wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

magdarynka

Fajne te butki, tylko wysokość obcasa mnie załamuje  :-(  Ja góra moge mieć 5 cm. ale i tak optymalne dla mnie są 3 cm,  i tu mam problem bo nic ładnego nie ma.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

magdarynka15, nie łam się. Widziałam wiele fajnych wzorów, które odpadły właśnie dlatego, że były za małe. Gdybyś miała 5 cm obcas to będziesz wyższa od swojego PM?

magdarynka

Te 5 cm. to jest różnica w wzroście między nami, i mam opory że jak dojdzie welon to będzie to bardzo widać.

mary

No faktycznie. Lepiej chyba poprzestać na 3 cm. W arte di roma chyba mają takie niskie obcasy. Musisz zajrzeć na ich stronę.

ze_nitka

A ja sie zniechęciłam do butów arte di roma... kosztuja dużo, a obcas plastikowy maja :/ Pierwsze założenie spowodowało takie wrażenia jak założenie butów z kdt, tez z plastikowym obcasem tyle ze 3 razy tańszych.
No i chyba jednak zdecyduje sie na 5cm obcas... bo boję sie że na wyższym nie b ęde mogła swobodnie tańczyć.
mary_popins, wczoraj przejżałam forum i wydaje mi się czy szalejszesz za bukietem z zielonych storczyków? Ten Inki szalenie mi sie podobał :) I ja osobiście lamię się między bordowym z zielonymi akcentami a zielonym... z nie wiem jakimi akcentami ;)

wrobelek0403

Cytat: "magdarynka15"Fajne te butki, tylko wysokość obcasa mnie załamuje  :-(  Ja góra moge mieć 5 cm. ale i tak optymalne dla mnie są 3 cm,  i tu mam problem bo nic ładnego nie ma.

magdarynka, to tak jak ja, chce miec 5-6 cm i cieżko jest, w dodatku wszystko z czubami na kilometr, a ja nie moge, bo mnie palce bolą po 15 minutach :(
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mika

dziewzcyny miałam ten sam problem, musiałam mieć buty max na 3 cm obcasie a najlepiej w ogóle bez, szukałam butów dłużej niż sukienki, bo sukni szukałam 2 tygodnie a butów 3 miesiące :mrgreen:  ale znalazłam ale złaziłam całą Warszawe

mary

Cytat: "ze_nitka"A ja sie zniechęciłam do butów arte di roma... kosztuja dużo, a obcas plastikowy maja :/ Pierwsze założenie spowodowało takie wrażenia jak założenie butów z kdt, tez z plastikowym obcasem tyle ze 3 razy tańszych.
No i chyba jednak zdecyduje sie na 5cm obcas... bo boję sie że na wyższym nie b ęde mogła swobodnie tańczyć.
mary_popins, wczoraj przejżałam forum i wydaje mi się czy szalejszesz za bukietem z zielonych storczyków? Ten Inki szalenie mi sie podobał :) I ja osobiście lamię się między bordowym z zielonymi akcentami a zielonym... z nie wiem jakimi akcentami ;)

Tak, moja droga, póki co jestem mocna za zielonymi storczykami. Pomysłu tego nie konsulotowałam póki co z N. i nie wiem, czy będzie chciał mieć zielone dodatki (krawat). A przede wszystkim martwi mnie, że może być problem ze storczykami w czerwcu.

Co do butów z AdR to ja również nie jestem na nie zdecydowana. Przede wszystkim ich kolor ecru jest znacznie ciesmniejszy niż moja suknia. Źle to wygląda na żywo. Muszę znaleźć jakieś jasne ecru. Njalepiej w miarę pełne (ewentualnie malutkie wycięcie z przodu) i bez szpiców na kilometr ;)

magdarynka

Zawsze tak mam że jak buty mi się podobają to obcas mnie przeraża ale jeszcze jakiś wybór jest. Buty ślubne to już dla mnie ogromny problem bo obcas musi być mały, but musi nadawać się do wielokrotnego chodzenia i cena na moją kieszeń. No i kolor jasne ecru lub złoto. Kurcze, czytam to i widze że ciężko będzie.

ze_nitka

Cytat: "mary_popins"
Co do butów z AdR to ja również nie jestem na nie zdecydowana. Przede wszystkim ich kolor ecru jest znacznie ciesmniejszy niż moja suknia. Źle to wygląda na żywo. Muszę znaleźć jakieś jasne ecru. Njalepiej w miarę pełne (ewentualnie malutkie wycięcie z przodu) i bez szpiców na kilometr ;)
A no właśnie z tym kolorem to jest jak nie urok to... I z czubami to samo... mnie nie tyle co cokolwiek w nich boli jak Wrobelka ale ja w nich chodzic nie umiem, kreca mi sie te czuby na lewo i prawo, no i przyszły nie znosi czubów. A wybór tych z zaokrąglonymi jest mizerny.
Któras z dziewczyn ma buty ślubne firmy Kotyl? (W kdt takie cudo sprzedaja)

magdarynka

Cytat: "ze_nitka"Któras z dziewczyn ma buty ślubne firmy Kotyl?
Ślubnych nie miałam ale ostanie 5 cm. butki były tej firmy i powiem że przetańczyłam w nich dwa wesela bez wcześniejszego rozchodzenia.

ze_nitka

magdarynka15, dzięki za info. Zastanawiam sie czy te buty sa ze skory naturalnej czy ekologicznej...

magdarynka

Cena raczej wskazuje na to drugie, chociaż moje były oznakowane jako skóra naturalna, sama niewiem...?

mary

Cytat: "ze_nitka"
A no właśnie z tym kolorem to jest jak nie urok to... I z czubami to samo... mnie nie tyle co cokolwiek w nich boli jak Wrobelka ale ja w nich chodzic nie umiem, kreca mi sie te czuby na lewo i prawo, no i przyszły nie znosi czubów. A wybór tych z zaokrąglonymi jest mizerny.
Któras z dziewczyn ma buty ślubne firmy Kotyl? (W kdt takie cudo sprzedaja)

Mój przyszły M. też nie znosi butów z czubami - ostatnio mi powiedział, że wyrzuci moje kozaki ze szpicem ;)
Co to Kdt? Bo nie kojarzę.
Ostatnio byłam w Ryłko i wydaje mi się, że oni mają takie jasne ecru w swej kolekcji. Niestety, za długo tam nie byłam, więc nie dobadałam tematu.

ze_nitka

CytujCo to Kdt? Bo nie kojarzę.
:oops: to takie wielkie blaszaki pod palacem kultury, kdt=kupieckie domy towarowe :P

Cytat: "mary_popins"wydaje mi się, że oni mają takie jasne ecru w swej kolekcji
mi z kolei wydaje sie ze maja tylko ciemne ecrue, np.: model e7k12at jest duzo  ciemniejszy do mojej kiecki :/

mary

ze_nitka, to już wiem dlaczego nie wiedziałam ;) W Warszawie bywam jedynie przejazdem, a i to rzadko.
Gdzie więc masz zamiar pasujących do koloru sukni butów? Bo mi pomysły się kończą. A chciałabym takie, w których po ślubie też będzie można chodzić.

ze_nitka

Cytat: "mary_popins"Gdzie więc masz zamiar pasujących do koloru sukni butów? Bo mi pomysły się kończą. A chciałabym takie, w których po ślubie też będzie można chodzić.
Też bym chciała takie co je jeszcze założę kiedyś.
Poczekam na wiosenne kolekcje... i przejdę się po tych wszystkich butikach w centrach handlowych i może coś znajdę. Jeśli nie to pewnie kupie tego Kotyla buty.

A jak sprawy z biżuteria sie u Ciebie mają?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdarynka

Ryłko ma w kolekcji estima fajne  butki tylko nie wiem jak one na żywo wyglądają.

zuzia

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"mary_popins, rylko ma takie okragle bez czuba:
tylko te ryłkowe za nic do ivory nie pasują.

magdarynka

Cytat: "zuzia"tylko te ryłkowe za nic do ivory nie pasują.

Najlepiej sprawdzić, ja też mam suknie ivory ( fakt, odcienie mogą się różnić ) i widziałam w ich salonie buty o pasujacym odcieniu. Zresztą Mary szukałaś też chyba srebnych a mnie się kojarzy że coś ciekawego tam było.

ze_nitka

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"Zresztą Mary szukałaś też chyba srebnych a mnie się kojarzy że coś ciekawego tam było.
Tak, w ryłce są srebrne i złote w kolekcji karnawałowej.
A to co mówi Zuzia to niestety racja, większość butów jest w bieli i ecrue. Moze ze 3 pary są kremowe, w tym jedne na malym obcasie.

magdarynka

To może jednak Mary szukać srebnych?

zuzia

Cytat: "magdarynka15"To może jednak Mary szukać srebnych?
wszystko zalezy czy do sukienki bedą pasować. No i jaką Mary chce biżu. Bo jak złotą to srebrne butki odpadają.
BTW - poszukiwanie srebrnych lub złotych butów ma tę trudność, że spora część z nich ma czarną podeszwę co wg. mnie dyskwalifikuje je w kategorii "butów ślubnych".

mary

Dziewczyny, przymierzałam srebrne buty do mojej sukienki w salonie i stwierdziłam, że jednak są za ciemne. Nie pisałam o tym?
Musiałby być ze srebrnymi dodatkami ewentualnie. Już sama nie wiem co zrobić z butami. Jedno jest pewne- obcas musi mieć ok. 7,5 - 8,5 cm. I nie mogą to być sandałki.
Widziałam fajne złote buty w Wojasie, mam nawet fotkę w tel. ale ciągle nie wiem jak ją na kompa przerzucić ;)