wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Cytat: "mary_popins"Moi rodzice też chcą za wszystko zapłacić, ale ja nie zamierzam na to pozwolić. Nie chcę, aby wydali na mnie prawie całe swoje oszczędności i zostali z niczym. Dlatego nie ma dyskusji. Poza tym my oboje z P. pracujemy nie od wczoraj, więc byłoby nie na miejscu organizować wszystko za kasę rodziców.
pewnie masz rację:)
u nas nie było to "wydawanie oszczedności zycia i zostawanie z niczym"
wykłady o tym , jak to robimy im potwarz bo oni CHCĄ i MUszą opłacic nasze wesele, ze zobacze jak sama bede miała dzieci i beda chciały mi zrobic TAKI numer, oraz wywody mojego Taty ze TO JEGO JEDYNA córka (mam jeszcze brata, on tez sie nie wywinie im)  i mojej teściowej ZE ONA syna JEDYNEgo ble ble ble, po tygodniu bylismy juz tak zmeczeni ze dalismy za wygrana, udało nam sie popłacic sami kosciół i formalnosci wszelkie-ale jak tu Zatrzymac przelewy albo Ojców, ktorzy jak tu ktos pisał-poszli i popłacili-przeciez nie bede trzymac do dnia slubu  miejsc wesela itp:):) w kazdym razie cyrku nie ma co urzadzac, skoro mieli takie parcie w temacie:P
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

A ja powiedziałam jednym i drugim, żeby nam w prezencie dali to co chcą na ślub przeznaczyć. Z teściową ciężko było, ale jakoś przegryzła i już nic nie mówi. Oprócz tego, że ona nie chce się wtrącać, ale... ;) Na szczęście rzadko tak mówi ;)

gioseppe

bukiety
podoba Ci się lilia? storczyk?
(nie biała)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

mary

gioseppe, przede wszystkim dzięki za tak fachowe doradztwo. Widziałam Twoje propozycje biżuterii- skłaniam się ku kryształom. Na pewno nie chcę mieć ciemnej biżuterii- jakaś mało ślubna mi się wydaje.

Co do kwiatów - myślałam dotychczas o storczykach, aczkolwiek bez przymusu ;) Raczej nie chcę bukietu zbyt intensywnie kolorowego. Ten z zielonych storczyków bardzo do mnie przemawia. Białe lilie też mi się podobają, ale chyba zbyt mdło by całość wyszła wówczas.

gioseppe

nie ma sprawy
ciemne by Ci pasowaly ale bez przymusu ;)

aha, tylko jesli decydujesz sie na kryształy to musisz byc ostrozna w wyborze
ja przynajmniej odnosze wrazenie, ze niektore wygladaja zbyt plastikowo
te z harmonii wygladaja calkiem konkretnie
podobno jest to swarovski chociaz nie mam pewnosci

a ktore ci sie bardziej podobaja
te przejrzyste czyste czy te odbijajace kolory?

mary

Podobają mi się kryształowe przejrzyste. Nie wiem czemu, ale czuje wewnętrzny sprzeciw do kolorowych kryształków na ślub.  
Do tego oczywiście bransoletka, bo nie chcę gołych rąk. Podoba mi się ta, która wcześniej wkleiłaś, tyle, że nie może być zbyt duża, by nie przesadzić.

[ Dodano: 20-01-2008, 21:28 ]
Kurcze, a może takie zielone kryształy i do tego zielony bukiet?  :lol:

inkageo

Ja miałam kolczyki z białymi i zielonymi kryształkami i perełkami. Na początku wzbudzały sprzeciw otoczenia, ale w końcu nawet najbardziej konserwatywna przyjaciółka przyznała, że z całością stroju wyglądają fajnie :)
Imagine there is no hate

gioseppe

ta z duzych kryształków?
wydaje mi sie ze lepiej zrobic komplet; nie mieszalabym ksztaltow
(a jesli bys sie na nia zdecydowala to popros przynajmniej o calkowite zlikwidowanie tych kwiatuszkow łączników lub niech CI je wymienia na diamentowane SREBRNE kulki) bo to wyglada bazarowo, nieslubnie

zauwaz, ze krysztaly w kolczykach (Swar.) to nie to samo co krysztaly w bransolecie (bardziej plastikowe); Swar. to łezki,  te drugie maja dziurke w srodku (dlatego latwo z nich zrobic bransolete)

Mozesz napsiac do sprzedawcy i zapytac co ci zaproponuje do tego ksztaltu kolczykow (mam na mysli łezki), moze akurat ma podobne ksztaltem na bransolete

krysztaly sa ladniejsze
plastikowe jakos do mnie nie przemawiaja

a co powiedzialabys na takie? :)

[ Dodano: 20-01-2008, 21:45 ]
Cytat: "mary_popins"
Kurcze, a może takie zielone kryształy i do tego zielony bukiet?  :lol:
no wlasnie :P
ladne sa te zielone

mobka

To w bransolecie to kryształ górski a nie plastikowy :P

[ Dodano: 20-01-2008, 21:51 ]
A zielone są świetne, trochę o innym kształcie planuje zakupić na ślub koleżanki - tylko będę musiała zieloną kieckę znaleźć :P A ślub 23 sierpnia bodajże, więc mam jeszcze trochę czasu ;)

gioseppe

Cytat: "mobka"To w bransolecie to kryształ górski a nie plastikowy :P
ale przez te dodatki wyglada plastikowo

no popatrz :P

wrobelek0403

gioseppe, ale super zestaw :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

jak na moje oko to każdy element tej biżuterii jest z innej parafii - osobno każde ładne, ale razem zupełnie ze soba nie gra.

inkageo

Cytat: "salsa"jak na moje oko to każdy element tej biżuterii jest z innej parafii - osobno każde ładne, ale razem zupełnie ze soba nie gra.
Ja myślę, że to są propozycje do wyboru, a nie komplet ;)
Imagine there is no hate

salsa

myślę, że pomysł z zielonym dla brunetki jest super.  ;-)

mary

Śliczny jest ten zielony kryształ w kolczyku. Ale jaka bransoletka by do takich kolczyków pasowała? Zielona raczej odpada, bo za dużo by tego było.

Nowe propozycje bukietów mile widziane ;)

Kasia

kryształy piękne chociaż ja chyba obstawałabym przy perłach

bo z kryształami to można NIECHCĄCY osiągnąć efekt plastykowych bazarowych świecidełek

przy zakupie kryształów trzeba bacznie patrzeć jak sie prezentują "na ciele"

chociaż kryształy teraz są na topie ;)

a zielony kolor to super wybór :)

sama zastanawiałam sie nad bukietem z zielonych storczyków ale przy mojej kandydatce na sukienkę ślubną mogłabym zostać posądzona o plagiat inki  :roll:

mary

Kasia, nie przejmuj się plagiatami. Inka na pewno nie miałby nic przeciwko. A nikt z Twoich gości nie będzie wiedział, że inna PM wyglądałq podobnie.

Nie wiem czy takie zielone kolczyki nie byłyby zbyt krzykiwe jak na taka okazję. No i co z bransoletką wówczas? Kryształy polecały mi panie w salonach, przymierzałam do sukni z welonem i efekt całościowy był więcej niż zadowalający ;)
A co myślicie o tych drobnych kryształkach, zamieszczonych przeze mnie kilka stron wcześniej?

mika

Cytat: "mary_popins"Nie wiem czy takie zielone kolczyki nie byłyby zbyt krzykiwe jak na taka okazję. No i co z bransoletką wówczas?

na pewno nie byłyby zbyt krzykliwe, jak chcesz pokaże Ci PM w czerwonych butach, z czerwonym bukietem i czerwoną biżu a w białej sukni, wyglądała bosko

Kasia

Cytat: "mary_popins"A nikt z Twoich gości nie będzie wiedział, że inna PM wyglądałq podobnie.

no nie wiem
inki zdjęcia tak samo sławne jak ten maraxeli na ołtarzu :)

a bukiet z zielonych storczyków podoba mi sie diabelnie :)
ale mam jeszcze w zanadrzu cantadeskowe bukiety ;)

mary

to wkej co masz w swoich zanadrzach ;) Ja na razie mam słabe pojęcie o bukiecie, wiem tylko, że nie chcę bordowych róż itp. Chyba nie chcę :-P

Kasia

wkleje wkleje tylko jakoś ostatnio nie mam czasu w domu

te wedrówki salonowe były strasznie absorbujące czas

może dzisiaj po południu uda mi sie coś wrzucić do watku bukietowego :)

elve

Świetny pomysł z tą zielenią. mary_popins, ze sztuczną biżuterią trzeba rzeczywiście uważać... zielone perły są dość bezpieczne

mary

Zielonych pereł w ogóle nie biorę pod uwagę. Generalnie skłaniam się ku temu, aby nie mieć pereł, mimo, że marzyła mi się bransoletka z mnóstwa pereł ;)

mona_liza

Cytat: "mika9983"na pewno nie byłyby zbyt krzykliwe, jak chcesz pokaże Ci PM w czerwonych butach, z czerwonym bukietem i czerwoną biżu a w białej sukni, wyglądała bosko

mika9983, wklej proszę tą fote - ja się poważnie zastanawiam nad taką stylizacją, tylko mój N. kręci nosem na czerwone buty...

mika

proszę bardzo oto full zestaw tej dziewczyny i kiecka na modelce, a w realu tylko na chwilę, usuwam tą fotke żeby nie zaśmiecać wątku