wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

emcia

Nie, jeszcze ponad pól roku, suknie zamówiłam rok wcześniej...

Kasia

Cytat: "emcia821"Cosmobelli to prawie same tafty, czyżby koronka wychodziła z mody

każda firma, marka ma swoją linię

cosmobelle prawie zawsze były nierybkowate i raczej niekoronkowe
demetriosy już były i takie i takie

a w pronovias, st patrick czy w1 to prawie same koronki

agnes też ma mało koronek

cymbeliny też umiarkowanie, chyba raczej nie

tak naprawdę każda marka ma jaką linie przewodnią :)

emcia821, ta twoja kosmobella jest śliczna :)
bardzo szykowna i elegancka :)

Cytat: "rilla84"Ponoć można zamówić w Katowicach model z Krakowa
chyba w każdym salonie można zamówić model firmy/marki sprzedawanej przez dany salon

nawet jak nie mają w salonie danego modelu do mierzenia to spokojnie mogą go zamówić

np. w warszwskiej madonnie tego w1 też nie ma, ale madonna ma na tą chwilę najlepszą/najniższą cenę
ja sukienke już przymierzałam w innym salonie i jeżeli bym sie na nia zdecydowała to kupię tam gdzie maja taniej :)

mary

no, ale ja bym musiała wcześniej przymierzyć. Szkoda, że ta Twoja 175 była za duża bo nadal nie wiem jak ona wygląda na żywej dziewczynie, nie na modelce, która pewnie jest podrasowana komputerowo.

emcia

Cytat: "Kasia"emcia821, ta twoja kosmobella jest śliczna :)
bardzo szykowna i elegancka :)

Dziękuję bardzo, utwierdzam się w przekonaniu że był to dobry wybór, znalazłam ją w internecie, tylko jeden salon odwiedziłam i zamówiłam. Ale jak oglądam inne suknie...

Kasia

mary_popins, moimzeniem ta kieckama normalny kształt akijak powiedmy lrma w pronovias

powiem szczerze e na twim miejsc óciłabm uwaę adziej a ten nieszczęsy roza kronki
- bo tak naprawdę główie w ej korone rżnica
oita koronkanie każdem mże sie podobać
o fason to a ma normalny

jabym na Twoim miejscu pojechała o krakowa
bo cena sukienki kusi i jeżeli by ci sie spodobała to katowicki salon spokojnie by ci ja zamówił

a jak sie nie będzie podobała to sobie nią głowy nie bedziesz zawracać i będziesz wiedziała mniej więcej gdzie szukać :)

mary

Kasia, ja mam zamiar w tym tygodniu wyruszyć (sama niestety) na katowickie salony i zobaczę czy coś innego wpadnie mi w oko. A do Madonny wrócę chyba za tydzień.

emcia

Mary popins, jesteś w 100% zdecydowana na koronki? Może urzeknie Cię coś zupełnie innego? Musisz szukać, mierzyć, znajdziesz swoją wymarzoną suknię , troszkę cierpliwości :)

mary

Praktycznie jestem zdecydowana na koronki. Przymierzałam pare sukienek (chyba 5) i zdecydowanie koronki najlepiej do mnie przemawiają. Kupiłabym w ciemno malasie z la sposy, gdyby nie kosztowała tak drakońsko.

emcia

Faktycznie, ceny kosmiczne. Może znajdziesz coś tańszego, chociaż to podobno najważniejszy dzień w życiu... Cena sukni nie jest najważniejsza, czasem lepiej wygląda ta za 1000 zł od  źle dobranej, "przekombinowanej" za 5000. I tak z metką na wierzchu nie pójdziesz...

mary

moja droga, mi absolutnie nie chodzi o metkę! Gdyby gdzieś była malasia z innej firmy to już tam jadę ;)

emcia

Cytat: "mary_popins"moja droga, mi absolutnie nie chodzi o metkę! Gdyby gdzieś była malasia z innej firmy to już tam jadę ;)

Wierzę, że znalazłoby się coś podobnego taniej, najwyżej lekko byś przerobiła. Chociażby temu modelowi można doszyć ramiączka.

Kasia

emcia821, powiem Ci że nie jest lekko znaleźć coś tańszego

bo tak naprawdę to inne firmy mają skąpo, bardzo skąpo koronkowych rybek
dosłownie pojedyncze modele  :-(

mary

Kasia, dobrze gada ;) Nie jest łatwo. Jak którakolwiek zobaczy gdzieś tańszą suknie wyglądającą jak "moja" malasia - stawiam piwo. A nawet dwa ;)

emcia

Jak którakolwiek zobaczy gdzieś tańszą suknie wyglądającą jak "moja" malasia - stawiam piwo. A nawet dwa ;)[/quote]

Będę czujna ... :)

mary

panikarola

warto wczesniej, dziewczyny, naprawde. U mnie np. by,o tak, ze mialam miec sukienkie do odebrania trzy tygodnie przed slubem juz gotowa po poprawkach. ale odebralam 9 dni przed slubem, bo w miedzyczasie sie okazalo, ze zmienili krawcowa od przerobek. na pierwszej przymiarce obmierzyla mnie strara krawcowa i pozaznaczala wyciecia itp. i kompletnie schrzanila sprawe. wiec potem druga krawcowa poprawila po niej, wprawdzie bradzo dobrze poprawiala, nie bylo widac, ze ta poprzednia cos zrobila zle, ale to trwalo... i duzo pozniej mialam suienke niz planowalam.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mary

no tak, ale gdzie ją potem trzymać do ślubu gdy się mieszka w m-4?
Ja bym chciała odebrać na tydzień przed ślubem. Chyba ;)

Kasia

ja też taki mam plan aby odebrać w ostatnim tygodniu przed slubem

w domu to bym sie bła że kot mi pozaciąga lub porwie

mary

Ja nie mam kota, a i tak bym nie chciała jej w domu trzymać. Nie specjalnie mam gdzie przechowywać coś tak dużego, a poza tym kusiłoby mnie ciągłe przymierzanie ;)

Kasia

Cytat: "mary_popins"mnie ciągłe przymierzanie

o tym też myslałam  :-P  he he

sierpniowajulka

A ta z lilea? Nie jest podobna do malasi?

[ Dodano: 07-01-2008, 21:50 ]
dopiero teraz przekopałam się przez Twój wątek i zauważyłam, że pokazałaś już tę suknię na stronie 12....  :oops:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

mary_popins, ta sukienka z lilea kosztuje poniżej 3tys

dzwoniłam własnie do lilea w Warszawie
pani na szybko podała mi taką cenę

i powiedziała że u nich kiecki kosztują od 2-4tys

zadzwoń do pozostałych salonów lilea to ci powiedzą konkretne cenę :)

najlepiej zadzwonić
bez problemu podają wszedzie ceny :)

mary

Kasia, moja droga, ja tam zamierzam udać się osobiście chyba w jutro bądź w czwartek, piątek? Jutro mi się pewnie nie będzie chciało, coś tak czuję przez skórę, ale do końca tego tygodnia mam zamiar tam dotrzeć ;)

Dzięki Dziewczyny za cenne info ;)

[ Dodano: 09-01-2008, 17:24 ]
BYŁAM, PRZYMIERZYŁAM i OSZALAŁAM  :-D

ze_nitka

mary_popins, dość już trzymania w napięciu ;) pisz co to za suknia ;)

mary

ze_nitka, oto Ci ONA

[ Dodano: 09-01-2008, 17:38 ]
Jestem nią zachwycona! Wygląda pięknie na żywo, nie umywa się to zdjęcie do oryginału. Dół ma piękny, a na fotce jest ścięty. Tren też okazały - tu będzie mi potrzebna Inka, ekspertka od podpinania.
Jedyne co jest małym minusem tej sukni to kolor - "kość słoniowa" w salonie Lilea, faktycznie jest pewnie taka jak ta ivory czy śmietanka z madonny. Od zawsze chciałam białą, a ta jest dostępna tylko w kolorze kość słoniowa.