wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mary

julka - jak ten kok z przodu wygląda? Jestem posiadaczką wysokiego czoła i koniecznie muszę coś z tym zrobić ;)

zwierzatko_mojej_mamy

lilth,  witamy na forum! ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Majeczka

Mary wstawiam zjecie fryzury z przodu :) a wolisz cos zakrywajacego troche czolo??

[ Dodano: 24-02-2008, 15:48 ]
mary_popins, ta HAIR-updo7762.jpg  tez bardzo mi sie podoba :) ciekawe jak u niej przod wyglada

Mary a cos takiego Ci sie podoba?
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

emcia

Majeczka, piwko za koka z grzywą, chcę takie coś!

sierpniowajulka

Cytujto nie ja pisałam o piwoniach - póki co storczyki mi w głowie ;)
Kok jest piękny! Nie wiem tylko czy mam tyle włosów. No i czy by to dobrze pod welonem wyglądało.
A co myślisz o tej HAIR-updo7762.jpg ?
Z Kasią w takim razie mi się pomyliłaś...  :oops:
Fryzura od przodu myślę, że jest dość prosta: przedziałek z boku i gładkie pasmo włosów idące na czole (trochę jak przy fryzurze pokazanej przez Majeczkę - winter06_hair7a.jpg) i tyle. Włosów to z pewnością masz wystarczająco!!!!  :mrgreen:
A kok HAIR-updo7762.jpg również bardzo ładny - w klimacie lat pięćdziesiątych. :) Tylko welon do wpięcia albo w kok albo pod kokiem.

mary

Majeczka, winter06_hair7a.jpg jest mniej więcej tym, co ja bym musiała mieć w przypadku zdecydowania się na koka. Koniecznie trochę muszę zakryć czoło ;)
A z tym przodem fryzury to chodziło mi o wklejonego przez Julkę gładkiego koka. Ciekawe jak wygląda z przodu?

[ Dodano: 25-02-2008, 10:06 ]
sierpniowajulka, welon chcę raczej wpiąć u góry i szukam fryzury, która to umożliwi.
Planuję długi welon, choć panie w salonie Lilea mówiły, że do mojej sukni najlepiej krótki. Co myślicie o tym, moje Ekspertki?

sierpniowajulka

Cytat: "mary_popins"Planuję długi welon, choć panie w salonie Lilea mówiły, że do mojej sukni najlepiej krótki. Co myślicie o tym, moje Ekspertki?
Dobrze planujesz. :)
Cytat: "mary_popins"A z tym przodem fryzury to chodziło mi o wklejonego przez Julkę gładkiego koka. Ciekawe jak wygląda z przodu?
Tak, jak napisałam, podejrzewam, że wygląda podobnie do tego wklejonego przez Majeczkę. Jak pokażesz fryzjerowi/fryzjerce te dwa zdjęcia (mój tył i Majeczki przód), to z pewnością wyjdzie to, co wyjść powinno.  :-P

Kasia

Cytat: "sierpniowajulka"Z Kasią w takim razie mi się pomyliłaś...

kurdę niemożliwe,

ja CHYBA nic o piwoniach nie pisałam bo raczej nie przewidują "postrzępionych" kwiatków w bukiecie ślubnym :)

sierpniowajulka

Cytat: "Kasia"sierpniowajulka napisał/a:   
Z Kasią w takim razie mi się pomyliłaś...

kurdę niemożliwe,

ja CHYBA nic o piwoniach nie pisałam bo raczej nie przewidują "postrzępionych" kwiatków w bukiecie ślubnym :)

Z Rubin???  :->  Kurcze, któraś marzy o piwoniach....  :-P

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka,  JA ;) ale nie wiem czy tylko ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"sierpniowajulka, JA ;) ale nie wiem czy tylko ;P
:mrgreen:  Muszę jakąś rozpiskę zrobić, by takich gaf nie strzelać. Mam prośbę do dziewczyn z wielostronicowymi wątkami: czy mogłybyście zrobić wpis podsumowujący Wasze dotychczasowe przygotowania (czyli jaka suknia, jaki bukiet albo z jakich kwiatów, jaki typ fryzury poszukiwany itp.) i w tytule postu napisać ,na której stronie takie posumowanie się znajduje... Byłoby wygodniej...?

mary

Ja myślałam o zielonych storczykach, ale mój P. twierdzi, że jemu źle w zielonym i absolutnie nie chciałby mieć zielonych dodatków na sobie. Czy kolor bukietu powinien być powtórzony w stroju Pana Młodego?

Na razie w kwestii fryzury mój typ nr 1 to gładki kok  (Julka i Majeczka -dzięki), ale jeśli macie jakieś ciekawe bardziej "potargane" fryzury, to koniecznie wklejcie.

[ Dodano: 25-02-2008, 10:44 ]
Cytat: "sierpniowajulka"czy mogłybyście zrobić wpis podsumowujący Wasze dotychczasowe przygotowania (czyli jaka suknia, jaki bukiet albo z jakich kwiatów, jaki typ fryzury poszukiwany itp.) i w tytule postu napisać ,na której stronie takie posumowanie się znajduje
super pomysł, tyle, że ja oprócz sukni nie mam praktycznie nic.

sierpniowajulka

Cytujsuper pomysł, tyle, że ja oprócz sukni nie mam praktycznie nic.
ale możesz wkleić jeszcze raz suknię (wszystkie foty) + napisać, że:
- szukasz bukietu ze storczyków
- szukasz butów z zakrytym palcem na obcasie niewysokim itp.
- szukasz fryzury takiej i takiej. Na razie Twoim faworytem jest kok (i tutaj dajesz zdjęcie)
- szukasz biżuterii z kryształków/cyrkonii/pereł (bransoletki, kolczyków, klipsów, naszyjnika?)
- itp.  :)

Kasia

Cytat: "mary_popins"Czy kolor bukietu powinien być powtórzony w stroju Pana Młodego?

moim zdaniem NIEKONICZNIE

koszula i krawat/fular niech nawiązują do sukni

a do bukietu bedzie nawiązywała butonierka :)

mary

Zatem, idąc za radą Julki, podsumowuję krótko co już mam i czego nadal szukam.
Jest:
1. Suknia - jest z kolekcji Perle, salon Lilea

Nie ma:
1. Fryzura - na dziś korzystając z Waszych podpowiedzi skusiłabym się na koka. Jednak chętnie zobaczę propozycje mniej wygładzone ;)

2.Buty - najlepiej w kolorze jasne ecru, z pełnymi przodami, ewentualnie malutkie wycięcie. Wklejam zdjęcie butów, które bym kupiła, gdyby były mniej wycięte z przodu.

3. Biżuteria - wstępnie myślę o wiszących kolczykach z cyrkoniami + bransoletka (ale jaka?). Wariant b to wiszące kryształowe kolczyki + bransoletka.

4. Bukiet - prawdopodobnie storczyki. Myślałam o zielonych, ale mój N. nie lubi dodatków w tym kolorze, więc bukiet w ogóle nie nawiązywałby do stroju Pana Młodego.

marax

mary wybralas juz wkoncu suknie ??-przepraszam ale nie mam sily rpzebijac sie przez 29 stron

mary

maraxela, suknia jest.Powyżej masz fotkę ;)

marax

no teraz widze ale jeszcze 3 minuty temu jej nie bylo ?? czy jej nie widzialam ?? :evil:

[ Dodano: 25-02-2008, 15:51 ]
piekna suknia pasuje do ciebei,cos chyba podobnego miala inka ?? cyz mi sie zle wydaje nie identyczna ale podobna

mary

Hmm, powiedzmy że nasze suknie są trochę podobne. Znacznie różnią się dołem i trochę górą ;)

ze_nitka

mary_popins, ten ostatni bukiet jest bardzo ładny, też się nad nim zastanawiam, ale nie wiem czy bedzie się dobrze zgrywał z brazowym garniturem przyszłego...

[ Dodano: 25-02-2008, 17:54 ]
a co do fryzury, w moim watku wkleiłam luźne upięcia, o tu: http://strefaslubna.pl/forum/viewtopic.php?t=947&postdays=0&postorder=asc&start=200
może Ci się cos spodoba.
Maya wkleiła też taki oto, bardzo przydatny, link: http://galleries.weddingchannel.com/odb/themes/weddingchannel/Results.aspx?type=19&WC%20Galleries=Hairstyles&WC%20Hairstyles=Updos

Majeczka

Mary bardzo podobaja mi sie obie pary butow, z tym ze ja mam skunie biala i chyba chce biale :) hmm albo jeszcze zmienie zdanie do slubu :D  wiesz gdzie znajde te ver.bianco??
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

mary

Majeczka, te buty są z Prima Mody. 399zł ;)

Majeczka

super, zaraz sprawdze :) a co o nich myslisz pasuja do mojej sukni?? czu lepsze bylyby tak jakby satynowe?
[/url]

emcia

Cytat: "mary_popins"3. Biżuteria - wstępnie myślę o wiszących kolczykach z cyrkoniami + bransoletka (ale jaka?). Wariant b to wiszące kryształowe kolczyki + bransoletka.

Może coś takiego? Właśnie dostałam na urodziny kolczyki od świadkowej i chyba to te założę na ślub. Z cyrkoniami, mam do tego bransoletkę, jak nie znajdę ładniejszej to ta zostanie.

Majeczka

jejku ja nie sadzilam ze one maja 8,5 cm  :shock: sa sliczne ale jesli sie na nie zdecyduje to tylko na slub i zdjecie,na tance i cala reszte przyjecia musze miec malutki obcasik :(
[/url]