wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ze_nitka

Piękna :) a jaki ma tren? tak jak obelix?

mary

Tren jest chyba dość spory- nie sądzę by był aż tak duży jak w obelixie. W każdym razie podpinany tak samo, jak w obelixie, mniej więcej ciut powyżej wysokości kolan. Suknia jest piękna, połyskują te kamienie na koronce, a dół się pięknie układa. Tak żałuję, że nie mam zdjęć!
W sobotę jadę tam z siostrą i wtedy wszystko na spokojnie przeanalizuję. Dziś byłam sama, więc nie chciałam od razu zamawiać, bo lubię się wesprzeć zachwytem także innych osób ;)
Cena mnie również zachwyca, bo jest tańsza od malasi o 1,5 tys. a wydaje mi się, że są niemalże takie same. Wygląda na to, że uda mi się w końcu kupić tańszy, a równie piękny, odpowiednik ;)
Tylko ten kolor mnie lekko martwi, bo teraz będzie trzeba szukać wszystkich dodatków i stroju dla Pana Młodego w tym kolorze. No i obrusy na stołach nie będą mogły być białe.

ze_nitka

Ja jestem na etapie szukania butów do "perłowej" Lorny, i szlag mnie trafia ;)
Kość słoniowa to też prawie biały :) mary_popins jak ci sie podoba i dobrze w niej sie czujesz to olej ten kolor, na prawde, Ja chciałąm ecru, a w rezultacie bede miec prawie białą ;) Ale dobrze sie w niej czuje, podobam sie sobie i tez co wazne mysle ze bede podobac sie mojemu przyszlemu ;) (bo Lorna to nie beza, ktorych on nie trawi)

maroonbug

Cytat: "mary_popins"Tylko ten kolor mnie lekko martwi, bo teraz będzie trzeba szukać wszystkich dodatków i stroju dla Pana Młodego w tym kolorze. No i obrusy na stołach nie będą mogły być białe.

suknia jest sliczna Mary, naprawde cudo. Kolorem sie za bardzo nie martw, bo tak naprawde to nie robi wiekszej roznicy, na przyklad zauwazylam ze wiekszosc tych sukni kremowych/ smietankowych/ ivory na zdjeciach i w dziennym swietle wyglada na biale. To tak naprawde bedzie wygladac jak cieply odcien bieli, co moze sie okazac bardzo korzystne, bo w zimnej bieli (czyli tej tradycyjnej blekitnawej) dobrze jest tylko niektorym kobietom- klasycznym kolorystycznym Zimom. Co do obrusow, to wybij sobie z glowy dopasowywanie ich do sukni  :mrgreen: !!!

mary

Ja praktycznie jestem zdecydowana wziąć tą P3829 (szkoda, że nie ma nazwy) mimo, że nie jest biała. Ale to burzy całą moją odwieczną koncepcję. Poza tym pewnie będzie spory problem z koszulą dla N. no i być może z butami czy torebeczką.
Dziewczyny, a Wy welon do sukni w kolorze ivory(kość słoniowa) zamawiacie ecry? Buty przymierzałam od razu w salonie z Arte di Roma. Dlaczego masz problem z butami? Nie ma w takim kolorze?

sierpniowajulka

mary_popins, koronka zawsze lepiej się prezentuje w kolorze ivory niż w bieli... A przecież chcesz koronkową suknię?  ;-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

maroonbug, czemu mam sobie wybić te obrusy? Wydaje mi się, że przy białych będzie się rzucała w oczy nie-biel sukni ;)

ze_nitka

Cytat: "mary_popins"Buty przymierzałam od razu w salonie z Arte di Roma. Dlaczego masz problem z butami? Nie ma w takim kolorze?
Własnie nie zrobilam tej madrej rzeczy i nie przymierzylam tych butów :/ bo stwierdzilam ze kupie tansze, a łądne sa i kolorystycznie pasuja.
Musze sie wybrac do Madonny i przymierzyc buty Arte di Roma, tylko ciekawe czy krzywo nie beda patrzec na mnie ;)
[ Dodano: 09-01-2008, 18:13 ]
mary_popins, jestes szalona z tymi obrusami... mi to nawet do glowy nie przyszlo... ;)

mary

sierpniowajulka, no pewnie, że chcę! ;) Wy się z siostrą jutro wybieracie do Lilei? Dowiedziałam się dziś, że ta suknia ma wszyste w dole kliny, które poszerzają figurę. O ile się nie mylę, to była ona typowana przez Ciebie wśród tych z lilea. Spojrzyj więc jutro na nią i daj znać jak faktycznie się prezentuje, w Katowicach jej bowiem nie mają i nie mogłam sama ocenić.
No i co z tymi kolorami dodatków, Dziewczyny?

sierpniowajulka

Z koszulą nie będziesz mieć wielkiego problemu. Z butami może być gorzej - mnie znalezienie zajęło 3 miesiące - tylko u mnie problemem nie był jedynie kolor, ale także fason.

Monika

no mary gratulacje że w końcu, po 16-stu stronach poszukiwań znalazłaś wymarzoną kieckę we wmiarę rozsądnej cenie :D a co do koloru - tym się nie martw. Wprawdzie myślałam że mnie matka z domu wyrzuci jak powiedziałam że sukienka wcale nie musi być śnieżnobiała ;) ale ja myślę, że w oczy to się dopiero kolor cappucino rzuca ;) A tak to może rzeczywiście tylko odrobinę większy problem z dodatkami. Ale bez przesady! :D

mary

sierpniowajulka, Twoje buty są w kolorze ivory? Kurcze, trochę się boję, że się potem te wszystkie odcienie nie zgrają i każdy element stroju będzie w trochę innym kolorze. Ale to taki strach, który ani na moment nie spędza mi z serca poczucia, że oto znalazłam sukienkową miłość swojego życia ;)

ze_nitka

mary_popins, buty nie musza w identycznym kolorze jak suknia, moga byc ton ciemniejsze, wazne zeby nie byly za jasne, bo beda swiecic spod sukni. Po za tym podobno sukienki koronkowe sprawiaja wrazenie ciemniejszych niz sa, wlasnie przez koronke i przez koraliki, czy tam krysztalki.

mary

Monika, Te 16 stron to nie poszukiwania a tylko oglądania zdjęć na www. ;) Jakoś nie specjalnie miałam ochotę na przymiarki po tym, jak pod koniec października zastałam obraz nędzy i rozpaczy (dosłownie) w katowickich salonach.
Ta "prawie moja" suknia ma naprawdę rozsądną cenę, zważywszy, że malasia kosztuje 4090zł. a wydają mi się bardzo podobne. Jutro albo w piątek pójdę do madonny przymierzyć malasie, aby zobaczyć różnice.

dzidzia101

Mary, nie martw sie o dodatki. Moim zdaniem nie musza byc idealnie takie same kolory. Jestem pewna ze nikt poza Toba tego nie zauwazy ze buty sa ciut jasniejsze lub ciemniejsze i tak samo z koszula. W roznym swietle (dzienne, odwietlenie sali) i w ruchu nikt tego nie zauwazy. I dla wszystykich gosci bedziesz przepiekna Panna Mloda   :lol:  :lol:  

I z obrusami sobie odpusc, nikt nie bedzie sprawdzal czy pasuja do sukienki  :mrgreen:  :mrgreen:

mary

No co Wy z tymi obrusami? Chcecie mi powiedzieć, że żadna na to nie zwracała uwagi? Nawet Inka???

sierpniowajulka

mary_popins, moje buty są perłowe. Pasują świetnie do sukienki. Widziałam w takim odcieniu buty jeszcze w Aldo (tylko to było w poprzednim sezonie)... Co do różnicy w odcieniu, to od siebie mogę polecić, byś szukała butów błyszczących (lakierków), gdyż takie buty zawsze trochę dostosują się do koloru sukni (poprzez odbijanie). Szukaj butów z próbką materiałową - na pewno trafisz na odpowiedni odcień. Nie jestem tylko pewna, czy uda Ci się takie trafić w Arte di Roma - do mojej śmietankowej/perłowej/ivory/jasnej ecru Sali wszystkie (nie białe) buty tej firmy były za ciemne i wyglądały jak brudne.

[ Dodano: 09-01-2008, 18:45 ]
Cytat: "mary_popins"No co Wy z tymi obrusami? Chcecie mi powiedzieć, że żadna na to nie zwracała uwagi? Nawet Inka???
Nawet mi przez myśl nie przeszło. Ale nie były śnieżnobiałe. Dobrze, że manager o tym za mnie pomyślał... ;)

[ Dodano: 09-01-2008, 18:46 ]
Cytat: "mary_popins";) Wy się z siostrą jutro wybieracie do Lilei? Dowiedziałam się dziś, że ta suknia ma wszyste w dole kliny, które poszerzają figurę. O ile się nie mylę, to była ona typowana przez Ciebie wśród tych z lilea. Spojrzyj więc jutro na nią i daj znać jak faktycznie się prezentuje, w Katowicach jej bowiem nie mają i nie mogłam sama ocenić.
Postaram się - jeżeli tylko sis będzie chciała tę suknię przymierzyć. :)

panikarola

Cytat: "maroonbug"tylko niektorym kobietom- klasycznym kolorystycznym Zimom

nie tylko, mam kolezanke Wiosne, rude bujne loki, bardzo blada, porcelanowa (no prawie:)) cera, bardzo drobniutka i w ecru wygladala jak budyn z soczkiem (wedle jej wlasnego okreslenia), bo sie za bardzo zlewalo, za to w snieznej bieli b. dobrze.

[ Dodano: 09-01-2008, 18:54 ]
Cytat: "sierpniowajulka"mary_popins napisał/a:
No co Wy z tymi obrusami? Chcecie mi powiedzieć, że żadna na to nie zwracała uwagi? Nawet Inka???

Nawet mi przez myśl nie przeszło. Ale nie były śnieżnobiałe. Dobrze, że manager o tym za mnie pomyślał...

ja zwracalam!!! i wiekszosc mialam ecru, tzn. obrusy i pokrowce na krzesla, niestety serwetki byly biale. zeby sie to za bardzo w oczy nie rzucalo poprosilam zeby bukiet na stole mial i ecru i biale kolory, zeby jakos uzasadnic obecnosc bialych serwetek. udalo mi sie pomniejszyc zdjecie, tylko nie umiem sie tego czarnego pozbyc.

suknia piekna!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

rilla

MARY GRATULUJE!!! normalnie jutro pójdę i zobaczę tą suknię:) I tak miałam iść do lilei w sprawie właśnie butów z arte di roma... bo na razie tylko takie znalazłam w kolorze pasującym do rondalli. Kurcze w sumie super cena jest tej sukni:/ teraz mi będzie żal:(

A z butami i bielizną może być problem. Ja dzisiaj szukałam w centrum Katowic i nic:(

ale znalazłam atłas identyczny jak ten z sukni, uszyję z nich woreczek na grosze rzucane do ślubie:)

A kość słoniowa to piękny kolor- ja też chciałam białą, ale jestem teraz super zadowolona:)

Mary spróbuj zrobić fotkę, a jak zamówisz to tym bardziej!

mary

mam taki zamiar, ale co z niego wyniknie?
Powiedziałam dziś N. że praktycznie znalazłam swoją suknie marzeń co on przyjął z wielką ulgą. Po ostatnich narzekaniach, że nic mnie nie zachwyca był już lekko strapiony ;)
Jak tu teraz dotrwać do soboty, bo dopiero wtedy ją ponownie założę  :-P

talula

No to gratuluje:) Ja się zabieram za szukanie butów....myslałam, że białe będą ok, a mi tu mówicie, że niekoniecznie...to gdzie szukać tych perłowych do perłowej sukni?

ze_nitka

talula19, a do jakiej kiecy szukasz?
Mi sie wydaje ze arte di roma ma perlowe buty

rilla

Cytat: "ze_nitka"talula19
Mi sie wydaje ze arte di roma ma perlowe buty

tak, mają. Dzisiaj widziałam. ładne, ale kosztowały 390 zł:/

ale kolor idealny do madonnowych kiecek ivory.

Dziewczyna a jak bielizna?

co wybieracie?

ze_nitka

rilla84, ja bede miec chyba tylko majtki, pewnie jakieś figi bezszfowe (niestety w stringqch nie czuje sie komfortowo). Pani z Madonny kazał mi nie kupować stanika... i nie wiem co o tym myslec. Mam mały biust wiec dla podtrzymania mi nie potrzebny. Babka stwierdzila ze wszyja mi miseczki powiększajace i stanik nie bedzie potrzebny. Szczerze mowiac bardzo urzadza mnie takie rozwiazanie.

Cytat: "rilla84"tak, mają. Dzisiaj widziałam. ładne, ale kosztowały 390 zł:/
Eee.. nie fajnie... w zeszłym ślubnym sezonie były po 350...

rubin04

mary_popins, gratuluję serdecznie! ja wciąz szukam.. Moze niedzielne Targi Ślubne jakoś mnie natchną..
Staram sie też racjonalizować swoją ewentualną decyzję o zakuie Basery za 3800, ale jak dołozyć do tego welon za 1100 to juz masakra.. A mi się chyba tak strasznie marzy długi i koronkowy.. ech..

No ale po obroie pojade gdzies do Madonny, albo to tej lilei czy jak się ten salon nazywa...

Szczerze mówiąc to mam już troche dosyć tych poszukiwań, bo niby moje wymagania nie sa ygurowane (koronkowa, prosta, ramiączka, dekold w V, niezyt zabudowana) to jakoś nic nei mogę znaleźć takiego...

No ale gratuluje serdecznie!! A jak u Ciebie koncepcja welonowa?