Torty

Zaczęty przez rudasekawf, 07 Wrz 2011, 14:16:56

wrobelek0403

brawurka oj, ale zjedli i pewnie smakowało :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

no na szczęście, ładnie nie wyglądało, ale było dobre, nie zostało nic :)

wrobelek0403

to ja musiałabym zabrac blaty i krem w pudełku osobno i posmarowac w pracy, inaczej nie da rady :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ziuta

Cytat: brawurka w 21 Lut 2013, 16:19:12
nałożyłam bitą śmietanę 2 h przed imprezą i beza zmiękła, nie dało się kroić
dziwne!
a trzymałaś w lodówce? ja nigdy nie miałam problemu nawet na drugi dzień, ale może mało wymagająca jestem :D

abkasia

Brawur moj yort stal cale popoludnie i byl ok. Reszt do ladowki na noc i ta czesc zmiekla po nocy

aja

ja staram sie bezy przedkładac przed samym podaniem
ostatnia mini beza ;)

sonja

Mam szaloną ochotę zrobić ten tort cytrynowy.
Niby nie przepadam za bezami, ani za kremami cytrynowymi, ale bardzo do mnie przemawia.
Chyba zrobię do pracy w przyszłym tygodniu. Krem wezmę w pudełku.

wrobelek0403

aja fajna :)

no, alez ta beza za mna chodzi :D

za tydzien mam urodziny i cos upiec chce, do wyboru rogaliki drożdzowo-kruche z dzemem porzeczkowy, tarta marcepanowo-wisniowa albo wlasnie beza, bo nie moge sie zdecydowac  :D

wrobelek0403

eeee, nie chce mi sie lol lol

bozena.dp

Cytat: ziuta w 20 Lut 2013, 23:09:10
bozena.dp, tu masz w klimacie :D dla dzieci będą super! tylko musisz się spieszyć, zanim wiosna przyjdzie ;)
http://www.mojewypieki.com/przepis/bezowe-balwanki

moje beziki właśnie siedzą w piekarniku ;)
ale nie robiłam bałwanków, bo mi się bawić nie chciało, będą zwykłe małe bezy ;)

mobka

Zrobilam, dobry. Choc dla mnie za slodki. Kawowego sobie nie wyobrazam. DO cytrynowego jeszcze wisnie mrozone dolozylam na wierzch. Mezowi i mamie smakuje, dziecko jadlo z wisniami ;)

emcia

wstawiam jeszcze raz
tort bezowo-kawowy

mobka

Emcia, to ten z moichwypiekow? Bardzo slodki?

emcia

Cytat: mobka w 24 Lut 2013, 21:51:32
Emcia, to ten z moichwypiekow? Bardzo slodki?
z tego przepisu, który tu był
słodki i szybko znika /rozpływa się/

abkasia

mobka

Abkasia i jak ten z malinami?

abkasia

Dobry, choc mysle ze ze swiezymi bylby lepszy

bozena.dp

też już tutaj polecałam ten z malinami, że dobry, ale nikt nie zauważył :foch: :P

mobka

O to chyba zrobię Kubie na urodziny. Akurat sezon na maliny będzie.

ishka82

didi_loczek :bravo: :bravo: :bravo: świetny :D

wrobelek0403