wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

Kasia

Cytat: "mary_popins"dekolt w falę
na lorna
lub ten w1 160 bez ramiaczek :)

mika

Mary albo może takie coś wiązane na szyji jak ja miałam - też bardzo ładnie powiększa biust bo ja też jestem "plecy z przodu, plecy z tyłu...

mary

mika9983, nie przesadzajmy z tymi plecami ;) Na razie obstaję przy ramiączkach, te z w1 bardzo mi pasują, przynajmniej wizualnie.

mika

mary_popins, ale które w w1??

ze_nitka

mary_popins, lorna ma falowany dekolt.

mary

mika9983, 175. Myślałam, że to takie oczywiste ;)

mika

mary_popins, do mnie dizś trzeba dużymi literami  ;-)

mary

mika9983, spoko, do mnie niemal zawsze ;)

mary jane

a ja mierzyłam w1 175 i sie beznadziejnie uklada, taka jest sztywna od pasa w dół. za to jak mierzyłam model bahamas to bomba!! chyba sie zdecyduje... pozdrawiam!

mary

no właśnie to samo mówiła ekspedientka z madonny. Już sama nie wiem co robić, bo w K-c jej jeszcze nie mają do przymierzenia, a czekać na nią może mi się nie opłacać.

rilla

mary, masz jeszcze troszkę czasu:) poczekaj... a w madonnie i tak spróbuj zapytać o gratis w postaci welonu, warto sprobować:)

Kasia

mary_popins, przyjedź do Warszawy :) zapraszam :)

albo przymierz w madonnie takie lejace sie kiecki i np. melodię (zwierzak mówiła że malodia też jest taka sztywniejsza)

ja sama nie wiem co podoba mi sie bardziej
czy takie wiszenie czy takie sztywniejsze wykończenie
a np. mojej siostrze te miękko układające sie koronki wogóle sie nie podobają , jej się właśnie ta lekka "sztywność" 175 najbardziej podobała

rilla

mary, ja przymierzam melodie i mi się taka "sztywnosc" nie podoba. Ale ta 175 wcale na taka nie wygląda! po prostu idź przymierzać:)

Aha, jak coś to pewnie i ja i reszta dziewczyn z Katowic chętnie pomożemy:D

Kasia

Cytat: "rilla84"Ale ta 175 wcale na taka nie wygląda

ja Wam powiem że ona sztywna sama wsobie nie jest

ona jest sztywna TYLKO w porównaniu z resztą kiecek

ona jest taka jak te miękkie koronkowe welony - broń Boże nie taka sztywna jak te sztywniejsze tiulowe mgiełki

po prostu te pozostałe kiecki są tak miękkie jak powiedzmy gaza

co do melodii to wydaje mi się że ona jest sztywniejsza dlatego że tam ta koronka jest pełna wzorów, w melodii nie ma prawie gładkiej koronki
i przez to melodia wydaje mi sie też cięższa

a ta 175 wagowo jest jak pozostałe kiecki

mary_popins, poproś panie w madommie aby pokazały ci np. welon koronkowy taki jak np. jest w komplecie do lorny
i porównaj ten welon z koronką np od lorny

to bedziesz miała właśnie ta różnicę :)

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia, w melodii jest na bank dodatkowa warstwa, ktora usztywnia, bo sama sprawdzalam - czy to gaza, czy tiul czy cos tam to juz si enie znam :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"w melodii jest na bank dodatkowa warstwa

no to w tej 175 takiej DODATKOWEJ warstwy nie ma

jest solidny spód
taki jakby atłas jak w sukienkach bez bez koronek
+ ten koronkotiul :)

zresztą na moich zdjęciach widać że sukienka jest jakby od razu wyprasowana
a inne wygladają na lekko pogniecione

mary

Cytat: "rilla84"mary, ja przymierzam melodie i mi się taka "sztywnosc" nie podoba. Ale ta 175 wcale na taka nie wygląda! po prostu idź przymierzać:)

Aha, jak coś to pewnie i ja i reszta dziewczyn z Katowic chętnie pomożemy:D

Rilla, jak mogę przymierzyć 175 skoro jej nie mają jeszcze w salonie? A już mi mówiła kobieta, że dla mnie to już ostatni dzwonek jeśli nie chcę potem dopłacać za expres. Coś mi mówi, że to taki madonnowy marketing- sianie paniki ;)

rilla

"idź przymierzać" odnosi się w ogóle do sukienek z MAdonny:) Może się wyleczysz z koronek:)
A tak serio to mnie Panie mówiły w grudniu, że white1 w ogóle może nie być w Katowicach. Przymierz kilka podobnych i zobaczysz czy w ogóle wchodzą w grę takie ramiączka. A później w pociąg w sobotę i do Krakowa. Osobowy- 12 zł:) nawet w sama jedź, bo będziesz mieć problem z głowy i ew. wyleczysz się z tego 175 albo przekonasz. Ponoć można zamówić w Katowicach model z Krakowa. Po prostu go zamówią. Więc jak przymierzysz w Krakowie, a zamówisz w Katowicach to już o późniejsze przymiarki nie musisz się martwić...

Panie dużo mówią, ale fakt ja bym wolała im dać te 4 miesiące na sprowadzenie sukni. Ja zamawiałam 5 miesięcy przed ślubem, a suknia ma być na początku maja, żebym ewentualnei walczyła z bolerkiem i trenem:)

mary

hmmm. Wyprawa do Krakowa... Oby obyło się bez niej. Póki co mam w planie w środę iść do salonu Lilea i tam poprzymierzać. Na razie mam na oku sukienkę, którą wcześniej wkleiłam oraz tą (gdyby się dało ramiączka dorobić)

[ Dodano: 07-01-2008, 17:19 ]
Właśnie zauważyła, że tą sukienkę już wcześniej wkleiłam ;)
No to jeszcze jedna - o ile da się przerobić w niej górę.

emcia

mary popins, widzę że szukasz sukni "nie za 4000". Też nie miałam w planie aż tyle wydać i okazało się że moja faworytka jest o wiele tańsza.
Oto link do tych sukienek, są dostępne w salonach Lisa Ferrera. Moja kosztowała 2320zł.

http://www.lisaferrera.pl/index.php/cPath/34

mary

emcia821, a gdzie są takie suknie? W Katowicach nie widziałam  :-/

[ Dodano: 07-01-2008, 17:31 ]
już sobie znalazłam adres w Katowicach ;) Dzięki, na pewno będę musiała tam zajść !

emcia

Pooglądaj sobie w necie, nowa kolekcja Cosmobelli to prawie same tafty, czyżby koronka wychodziła z mody? Ja zamawiałam swoją w Lublinie, fajnie że mogłam pomóc :)
A oto moja Cosmobella.

Ten Demetrios też "niekiepski" :)

mary

a Ciebie w niej można tu gdzieś zobaczyć?

emcia

Nie mam niestety żadnej fotki, przymierzałam i decydowałam się szybko. "Prawdziwe" przymiarki będą dopiero za pół roku.

mary

aaaa, ja myślałam, że Ty jesteś "po" ;) Jak widać, orientacja u mnie kiepska ;)