wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

mary

Na tym zdjęciu nie widać, że suknia mieni się na srebrno. Ma na koronce pięknie połyskujące kryształki.
Dlatego też planuję kolczyki i bransoletkę z kryształków. I długi welon; trochę dłuższy od trenu. Co do butów- sprawdziłam dziś w salonie, że najlepiej pasują jasne ecru. Te ecru z arte di roma mogłyby być ewentualnie, jednak są ciut ciemniejsze od sukni.
Bukiet- pojęcia nie mam jaki, zważywszy na mój rozmiar (34) myślę, że wiszące odpadają. Chętnie skorzystam z Waszych propozycji.

Cytat: "salsa"
a ja powiem jeszcze krócej- całośc sfinansowali nam rodzice
kiedy powiedzielismy ze będziemy starali sami wszytsko opłacic, to była taka obraza majestatu, tyle gadania, ze nie było innej opcji.

Moi rodzice też chcą za wszystko zapłacić, ale ja nie zamierzam na to pozwolić. Nie chcę, aby wydali na mnie prawie całe swoje oszczędności i zostali z niczym. Dlatego nie ma dyskusji. Poza tym my oboje z P. pracujemy nie od wczoraj, więc byłoby nie na miejscu organizować wszystko za kasę rodziców.

[ Dodano: 17-01-2008, 17:07 ]
Cytat: "inkageo"Mary jest piękna :) Nie mogę się doczekać Twoich fotek :)

Dzięki  :-D (tym bardziej, że to nie jest madonna)

sonja

Mary a kiedy będzie Twoje zdjęcie w tym cudzie? suknia jest sliczna:) bardzo mi się te rękawki podobają

panikarola

Cytat: "mary_popins"

Już myślałam, że zostanę outsiderem

a czemu? chyba wiecej osob sie pozytywnie wyrazalo o tej sukience z lilei. ja tez tak dokladnie nie sledzilam calego watku, ale jak akurat zagladalam to widzialam, ze sie podobala. i nie wszystkie kupuja w Madonnie, zwierzatko kupila w cymbeline, wrobelek szukala w agnes, a jo sobie szyla. zroznicowanie jest spore, cenowe rowniez :-D a w sumie to co za roznica, gdzie kiecka jest kupiona, skoro jest ladna? wiec niczym sie nie przejmuj :-D
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

salsa

maroonbug, dzięki:)

mary_popins, wyglada bardzo obiecując, masz fotki z przymiarki?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mary

Co do fotek, niestety,mało ich mam i to dość kiepskie. Suknia, którą przymierzałam ma rozmiar 38, a ja szczęśliwie mieszczę się w 34- czym sama byłam zaskoczona, w gruncie rzeczy. Zamieszczę Wam zdjęcie koronki z dołu sukni.

rilla

nio i nas zrobiłaś mary:D a jakaś pełna fotka:D no dawaj:D bo nic nie widać:) ja kieckę widziałam, lepiej pokaż jak się cała w niej prezentujesz:)

maroonbug

ta koronka u dolu nasunela mi wizje takich kolczykow:
wiem, ze nie kazdy lubi, ale to moje pierwsze skojarzenie bylo :)

mary

Tak suknia prezentuje się z tyłu. Myślę, że zdecydowanie lepiej wyglądałaby na dziewczynie w rozmiarze 38. Ja w tej praktycznie tonęłam, co widać było na każdym kroku.

[ Dodano: 17-01-2008, 17:30 ]
maroonbug, piękne propozycje przyjmę z otwartymi ramionami. Z uwagi na specyfikę dziurek w uszach muszę mieć kolczyki na wkrętkach, absolutnie nie na biglu- tak, dla ułatwienia dodaję ;)

rilla

o u Ciebie ten dół super wygląda:D mimo, że faktycznie drobinka jesteś!!! i wygląda jak biała, więc niczym się nie martw.

Jaki kolor kwiatów Cię interesuje?

Nie wiem dlaczego ale coś z żółtym by mi do Ciebie pasował:)

[ Dodano: 17-01-2008, 17:32 ]
mary, jeszcze prosimy zdjęcie z przodu:) na pewno masz:)

maroonbug

Cytat: "mary_popins"maroonbug, piękne propozycje przyjmę z otwartymi ramionami. Z uwagi na specyfikę dziurek w uszach muszę mieć kolczyki na wkrętkach, absolutnie nie na biglu- tak, dla ułatwienia dodaję  

to tu jest link do strony, na ktorej jest sporo ladnych i mozna je na niej kupic (wszystkie sa wkrecane): http://www.emitations.com/semgemstonch.html
minusem jest cena (a to sztuczna bizuteria)- jestem przekonana, ze w Bijou Brigitte czy innym podobnym sklepie, znajdziesz duzo tego typu, bedziesz mogla dokladnie obejrzec, jak tak naprawde wygladaja i zaplacisz za nie duzo mniej.

mary

rilla84, myślę, że odpadają róże czerwone czy różowe. Ma być stylowo ;) Myślałam o storczykach, ale pewna nie jestem. Jakieś propozycje?

A oto przód sukni- bardzo niekorzystnie na mnie leży, a w zasadzie wisi. ;) Zdjęcie jest robione pod światło, więc kolor się drastycznie zmienił ;)

sonja

Bardzo stylowo wyglądają te czarne rajstopki:) super kolczyki mogłabym takie mieć. No i najważniejsze piękną będziesz panną młodą:)

maroonbug

slub w czerwcu- co powiesz na piwonie/ peonie? pachna cudnie, jakby wziac biala odmiane i wymieszac ze storczykami w kolorze dowolnym? albo z irysami/ kosaccami. bialy i fiolet. roze tez zaczynaja kwitnac w czerwcu. mieszane bukiety sa bardzo romantyczne. peonie to moj typ na czerwiec, sa piekne!

mary

maroonbug, nawet nie wiem jak wyglądają peonie ;)

maroonbug

Cytat: "mary_popins"maroonbug, nawet nie wiem jak wyglądają peonie ;)

spiesze z pomoca. zaraz znajde jakis bukiet, coby nie byc goloslowna:)

[ Dodano: 17-01-2008, 17:51 ]
wejdz na ta strone, mozna oszalec taki wybor bukietow: http://www.petalsgalore.com/collections/bouquets.html

no i tu propozycje z peoniami:

mary

maroonbug, wiesz może jak długotrwałe są peonie? Chciałabym bukiet, który trochę pożyje ;)

maroonbug

Cytat: "mary_popins"maroonbug, wiesz może jak długotrwałe są peonie? Chciałabym bukiet, który trochę pożyje

generalnie, im mniejsze paki (w sensie nie rozwiniete do konca, tylko takie jak na tym bukiecie rozowym) tym lepiej. jak peonia rozwinie sie do konca, to szybko zaczynaja opadac platki. w wazonie stoja trzy- cztery dni, zanim zaczna gubic platki, od takiego sredniego paka. w bukiecie to nie wiem, zapytaj w kwiaciarni. sa popularne w bukietach slubnych, wiec nie moga byc jakies super nietrwale. :-D

mary

Ten drugi bukiet bardzo mi się podoba :)
Póki co obstaję przy jasnych kolorach. Co się oczywiście może zmienić ;)

mayagaramond

Suknie jest piekna. A srebrnych butow nie chcesz?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

dagi

mary_popins, Twoja suknia jest po prostu piękna  :) koniecznie pokaż zdjęcia jak już będzie w odpowiednim rozmiarze.

[ Dodano: 17-01-2008, 18:28 ]
mayagaramond, te drugie buty bardzo mi się podobają, czy możesz zdradzić jaka to firma?
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

mayagaramond

Cytat: "dagi81"mayagaramond, te drugie buty bardzo mi się podobają, czy możesz zdradzić jaka to firma?

Alez oczywiscie, buffalo.

www.buffalo-shop.de

(sa pod Partyschuhe)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

mayagaramond, byłam dziś w salonie specjalnie po to, by sprawdzić czy srebrne buty będą pasowały. Nie wygląda to najgorzej, ale stanowczo lepiej pasują buty w kolorze jasnym ecru. Ja przymierzałam ciemne ecru z arte di roma i były raczej zbyt ciemne

mary

Cytat: "dagi81"mary_popins, Twoja suknia jest po prostu piękna  :) koniecznie pokaż zdjęcia jak już będzie w odpowiednim rozmiarze.

to dopiero w maju będzie ;)

mayagaramond

Te zdecydowanie za ciemne. Ale pamietaj, ze do slubu bedziesz "zrobiona" i juz ze srebrnymi dodatkami moze to inaczej wygladac. Wtedy caly look jest w zimnych kolorach.

Niestety, ale jedyne zdjecie na ktorym widac moje buty jest czarno-biale, wiec i tak nic nie widac.  :-D

mary

mayagaramond, to szkoda :-(  Buty (i torebki) to mój konik, więc muszę mieć extra;) (oczywiście na miarę mojej kieszeni)

[ Dodano: 17-01-2008, 18:54 ]
Te drugie srebrne są świetne, ale jednak do ślubu chciałabym bardziej zabudowane. Mam zamiar nie iść do ślubu w gołych nogach.