawa jestem jak wygląda, bo na zdjęciu całkiem, całkiem. Nr 120, trochę nie w moim stylu ale za to bardzo elegancka i pewnie świetnie podkreśla figurę. Natomiast te kwiatki w nr 2 to już zupełnie nie w moim guście. Pozdrawiam  

hej, przymierzylam w sumie 4 suknie w Rosie --- tylko Mar mi sie podobala. Powiem tak - oni maja naprawde dobre zdjecia na stronie www, na zywo te koronki srednio wygladaja stad odpada ta wersja nawet gdybym przemogla sie do tych koronek.

Nr 123 nie mierzylam i ni eogladalam bo to zupelnie nie moj styl i nie na moja figure - aha te koronkowe topy na zdjeciu sa beznadziejne w rzeczywistosci niestety :(

Mierzylam tez suknie z Kolekcji Two - ladna i ladnie lezala ale material to byl sztuczny jedwab i polyskiwal -- moim zdaniem wygladal troche tanetnie.

Dlatego tez Mar - jest z drozszej kolekcji Rosa Clara ale material o niebo lepszy - natutalny surowy jedwab matowy bez zadnych "polyskow" :)

salsa

Cytat: "mika9983"ja uważam jak moja siostra syjamska rozdzielona w dzieciństwie Salsa,
hahahahahahahah

jestes słodka!

Cytat: "flor"Moim zdaniem zdecydowanie nr 1, a to dlatego, że ja właśnie wolę klasę niż glamour i nie znoszę księżniczkowatych sukienek do ślubu :-|

ale ksiezniczka to nie ejst w zadnym razie styl glamour
to jest styl... nie powiem jaki:P

[ Dodano: 22-10-2007, 15:54 ]
Cytat: "flor"i trzeba tylko ten efekt podkreślić za pomocą eleganckiej sukni.

oczywiscie , o eleganckiej tu rozmawiamy:) zadnej innej PM nie ma prawa zakładac:P

[ Dodano: 22-10-2007, 15:56 ]
Cytujbardzo slusznie - jesli po krytykach nadal Cie sie podoba, to znaczy, ze to TA i zadnych opinii nie potrzebowalas

prawde gada, dac jej wodki:D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)