wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

ze_nitka

Mam ;) wzór, grubość dawno wybrana :) wspólnie

Stabilo

Mary - nie pamiętam, czy mówiłas już o makijażu. Będziesz robiła sama, czy oddajesz się w czyjeś ręce? A może znasz w Katowicach i okolicach wizażystkę godną polecenia?   

mary

Stabilo - makijaż zdecydowanie wolę zlecić profesjonalnej sile. Myślałam dotąd o Douaglasie w K-ce. Tam robią makijaż za kupno produktu. Dwie moje koleżanki się tam malowały do ślubu i pięknie wyglądały.
Z drugiej strony może dobrze mieć kobietę w domu w dniu ślubu niż jeździć po mieście. Ty też z K-c?

Stabilo

Tak, również jestem z Katowic. Ja wolałabym, by makijażystka przyjechała do mnie do domu, gdyż i tak czeka mnie podróż do fryzjera. Niestety nie znam żadnej wizażystki z polecenia innej osoby, dlatego też póki co przeszukuję internet, rozsyłam maile i robię wstępną selekcję. Mój majowy termin nie jest zbyt oblegany, dlatego większość pytanych przeze mnie wizażystek jest tego dnia wolna. Kieruję się więc między innymi tym, jakich kosmetyków używają. Zależy mi na profesjonalnych (Kryolan, MAC, Dior, Lancome itp)., których sama raczej nie będę w stanie kupić. Wkrótce umówię się z pierwszą z nich na spotkanie, więc zdam potem relację. 

rilla

witam Stabilo:) Ja też majówka i też z Katowic:) a kiedy masz ślub? hm a masz jakąś wypatrzoną już kwiaciarnie? mnie polecano jakąś na Mikołowskiej, ale jeszcze tam nie dotarłam:/ jeszcze nawet protokół mamy nie spisany...

cumberland

Kilka razy malowałam się w Douglasie, efekt bywał lepszy lub gorszy. Generalnie nie jest ważne że malujesz się w Douglasie, i to samo w sobie zapewnia jakość, tylko która wizażysta Cię maluje. Także radzę wcześniej zrobić testy  ;)

Stabilo

Cytat: rilla84 w 06 Mar 2008, 18:26:28
Ja też majówka i też z Katowic:) a kiedy masz ślub? hm a masz jakąś wypatrzoną już kwiaciarnie? mnie polecano jakąś na Mikołowskiej, ale jeszcze tam nie dotarłam:/ jeszcze nawet protokół mamy nie spisany...
10 maja o 15.00. W głowie mi sie nie miesci, że to już tylko 2 miesiące :o. Protokołu tez jeszcze nie spisaliśmy  ;) Obecnie mieszkam na osiedlu Tysiąclecia, więc wybiorę kwiaciarnię gdzieś tutaj. Upatrzyłam sobie dość skromny bukiet z tulipanów i eustomy, więc nie powinno być z tym problemu.

rilla

wrzucisz fotkę, bo ja właśnie nad takim zestawieniem ew. storczykami się zastanawiam...
Nei spisaliście? uff my też nie, a ślubujemy 31 maja. Na Tysiącleciu kiedyś mieszkałam, na Chrobrego:)

mary

Stabilo, jak znajdziesz jakąś fajną makijażystkę to daj cynk :)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

mayagaramond- jeszcze nie  :'(

mayagaramond

Cytat: mary_popins w 07 Mar 2008, 19:05:59
mayagaramond- jeszcze nie  :'(

Ze srebrnych znalazla te, tylko drogie:
http://www.cogdziezaile.pl/index.php?p=5983

Nie martw sie, jesli ja posiadaczka rozmiaru 35 znalazlam buty, to Ty tez znajdziesz :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

mayagaramond to nie muszą być srebrne buty. A nawet chyba nie powinny, bo są zbyt ciemne. Raczej skłaniam się ku jasnemu ecru albo perłowym.
W razie czego mam buty z arte di roma- 411C lub 419

mary

Tak mnie właśnie oświeciło, że 411C są białe- któraś wie czy można sobie zamówić perłowe z tego modelu?

ze_nitka

Mary, a czy buty arte di roma nie są perłowe... wszystkie, czy to białe czy ecru?

zuzia

mary_popins,
zapomniałam Ci napisać, że widziałam te twoje kolczyki w Aparcie. Są śliczne aczkolwiek uważam, że lepiej ci będzie w tych drugich.

Stabilo

Cytat: mary_popins w 08 Mar 2008, 15:51:37
Tak mnie właśnie oświeciło, że 411C są białe- któraś wie czy można sobie zamówić perłowe z tego modelu?

411 C są właśnie perłowe. Chyba tylko na fotce tak niewyraźnie widać.

rilla

akurat 411 C było w classie ostatnio! i przymierzałam 39 i były zdecydowanie perłowe....

mary

Kurcze, a jaki te 411C mają obcas? Bo na www wchodzę w 7,5 cm a po otwarciu strony pokazuje się 8,5. Chyba wolałabym 7,5.

mary

Cytat: ze_nitka w 10 Mar 2008, 15:37:31
Mary, a czy buty arte di roma nie są perłowe... wszystkie, czy to białe czy ecru?
nie mam pojęcia, ale przymierzałam jedne ecru (zdecydowanie za ciemne do sukni), które nie były perłowe.

maroonbug fajne te butki, ale z wyciętym palcem, a ja chcę przody pełne.

mary

Przejrzałam sobie propozycje Białej Magii - co myślicie o takich bransoletkach?
Ostatecznie pożegnałam się z nadzieją, że znajdę gdzieś bransoletkę w stylu Inki.
Tylko jakie kolczyki do tego?
No i czy śmietankowe perły do sukni ivory to dobre zestawienie?

zuzia

Cytat: mary_popins w 11 Mar 2008, 08:01:47
Ostatecznie pożegnałam się z nadzieją, że znajdę gdzieś bransoletkę w stylu Inki.
a pytałaś w sklepie w którym inka ją kupiła? tzn. o ile pamiętam to był chyba apart. więc może by ci zrobili taką?

mary

w aparcie jej nie ma już od zeszłego roku. W kruku był taki naszyjnik, ale bransoletki w ogóle nie mieli.
Ta z białej magii nie jest fajna?

zuzia

Cytat: mary_popins w 11 Mar 2008, 12:51:09
w aparcie jej nie ma już od zeszłego roku. W kruku był taki naszyjnik, ale bransoletki w ogóle nie mieli.
ale to nic nie znaczy. Ja na gwiazdkę 2007 dostałam bransoletkę z kolekcji sylwestrowej 2006 bo K. miał zdjęcie, zamówił i mu zrobili. Kosztowała tyle samo. Tylko nie we wszystkich salonach chcą coś robić na zamówienie. Jemu udało się w trzecim.