wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

mary_popins, suknia jest piękna, a koronka najlepiej wygląda w kolorze kości słoniowej, w bieli jest zimna i niewyraźna a w ivory cudnie się mieni, będziesz wyglądać bosko, z koszulą nie będziesz miała żadnego problemu ani z innymi dodatkami dla Pana Młodego. Serdecznie gratuluje i czekamy na fotki!!!!!

maroonbug

Cytat: "mary_popins"maroonbug, czemu mam sobie wybić te obrusy? Wydaje mi się, że przy białych będzie się rzucała w oczy nie-biel sukni ;)

no i mi sie zdaje, ze wlasnie wtedy bedzie fajnie widac, ze masz na sobie szlachetna, retro koronke. dla mnie taki efekt jest super, bo uwielbiam takie rzeczy. dodam raz jeszcze, ze suknie jest cudowna.

mary

Talula, Rubin, mika9983 - nie zapominajcie, że jeszcze nie doszło do ostatecznego zamówienia ;) Ale i tak czuję się jakbym już miała suknię. Z tych emocji nie mogłam zasnąć w nocy, a obudziłam się już o 5:45  :mrgreen:
Dzięki dziewczyny za Wasze gratulacje, mam nadzieję, że po ślubie też usłyszę ochy i achy ;)

Kasia

Cytat: "mary_popins"że po ślubie też usłyszę ochy i achy

sadzac po avatarku to tak :)
juz nie moge doczekac sie twoich zdjec :)

rubin04

mary_popins, no napisz mi co z welonem do niej, bo ja to na punkcie welonu chyba obłedu już dostałam.. Dojdzie do tego ze kupie welon i sie nim owine i tak pójde :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

mary_popins, nie ma się nad czym zastanawiać tylko zamawiać i pokazać nam fotki twoje w tej sukni a my ci dobierzemy bukiet itp :mrgreen:

mary

Kasia, porzućcie nadzieję, Ci którzy tu wchodzicie ;)

rubin04, zastanawiam się nad welonem do pasa- zwykłym, prostym. Na pewno bez lamówek i koronek.

emcia

No pięknie, cieszę się że znalazłaś:)
Jak już sie " napaliłaś" :) to zamówisz....

didi_loczek

mary_popins, fajnie ze juz masz suknie  :-D przynajmniej jakas spelnia Twoje oczekiwania

ja nawet ani jednej nie zmierzylam, ciagle jestem na etapie ogladania w necie   :roll:

mary

Cytat: "mika9983"mary_popins, nie ma się nad czym zastanawiać tylko zamawiać i pokazać nam fotki twoje w tej sukni a my ci dobierzemy bukiet itp :mrgreen:

Zapamiętam i zgłoszę się w swoim czasie ;)

[ Dodano: 10-01-2008, 17:59 ]
didi_loczek, Ty masz więcej czasu na podjęcie decyzji. Mnie już zaczęło ponaglać ;)

adrianna79

Cytat: "mary_popins"maroonbug, czemu mam sobie wybić te obrusy? Wydaje mi się, że przy białych będzie się rzucała w oczy nie-biel sukni ;)

oczywiscie ze obrusy powinny byc starannie dobrane. nasze obrusy w palacu byly w kolorze ivory; koszula jason'a tez byla w kolorze ivory. nasze glowne kolory to byly ivory i zloty. bardzo sie ucieszylam, jak udalo nam sie znalezc kamizelke dla jason'a tez w tym kolorze. nawet swieczki ktore byly na stole bylly w kolorze ivory. jak sama tobie przyzna siog albo beesok, tonacja powinna byc utrzymana w kazdym detalu!

mary

adrianna79, nie strasz mnie  ;-)

maroonbug

Cytat: "adrianna79"

oczywiscie ze obrusy powinny byc starannie dobrane. nasze obrusy w palacu byly w kolorze ivory; koszula jason'a tez byla w kolorze ivory. nasze glowne kolory to byly ivory i zloty. bardzo sie ucieszylam, jak udalo nam sie znalezc kamizelke dla jason'a tez w tym kolorze. nawet swieczki ktore byly na stole bylly w kolorze ivory. jak sama tobie przyzna siog albo beesok, tonacja powinna byc utrzymana w kazdym detalu!

ja zupelnie powaznie uwazam, ze to uwlacza sukni slubnej, zeby dobierac do niej kolor obrusa :mrgreen: stroj Pana Mlodego, dodatki, to wiadomo, ze maja wspolgrac. ale kolor obrusow i serwetek dobieralabym do wystroju sali a nie do sukni.
poza tym jesli ktos wybiera suknie ecru/ivory/off white to robi to swiadomie. jaki jest sens w probie ukrycia faktu, ze suknia nie jest snieznobiala i obaw, ze ktos pozna ze takowa nie jest, jak ja porowna z obrusem?
ale to wiadomo moje zdanie. jak ktos sobie zyczy nie laczyc bieli i ecru w zadnej kombinacji, to oczywiscie to szanuje i docenie wysilek i dbalosc o szczegoly.

mary

maroonbug, nie chodzi o ukrywanie przed kimkolwiek koloru sukni, a o efekt wizualny. Skoro suknia nie-biała to źle by wyglądały białe obrusy, chyba. ;)

panikarola

Cytat: "maroonbug"jaki jest sens w probie ukrycia faktu, ze suknia nie jest snieznobiala i obaw, ze ktos pozna ze takowa nie jest

suknia ivory w zestawieniu z kolorem bialym (obojetnie czy koszula mlodego czy obrusem) wyglada jak brudna. ja nie chcialam zeby tak wygladala, bo w moim odczuciu to by wlasnie uwlaczalo sukni :D (podoba mi sie to okreslenie :D) dlatego wolalam obrusy ecru.

jakby nie bylo u mnie w ogole laczenia z bialym (a bylo, patrz biale serwetki, innych nie mieli) to byloby lepiej, nie dlatego ze biala serwetka jest uwlaczajaca albo ze przy tak minimalnej ilosci bieli suknia bedzie wygladala na brudna, tylko dlatego ze to inny, dodatkowy kolor a chcialam uniknac pstrokacizny na stole.

na szczescie sie udalo dzieki bukietowi i calosc mi sie podobala. w moim osobistym odczuciu dopasowanie obrusow do kolorystyki jest... zdrowe, zaczelabym sie zastanawiac, jakby ktos dopasowywal kolor scian :D albo sufitow :D (nasz sufit byl bialy, ale mi to nie przeszkadzalo :D)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

maroonbug

Cytat: "panikarola"suknia ivory w zestawieniu z kolorem bialym (obojetnie czy koszula mlodego czy obrusem) wyglada jak brudna.
niestety musze sie nie zgodzic. bialy to bialy, ivory to ivory, ciezko posadzac suknie slubna w kolorze kremowym o bycie brudna. nie ma sie co przejmowac czyms takim, bo trzeba by unikac kontaktu ze wszystkimi na imprezie, ktorzy maja na sobie cos bialego (czyli duzej czesci mezczyzn i ich bialych koszul) wedlug mnie fakt, ze cos podkresla inny niz bialy kolor sukni, daje tylko lepszy efekt. kremowy/ivory/ecru to piekne kolory i dobrze jest je wlasnie wyeksponowac.

panikarola

ok, kwestia gustu, mi bardziej pasuja tu do wyeksponowania kolory z innej palety, pistacjowa zielen, szmaragdowy, nie wiem co tam jeszcze. zloty. obecnosc mezczyzn w bialych koszulach na weselu to w moim odczuciu mniej wiecej taka sama kategoria kolorystyczna jak biale sciany - to juz jest cos co jest i nie mam wplywu. na obrusy mam tak samo jak na zaproszenia, chociaz akurat daleko mi do konsekwencji kolorystycznej, kolorow przewodnich itd. to jest taka rzecz, ktora mi sie rzuca mocno w oczy.

ale w sumie najwaznijsza jest spojnosc, jak z bialymi obrusami sala dobrze wyglada i nie ma takiego efektu, ze wlasciciele sami nie wiedza czy chca bialy czy ecru albo wydaje im sie ze nie ma roznicy, bo jedno i drugie przeciez jasne, to kolorem obrusa bym sie nie przejmowala.

tak wielu mezczyzn w bialej koszuli na weselach nie zauwazylam, nie jest to przypadkiem kolor zarezerwowany dla pana mlodego, tak samo jak biel czy ecru dla panny mlodej? goscie chyba go raczej unikaja, ewentualnie dokladaja do tego jakis rzucik.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mary

Byłam dziś z siostrą i mamą w Madonnie by przymierzyć malasie.
Suknia jest piękna, super leży, koronki ma cudne a tren wspaniały  :-D Pani mi go pięknie podpięła i obie ekspedientki stwierdziły, że wyglądam wystrzałowo ( przy okazji nasłuchałam się pochwał - trochę na wyrost- na temat mojej figury ;).
Obsługa w Katowicach jest świetna, fachowe doradztwo. Co Was może zaskoczyć (zwłaszcza te z gazetowego forum), pracuje tam nasza koleżanka karhar (nie wiem czy nie mylę trochę nicka). Zaczęło się od tego, że brała ślub w Obelixie, a potem usłyszałam, że ma na imię Karolina i wszystko złożyło się jedną całość ;)
Ostatecznie legła koncepcja ze złotymi butami i złotym krawatem, dodatki mam mieć w srebrze, ewentualnie kryształki. Już nawet przymierzyłam sobie kolczyki i bransoletkę, które pasują i pewnie zostaną przeze mnie zakupione ;) No i co najważniejsze, wiem, że najlepszy będzie długi welon mgiełka, pasujący długością do trenu sukni. Pełen profesjonalizm w tej Madonnie.
Decyzję muszę podjąć do 10 lutego.

mika

mary_popins, jaka jest cena tej sukni??

[ Dodano: 12-01-2008, 16:56 ]
hehe Karhar to dobre!! szkoda że do nas nie zagląda - miałybysmy ceny z madonny z pierwszej ręki

inkageo

O matko, ale numer, Karhar się odnalazła :) Jak będziesz tam jeszcze raz to pozdrów ją koniecznie ode mnie :) Szkoda, że tu nie zagląda..
Mary wklej fotkę tej Malasii bo ja już się gubię :( Tymi sugestiami odnośnie tego co pasuje do sukni, a co nie bym się tak nie sugerowała ;) Ostatecznie każdy ma inny gust i jedni dobierają wszystko w idealnie tym samym odcieniu, a inni kombinują i wychodzi coś bardziej szalonego i oryginalnego :) Ja do dziś pamiętam pannę młodą w pomarańczowych bucikach i jest moją bohaterką ;)
Imagine there is no hate

mary

4090zł za malasie.
Trochę za dużo :( Ale obiektywnie patrząc - jest cudowna!

[ Dodano: 12-01-2008, 17:12 ]
Specjalnie dla Inki - malasia

rilla

Cytat: "mary_popins"4090zł za malasie.
Trochę za dużo :( Ale obiektywnie patrząc - jest cudowna!

hm a ja czekałam co powiesz na malasie. Widziałam ostatnio tą z lilea, a wcześniej malasie. Dla mnei bez porównania. Podpięły Ci tren? A mnie nie chciały:( no to jednak z obsługa też różnie...

Pójdę tam i powiem, ze chcę zobaczyć upiętą:D

mary, kup Malasię:)

mary

rilla84, jeśli dorzucisz się do niej to w poniedziałek jadę zamówić ;)

[ Dodano: 12-01-2008, 17:17 ]
Z podpięciem malasi szpilkami nie było żadnego problemu. Pani sama od razu się zaoferowała. Nawet nie musiałam prosić. Generalnie obsłużono mnie tam świetnie, a Karhar to jest chyba kierowniczką ;) (mówiła mamie, że dla tej pracy porzuciła posadę w banku ;) )

inkageo

Aaaaa już ją pamiętam :) Piękna :)
Imagine there is no hate

rilla

Cytat: "mary_popins"rilla84, jeśli dorzucisz się do niej to w poniedziałek jadę zamówić ;)

[ Dodano: 12-01-2008, 17:17 ]
Z podpięciem malasi szpilkami nie było żadnego problemu. Pani sama od razu się zaoferowała. Nawet nie musiałam prosić. Generalnie obsłużono mnie tam świetnie, a Karhar to jest chyba kierowniczką ;) (mówiła mamie, że dla tej pracy porzuciła posadę w banku ;) )

nie ma sprawy:) dorzucam w takim razie mentalne wsparcie:D

mary, a widziałaś w madonnie buty arte di roma?