wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: "mary_popins"oczywiście na miarę mojej kieszeni)

Moje byly bardzo na miare mojej kieszeni, bo kosztowaly chyba z 20€ :mrgreen:

Powiem szczerze, ze wydalabym wiecej (duzo wiecej), ale jak cos znalazlam to nie bylo numeru (nosze 35 i w DE to dziecinny rozmiar). Np. te z Buffalo sa na mnie za duze :-/  :-/
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

mayagaramond, jeśli gdzieś trafisz na fajne buty pasujące do mojej sukni to wrzuć tu fotkę. Może wspólnymi siłami odnajdziemy TE JEDYNE? ;)
Ja mam rozmiar 37 więc z tym nie będzie żadnego problemu.
A swoje to i tak byś mogła pokazać, mimo, że zdjęcie czarno-białe. :)

mayagaramond

Ja swoje upolowalam w Zarze. Na Twoim miejscu przejechalabym sie do Wiednia, nie masz az tak daleko.

Zdjecie butow mam, ale bez sukienki:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Te sa przepiekne, ale biale (bardzo madra jestem, wkleilam jeszcze raz swoje buty :roll:  :roll:

http://www.yoox.com/item/YOOX/SERGIO+ROSSI/tskay/B490DC11/rr/1/cod10/440908731A/areaid/35/sts/searchResult
Jak cos znajde to dam Ci znac, ale ja raczej grzebie na niemieckich stronach.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

Ok, więc grzebiąc po niemieckich stronach zerkaj też na buty bardziej zakryte- sandałki u mnie stanowczo odpadają. Będę wyczekiwać każdej propozycji ;)

mayagaramond

OK, chcesz calkiem zakryte przody, czy moze byc peep toe?

mary

mayagaramond

Pogrzeb  ;-) tu:

http://www1.yoox.com/searchResult.asp/tskay/B490DC11/gender/D/toll/P/ipp/10/ipp_old/10/ENE_COUNTRY/250414/m_ENE_gender/14/ENE_LV/16/ENE_C/4294960808/ENE_TG/4294967325/ENE_COLOR/4294967245/areaid/7

Ustawilam Ci na 37, biale, pantofle (Pumps). Nowa kolekcja (F/S)

Skoro chcesz cale buty, to moze jednak nie srebrne, bo to chyba dzienie bedzie wygladac. Srebrny Peep Toe tak, ale cale srebrne to chyba za duzo szczescia na raz.

mary

mayagaramond, mogą być peep toe ;)

[ Dodano: 17-01-2008, 19:43 ]
białe do mojej sukni stanowczo będą za jasne, więc szukam wśród perłowych i jasne ecru.

[ Dodano: 17-01-2008, 19:44 ]
Może takie by pasowały kolorystycznie.

mayagaramond

Piekny, tylko tak to wlasnie jest z zamawianiem przez internet, nigdy nie wiadomo czy bedzie pasowac...napisali, ze bezowe, ale bez bezowi nie rowny

One sa ze skory weza, wow, juz z tego powodu bym je kupila.  :mrgreen: (wejdz na zoom, to zobaczysz fakture skory)

To nie te, znow mi sie pokrecilo. Te sa z weza:

mary

Nie odważyłabym się na to, by zakupić buty ślubne bez przymierzania.

mayagaramond

Cytat: "mary_popins"Nie odważyłabym się na to, by zakupić buty ślubne bez przymierzania.

Ja tez nie, ale poogladac mozna :)

mary

Te też mi się podobają, jedynie ten przód nie bardzo.

mika

mary_popins, no nareszcie!!!!! suknia cudna i ty pięknie będizesz się w niej prezentować, świetny wybór gratuluje i wiem co to znaczy żyć z urzędniczej pensji ;-)

mary

mika9983,dzięki! Ja mam nadzieje na życie po ślubie ze znacznie większej, niż urzędnicza, pensji ;) Skoro udało mi się z suknią, jestem w stanie trochę więcej wydać na buty  :-D

wrobelek0403

Cytat: "salsa"

a ja powiem jeszcze krócej- całośc sfinansowali nam rodzice
kiedy powiedzielismy ze będziemy starali sami wszytsko opłacic, to była taka obraza majestatu, tyle gadania, ze nie było innej opcji.

ech, salsa nawet nie wiesz, jak ja Cie rozumiem  ;-)
na szczescie, wynegocjowalismy, ze za zachcianki typu  ubrania, samochod, kwiaty, trebacz, podroz poslubna-  płacimy sami. Za zaproszenia tez płacimy, bo zamiawiamy w poznaniu.

Ale przy reszcie jak znam zycie, to sie ojcowie skonspirują (moj ma doswiadczenie, nieraz jak bylismy wszyscy w knajpie niby wychodził do toalety, a potem sie okazywalo, ze rachunki popłacone :evil: )

mary, prawde powiedziawszy, zazdroszcze Ci ze znalazlas tak piekna i niedroga suknie. Niestety lilei nie ma w poznaniu :( Ale za to ide do Lisy Ferrery, tam tez mają ładne kiecki za 2,5 tys.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Cytat: "mary_popins"jestem w stanie trochę więcej wydać na buty :-D

To sie nam bez Sergio Rossi albo Jimmy Choo nie pokazuja ;-)  :mrgreen:

mary

wrobelek0403, jeśli nie musisz mieć sukni z madonny to naprawdę warto poszukać. Nie wiem czy 2,5 tys. to niedrogo, ale w porównaniu z 4 tys. faktycznie wydaje się niewiele ;)

[ Dodano: 17-01-2008, 20:08 ]
mayagaramond, bez szaleństw ;) Ja jestem bardzo oszczędna- siostra mówi na mnie Skrudż  :-P

nionczka

Cytat: "mary_popins"Nie odważyłabym się na to, by zakupić buty ślubne bez przymierzania

A ja kupilam :-)

mary

nionczka, jakie? Widzę na tej stronie podanej przez mayagaramond wiele fajnych butów.

siog

Cytat: "maroonbug"slub w czerwcu- co powiesz na piwonie/ peonie? pachna cudnie, jakby wziac biala odmiane i wymieszac ze storczykami w kolorze dowolnym? albo z irysami/ kosaccami. bialy i fiolet. roze tez zaczynaja kwitnac w czerwcu. mieszane bukiety sa bardzo romantyczne. peonie to moj typ na czerwiec, sa piekne!

Popieram peonie sa piekne, stylowe, romantyczne i nie oklepane!

Mary sukienka piekna i dobrze do Ciebie pasuje!

wrobelek0403

Cytat: "mary_popins"wrobelek0403, jeśli nie musisz mieć sukni z madonny to naprawdę warto poszukać. Nie wiem czy 2,5 tys. to niedrogo, ale w porównaniu z 4 tys. faktycznie wydaje się niewiele ;)

nie bede miec sukni z madonny, bo zadna mi nie podeszła i nie zamierzam tam wracac :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

wrobelek0403, żadna Ci nie podeszła?? A widziałaś malasie? ;)

cumberland

mary_popins, faktycznie sukienka jest duuuuuużo za duża, ale na pewno we właściwym rozmiarze będziesz pięknie wyglądać. Najważniejsze że znalazłaś to czego szukałaś ;-)

mona_liza

mary_popins, suknia piękna - gratuluje trafnej i "szybkiej" decyzji  ;-)

Co powiesz na taka bransoletke - połączenie pereł i kryształków (co prawda perły chyba mają za intensywny kolor ecru, ale chodzi o sam styl) czy wolałabyś może coś delikatniejszego???

mika

mona_liza, pięklna bransoletka :shock:  :mrgreen: