wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

mika

Cytat: "inkageo"Ja do dziś pamiętam pannę młodą w pomarańczowych bucikach i jest moją bohaterką

ja pamiętam w czerwonych i z bukietem czerwonych goździków i czerwonymi dodatkami- wyglądała bosko

mary_popins, a w której lepiej się czujesz w malaisie czy tej z lilea?? ta z lilea pewnie jest tańsza? ta z lilea też jest piękna

mary

Widziałam buty, przymierzałam nawet jakieś 3 modele. Jedne miały nawet 10cm obcas, czego wcale nie poczułam ;)

[ Dodano: 12-01-2008, 17:22 ]
mika9983, czuję się podobnie - pięknie ;)
Wiem, że madonna to przede wszystkim marka, a ja nie chcę przepłacać skoro można mieć podobny efekt taniej. Wolę tą kasę dołożyć do podróży poślubnej. Niestety, suknie finansuję sobie sama (choć moi rodzice twardo się upierają, że oni mi za wszystko zwrócą) więc muszę mierzyć siły na zamiary.
Malasia to moja pierwsza miłość, a suknia z Lilea jest jej odpowiednikiem na moją urzędniczą kieszeń ;)

mika

mary_popins, moim zdaniem nie ma sensu przepłacać, ta suknia z lilea jest piękna i jeśli jest taka jak na zdjeciu to bym się nie wahała, dużo jest tańsza??

mary

mika9983, 1500 zł.  :mrgreen:
Mi też rozum podpowiada, że nie ma sensu przepłacać. Zwłaszcza, że ja sukni nie zamierzam sprzedawać, więc nic z tego, co w nią włożę, nie odzyskam.

rilla

hm moim zdaniem ta z lilea nie jets taka ładna:/ tzn ma inną koronkę i jest bardziej rybkowata... I jest ciemniejsza niż na zdjęciu

inkageo

Mary a nie da się zrobić fotek w jednej i w drugiej i na spokojnie zastanowić się w domu? Ja dopiero na fotkach zauważałam co u mnie źle leży, co deformuje figurę itd..
Imagine there is no hate

mika

Cytat: "inkageo"Mary a nie da się zrobić fotek w jednej i w drugiej i na spokojnie zastanowić się w domu?

no właśnie skoro Karhar tam pracuje i pozdrowisz ją od Inki to na pewno się zgodzi :mrgreen:

mary

inkageo, w madonnie można robić fotki przy zamówieniu.
Ja w tej sukni z Lilea wyglądałam tak samo dobrze, czyli średnio, bo mierzyłam 38 rozmiar. Jednak pospinana wyglądała ładnie i przylegała do ciała. Myślę, że wyglądam porównywalnie, więc należy wybrać lepszą cenę.

rilla84, właśnie o "rybkowatą" suknie mi chodziło ;) Jestem zadowolona z efektu, a suknia w dziennym świetle jest jaśniejsza niż w środku salonu. Wiem, że wszystkim bardziej podobają się suknie z Madonny, ale jakoś trzeba sobie radzić w życiu ;)

mika

Cytat: "mary_popins"Wiem, że wszystkim bardziej podobają się suknie z Madonny, ale jakoś trzeba sobie radzić w życiu

oj nie wszystkim nie wszystkim :-P

mary

mika9983, ;) Czyżbyś była zwolenniczką innej metki?

inkageo

Mary Karhar powinna się zgodzić na cyknięcie fotki ;)
Imagine there is no hate

mika

mary_popins, ja w ogóle jestem bezmetkowa, moja suknia metki nie miała ;-)

mary

inkageo, być może, ale teraz to już po ptokach. Przymiarka się odbyła, trwało to ponad godzinę, a przymierzałam tylko malasie. Nie będę tam wracać tylko po zdjęcia, bo już mi głupio. Jestem zdania, że malasia jest za droga i ta kwestia jest dla mnie zamknięta :( Mam nadzieję, że ten fakt jakoś strawią dziewczyny, dla których nie istnieją fajne sukienki poza kolekcją z madonny. ;)

inkageo

Mi się Lilea też bardzo podoba :)
Imagine there is no hate

mary

cumberland

mary_popins,  jeśli Malasia nie powaliła Cię na nogi aż tak jak się obawiałaś, i w zderzeniu z Lileą nie wypadła o niebo lepiej, to nie ma się nad czym zastanawiać, OCZYWIŚCIE że LILEA!!! :-)

...na kolana powaliła znaczy się ;) ...chyba, że na nogi frazeologicznie też się da powalić ??!! ;)

mary

cumberland, malasia jest piękna. Cudna! Suknia z lilei też jest piękna. Widzę oczywiście pewne różnice, ale nie na tyle ważne, by odrzucić Lileę. Podobałam się sobie w obu sukniach, a cena podoba mi się tylko jednej ;)
Za to przyjmuję rady dotyczące welonu i biżuterii więc będzie trochę po madonnowemu. Niech to będzie moim usprawiedliwieniem ;)

mary jane

witam was  dziewczyny!!!! ja z moim N. dopiero zaczynamy planować... nie mamy jeszcze ustalonej konkretnej daty ślubu. nie mniej jednak zaczęłam nieśmiało tu zaglądać. i jestem przerażona!!! nie miałam pojęcia, że załatiwnie sali, grajków itp trzeba "zaklepywać" duuuuuuuuuuużżżżżżżżoooooooo wcześniej. podpowiedzcie szczerze czy to prawda, że na pięką i markową ( czytaj: najwyższej jakości) suknię trzeba czekać kilka miesięcy???

mary

mary jane, niemal w każdym salonie na sprowadzenie sukni czeka się 3-4 miesięcy. Więc jeśli ślub masz do maja to już ostatni dzwonek.

mary

chyba nie będzie fotek z lilei, ale sukienkę macie na fotce z salonu. Zastanawiam się teraz jakie buty do niej dopasować, bo słyszałam już, że ecru  są za ciemne a perła może być za jasna. Pani w salonie poradziła też srebrne, ale szczerze mówiąc nie wiem gdzie szukać takich butów.

Mam też w głowie biżuterię, niestety nie mam innych fotek, więc zamieszczę fotkę z wesela jednej forumki z gazetowego. Chciałabym kolczyki i bransoletkę.

rilla

mary, chodziło mi o zrobienie fotek juz po zakupie sukni. Nie zapomnij aparatu. Wtedy można łatwo coś dobrać. Nawet jeżeli nie chcesz ich upubliczniać, to zostaną dla CIebie. Ja po miesiacu nie pamiętałabym nawet jakiej długości przymierzałam welon, a tak fotki mi to przypominają...

mary

zgadza się rilla84, gdyby nie fotki szybko bym zapomniała jak ta suknia wygląda.
Szkoda, że nie mam żadnej w malasi- na pamiątkę ;)