Torty

Zaczęty przez rudasekawf, 07 Wrz 2011, 14:16:56

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fasolka1980

magdalinska, juz wiem u kogo robic zamowienia jak będę w P. Fiore i inne niech się schowają :D

magdalinska

fasolka1980,  daj pani spokoj, to pierdolca mozna dostac :D te deserki to na jutro dla M. do pracy. Jeszcze czeka mnie tort Kuby, dla rodziców, i nic do lata nie robie  :D

didi_loczek

magdalinska, świetne te deserki  :kocham:

Co tam pysznego wyczarowałaś?

magdalinska

rudasekawf,  to takie, 120ml mam https://allegro.pl/oferta/pojemniki-na-deserki-przekaski-120-ml-50-sztuk-9405798771

didi tiramisu, leśny mech i waniliowy deser z musem truskawkowym

callja

magdalinska, ja ostatnio jak sernik gotowany robiłam, to część poszła do salaterki, a część do malutkich słoiczków - już mam wizję, że następnym razem monoporcje porobię ;) Takie "tyraj misiu" po mojemu ;) Na dno duży biszkopt nasączony gorzką kawą, leję sernik i zostawiam do wystudzenia. Potem na wierzch warstwa gorzkiego kakao i wtykam w to pół biszkopta-języczka przełamaniem do dołu. I będę udawać, że bawię się w detale lol lol

A serio, to Cię bbbbb podziwiam - to jest mrówcza robota!!! :bravo: :bravo: :bravo:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

spu

magdalinska, piękny!

Konkurencja wróciła 😆

zuzia

magdalinska

Cytat: spu w 25 Sty 2022, 16:19:53

Konkurencja wróciła 😆

Hahahaha  :rotfl:  super  :piwo:

magdalinska

w sobote Kubuś robi impezke urodzinową, zaplanowałam tort "m oney cake" :D trzymajcie kciuki, zebym nie musiała wygrzebywac z tortu rekami tej kasy  :rotfl:

magdalinska

zwyczajny-niezwyczajny :D

fasolka1980

magdalinska, pięęęęękny!

jusia

"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zwierzatko_mojej_mamy

piękny :D jednak klasyki lubię najbardziej ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

On nie jest klasyczny lol zajrzyjcie na warek Kubusia!

Tzn piękny tort :D

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka, klasyki zewnętrzne w sensie :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Ej, Torciary! Pomóżcie.
Robię tort. Chcę dać do środka: żelkę malinową i krem cytrynowy na bazie mascarpone.
Co bedzie do tego jeszcze pasowało i czym tynkować, żeby nie było mocno słodko?

spu

Tynk milky way, z mlekiem skondensowanym bym zrobiła. Chyba ten tynk najbardziej lubię.

Ja na jutro zrobiłam taki, malinowo cytrynowy, nie starałam się za bardzo. Za tydzień musi być tort mega, ale jeszcze nie mam pomysłu.

goga

Patrząc na wasze wypieki stwierdziłam że na niedzielę przyszła też zrobię sama bo chcę taki jak lubię czyli kawowy. I teraz pytanie - jak najlepiej zrobić krem do środka? Oczywiście kawowy 😉 i jaki krem/tynk czy jak to się tam zwie na wierzch i jak zrobić te sopelki po bokach? Dyletant ze mnie, więc mudzę pytać żeby nie było katastrofy 😉
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

didi_loczek

goga,  przeglądnij blog: https://slodkipomysl.pl/

magdalinska go mi poleciła, ja się stamtąd nauczyłam o tynkowaniu i jak zrobić drip. Facetka zamieszcza też filmiki 🙂

spu

Tak jest. Popieram Didi :-)

goga

Ok, poczytałam, spróbuje popełnić😉 mam nadzieje że będzie zjadliwy

goga

I jeszcze jedno - tym kremem co go chcę przełożyć moge po wierzchu też posmarować? W sumie kiedyś tylko tak się robiło 😉

magdalinska

Cytat: goga w 03 Kwi 2022, 13:59:49
I jeszcze jedno - tym kremem co go chcę przełożyć moge po wierzchu też posmarować? W sumie kiedyś tylko tak się robiło 😉
niby mozna, ale nie bedzie to wygladało na pewno jak inne tynki, ni ebedzie tak równe i gładnie