wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

Kasia

Cytat: "mary_popins"że źle będę wyglądała w niej

hehe
jest szansa :)

ja już np. wiem że takie wykonczenie dekoltu nie jet dla mnie korzystne
najlepiej mi w takiej fali jaka jest w lorni :)
i obawiam się że ta 175 z prostym wykoczeniem może nie pasować a ta 160 może okazac sie idealna - bo ona też ma falę :)

cumberland

Cytat: "mary_popins"Coś mi się wydaje, że tam niezły marketing się uprawia.

oj uprawia się, uprawia...
ja będąc w krakowskiej Madonnie usłyszałam, że tylko i wyłącznie BERET jest dla mnie (3590,00). Wręcz nie chciały mi nic innego pozwolić przymierzać ;)
Było faktycznie OK ale nie rzuciło mnie na kolana.

W Katowicach nie mają BERETu więc od razu usłyszałam, że BERET się średnio układa, a przy skracaniu w ogóle traci fason. Tak więc w Katowicach tą jedyną idealną dla mnie okazała się RONDALLA (3590,00).
Przymierzałam ich sporo, RONDALLA leżała w sumie najlepiej więc od razu okazała się tą jedyną....;)

mary

Kasia, ja z dekoltem na pewno będę mieć problem, bo nie specjalnie mam co w niego włożyć ;) Dlatego szukam sukni z ramiączkami, nie specjalnie wydekoltowanej.

cumberland, witaj katowiczanko :) Fajnie, że kolejny ktoś jest z K-c, łatwiej będzie o porady ;) Nie byłaś przypadkiem w salonie lilea?

cumberland

mary_popins, byłam w LILEA na Opolskiej. Ale jeszce przed wejściem nowej kolekcji.
Ceny kolekcji 2007 były generalnie niższe niż te w MADONNIE. Z tego co pamiętam to moje ewentualne tamtejsze typy kształtowały się poniżej 3000 zł.
Mają na miejscu komis swoich sukni; pamiętam, że "moja" występowała i w wersji NEW i w wersji komisowej - komisówki w okolicach 1500 zł.

mary

a nie zdecydowałaś się na nie bo?
Szczerze mówiąc, zaczynam wiązać dość spore nadzieje z nimi.

cumberland

bo to był pierwszy spacerkowy salonowy rekonesans ;)
poza tym ewentualne tamtejsze typy okazały się tylko ewentualne

I dziękuję za miłe katowickie powitanie ;)

mary

a jak oceniasz jakość tych sukienek? Przymierzałaś je?

cumberland

tak przymierzałam
jakościowo bez zarzutu, porządne, konkretne, dokładne szycie

Pamiętam tylko że panienka sprzedająca  kompletnie nie znała się na modzie ślubnej - nie potrafiła powiedzieć mi z czego
jest uszyta suknia, którą mierzyłam i czy to już ecru czy jeszcze
biel...hihi  ale wybaczone, naprawdę bardzo się starała ;)

Koniecznie zacznij mierzyć. Byłaś już w którymś z salonów?

mary

Byłam w tych na sokolskiej, w sophi, w cymbeline i margaret, ale nie mieli wówczas nowych kolekcji.
Wybieram się do lilea i classa. A potem do madonny raz jeszcze.

rilla

witamy:D grono dziewczyn z Katowic się powiększa:)

A mnei z madonny naszej katowickiej jeszcze koronki nie wysłali od rondalli, musze ich pogonić, bo chcę już buty szukać:D

mary

gdzie zamierzasz szukać butów?

Czy Ty rilla, dostałaś jakiś gratis w madonnie?

cumberland

rilla84, rozumiem że wybrałaś RONDALLĘ? Jestem w sumie tu świeżutka więc pewną niewiedzę musicie mi wybaczyć ;)

nionczka

Cytat: "rubin04"Choc ja mam słabośc raczej do symetrii.. A z tyłu ma "ogon" więc juz zaburza mi moją ukochana symetrię... No ale ja to zboczenie mam z tą symetrią  

Rubin, jestes moja druga blizniaczka! (pierwsza w sumie nie ma takiego zamilowania od symetrii ;-). teraz rozumiem dlaczego Ci sie tak moja Pivoine podoba :-)

[ Dodano: 04-01-2008, 19:25 ]
Mary_Popins, Malasia jest cudna, ale rezczywiscie troche droga.

Ja Was doskonale rozumiem, ze nie chcecie wydawac takich pieniedzy na kiecke na raz. Z punku widzenia mezatki moge tylko potrwierdzic, ze nie warto przesadzac z wydatkami. Ja zaluje, ze w kilku przypadkach troche przeplacilam (naszyjnik, biustonosz) a dzis juz ich nie zakladam. W sumie zmiescilam sie tak w polowie mojego budzetu na stroje slubne, ale moglismy tez zaoszczedzic wiecej. A wygladalibysmy w sumie tak samo :-)

Ciesze sie, ze nieprzypadla mi do gustu zadna suknia za 4 tys.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: "mary_popins"Kasia, ja z dekoltem na pewno będę mieć problem, bo nie specjalnie mam co w niego włożyć

ja jestem deska tereska ;)
przy przymiarkach miałam stanik

spojrzyj na moje fotki i zobacz że np. w rondalli miałam większy biust niz w pozostałych

nie ma co gdybać
bez przymierzania nie wiadomo w której sukience bedziesz miała najładniejszy dekolt
ja przymierzałam niby podobne kiecki a w jednych miałam mały biust a w innych wiekszy

a najbardziej deskowata byłam w babylonie - taki krój i już

a mówie ci w tym dekolcie w falę dekolt wyglada bardzo korzystnie :)

rilla

Cytat: "mary_popins"gdzie zamierzasz szukać butów?

Czy Ty rilla, dostałaś jakiś gratis w madonnie?

dostałam, welon:) Moja mama powiedziała, że wypadałoby dać jakiś gratis, bo 4 tys razem wyszło...

Kurcze przeraża mnie teraz ta cena:/ ale mam nadzieje, chociaż 1200 z tego odzyskać, czyli około 3 tys wydać...

Buty hm pójdę do Ryłki na 3 maja i do Silesii.. Nie mam jeszcz etej koronki, jedne buty ecrue mam, i coś czuję, że będą za ciemne

ze_nitka

rilla84, u mnie tez teraz buty na tapecie ;) spodobały mi sie te rylki: http://allegro.pl/item286832221_buty_slubne_rylko.html
ale niestety sa duuuzo za ciemne. Z tego co wiem ten model ma 2 odcienie biały i ecru, a kremu czyli czegos pomiedzy nie widziałam.
Uparłam sie na rylki bo właśnie taki model mam sprawdzony i nie chciałam ryzykować z moimi himerycznymi stopami.

zuzia

Cytat: "ze_nitka"Z tego co wiem ten model ma 2 odcienie biały i ecru, a kremu czyli czegos pomiedzy nie widziałam.
w rylko kremu to raczej nie uswiadczysz. Tez szukalam. Albo biale albo ecru.

ze_nitka

zuzia, no to niech spadają. Jak się biorą za kolekcje ślubną to mogliby porządnie ;)

mary

rilla84, kurcze, to masz farta z tym welonem. Ale czy ten gratis nie z powodu dokupienia do sukni bolerka?

rilla

hm może, albo dlatego, że był to dzień otwarcia salonu...

hm chociaż, teraz mi żal troszkę tych 4 tys... Krótko szukałam sukni, już mnie to nigdy w życiu nie spotka, więc troszkę mi smutno... I mam wątpliwości co do bolerka nadal...

Basia

rilla84, oj jak dobrze Cię rozumiem...
Ja byłam tylko w jednym salonie i teraz boję się nawet oglądać zdjęcia sukien...
A zawsze wyobrażałamm sobie że będe chodzić, wybierać, przymierzać... Wybór swojej sukni ślubnej traktowałam trochę "jak wisienkę na torcie"... chcialam sobie ją zostawic na deser i delektować się jak najdłużej...
Ale kiedy dowiedzialam się o terminach oczekiwania na suknie wpadłam w panikę...
Teraz sie śmieję że jeansy kupuję dłużej niż sukienkę ślubną...

No ale cóż ...
a o gratisie nawet nie pomyślałam... mam nadzieję że cos da się zrobić przy odbiorze sukienki... Czy Ty ten welon masz wpisany w umowie?
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................

Kasia

Cytat: "Basia"mam nadzieję że cos da się zrobić przy odbiorze sukienki

na to bym nie liczyła
jak juz wpłacisz zaliczke i podpiszesz umowę to salon juz nie ma powoedów aby dawć Ci gratis

to bardziej przy ostatecznym podejmowaniu decyzji
wahasz sie no i moze ten gratis by Cie jakos przekonał :)
tak trzeba grać w ostateczności

zuzia

Cytat: "ze_nitka"zuzia, no to niech spadają. Jak się biorą za kolekcje ślubną to mogliby porządnie  
dokladnie. ja tez na nich liczylam ale coz. wybralam la marke i buty taneczne :)

rilla

Cytat: "Basia"
No ale cóż ...
a o gratisie nawet nie pomyślałam... mam nadzieję że cos da się zrobić przy odbiorze sukienki... Czy Ty ten welon masz wpisany w umowie?

Tak, welon mam wpisany w umowie. Nie wpisałam natomiast jaki ma być. Przymierzałam 3 metrowy, i krótszy. Ale myślę, że nie dadzą mi takiego jaki mają:D

mary

Kasia, dekolt w falę? Wklej może jakąś fotkę sukni, która taki ma. Ja mam słabe rozeznanie, wiem tylko, że dekolt w V jest niewskazany ;)