wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

Kasia

nie zawsze założenie kompletu to "za dużo" :)

nie dajmy sie zwariować i na siłę ograniczać :)
tyle pieknych kompletów jest na rynku :)

zuzia

Cytat: Kasia w 04 Mar 2008, 10:44:30

nie zawsze założenie kompletu to "za dużo" :)

nie dajmy sie zwariować i na siłę ograniczać :)
tyle pieknych kompletów jest na rynku :)
Kasiu,
zazwyczaj jednak tak jest. W przypadku sukni ślubnej gdzie do tego masz jeszcze welon, kwiatki etc. to zazwyczaj za dużo. Komplety można nosić na inne okazje. Nie twierdze, że nigdy nie należy zakładać kompletu.

wisienka

moze rzeczywiscie sie okaże za dużo, ale nie ma to jak przekonać sie na własnej skórze :)

Kasia

Cytat: zuzia w 04 Mar 2008, 10:50:06
zazwyczaj jednak tak jest.

no trzeba przymierzać :)

ja jestem na etapie czy welon to nie za dużo ;)

kathrines

Ja znalazłam fajne kolczyki, tylko nie mogę znaleźć źródła ich pochodzenia :-(

Kasia

kathrines te kolczyki są piękne

tylko jeszcze gdzie je dostać :)

kathrines

kathrines

I jeszcze kilka:
Te 1 i 3 szczególnie mi sie podobają.

mary

Cytat: zuzia w 04 Mar 2008, 09:11:37
mary_popins
będę dzisiaj w aparcie bo muszę sobie kartę u nich zrobić to obejrzę jeszcze raz na spokojnie.
mi się bardzo podobały. Nawet wspomniałam K. o Dniu Kobiet :)

Zuzia, koniecznie zdaj relację. Te większe kolczyki bardziej mnie interesują. Rzuć okiem na nie - jak długie są i dokąd sięgają.

mary

Generalnie jestem na etapie zwątpienia w znalezienie odpowiednich butów na ślub. Postanowiłam zatem, wzorem Scarlett O'chara odłożyć to na potem, a teraz zająć się bukietem.
Wydaje mi się, że do mojej sukni i postury lepiej pasuje bukiet mniejszy, nie wiszący. Zielone storczyki jakoś mi spowszedniały, jeśli macie fajne strony z bukietami to wklejajcie.
Ja mam kilka bukietów - nie wiem czy pasują do sukni. Rady znających się na tym bardzo mile widziane ;)

ze_nitka

Mary mi ostatnio przypadl do gustu bukiet kulka powieszona na wstążce czy czyms podobnym... zastanawiam sie tylko czy będzie to pasować. A co Ty myślisz o kulce?

mary

Ze_nitka- na ile kulka jest praktyczna? Nie czułabyś się dziwnie trzymając ciągle kulkę zawieszoną na ręce? Albo w dłoni?
No i co z taką kulką na weselu zrobić?

mary

Dziewczyny, zastanawiam się czy te kolczyki z apartu za 149zł.pasują do mojej sukni stylem. A może lepiej coś delikatniejszego? Np. takie jak 

mary

i koniecznie doradźcie mi w kwestii bransoletki. Wymyśliłam sobie, że będą wiszące kolczyki + bransoletka, tylko jaka pasuje do takich kolczyków?

emcia

Ten drugi bukiet-rewelacja. Sama się nad nim zastanawiam. Tylko trudny do zrobienia i może nie wyjść tak jak na zdjęciu.

mary

No właśnie. Ja bym go trochę musiała zmodyfikować, bo nie mogę mieć zbyt długiego.

inkageo

Echhhh.. Za każdym razem jak widzę fotkę Twojej sukni to się rozmarzam.. Kolczyki bardzo mi się podobają, z dobraniem bransoletki może być problem jak nie mają czegoś do kompletu. Trzeba je obejrzeć na żywo, mogą się okazać maleńkie, ale oby nie ;)
Mary a co z welonem? Bo ja już się gubię..
Imagine there is no hate

ze_nitka

Cytat: mary_popins w 05 Mar 2008, 12:03:26
Ze_nitka- na ile kulka jest praktyczna? Nie czułabyś się dziwnie trzymając ciągle kulkę zawieszoną na ręce? Albo w dłoni?
Właśnie to mi się akurat spodobało :) Byłoby jakoś inaczej, mniej standardowo. Zdaje się że Sierpniowajulka miała kulkę ze zwisem. Wyglądało to ciekawie.
Cytat: mary_popins w 05 Mar 2008, 12:03:26
No i co z taką kulką na weselu zrobić?
A tego to nie wiem, nie przyszło mi to nawet do głowy... pewnie gdzieś by trzeba powiesić taki bukiet.

mary

welon ma być długi- taki typowy madonnowy, mgiełka do długości trenu czy też trochę dłuższy. Tylko czy wygodnie się w nim bawi na weselu, po podpięciu?

inkageo

Ja nie wiem, bo mój był do połowy łydek..
Imagine there is no hate

ze_nitka

Mary... jeżeli chodzi o biżuterię to spróbuj przejść się do zwykłego sklepu jubilerskiego, nie sieciowego. Ja ostatnio widziałam na wystawie jednego z takich sklepów bardzo ładne kolczyki

Mary, a może zrób sobie welon dwuczesciowy i po ślubie jedna część zdejmij zeby wygodnie było się bawić.

mary

Inka, a Ty mówisz o tych kolczykach powyżej czy tych wcześniejszych?
(wkleję te pierwsze dla jasności)
Też się boję, że na żywo mogą wyglądać dużo gorzej. No i jaka powinna być bransoletka by pasowała do kolczyków?

ze_nitka

Inka, właśnie chciałam spytać jak poradzić sobie z długim welonem w kościele, w drodze... żeby go sobie nie przysiąść i nie szarpać się z nim cały czas...

mary

ze_nitka, a jak się robi welon dwuczęściowy? Ja wolę kupić niż się męczyć ze zrobieniem. W zwykłym salonie byłam niedawno i naprawdę nic mi nie wpadło w oko ;) A czas biegnie.

mary

Inka, Ty nie miałaś welonu do ziemi?? Jestem ciężko zdziwiona. Muszę szybko na Twoją picasę się dostać ;)