wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mary

Dagi, ja tutaj teraz rzadko jestem, nie dziwię się, że Ty też.  Nie przejmuj się, ten wątek i tak jest zbyt długi ;)
Welon zostaje taki, choć myślę, że mogłam zamówić dłuższy (tą warstwę krótką wydłużyć).

wredotka

a jaki kolor koszuli dla mlodego do tego dobralas mary? ja nie mam nawet skrawka materialu i troche sie boje dobierac w ciemno :(

mary

ja miałam materiał. Koszule kupiliśmy z Wólczanki- Lambert. Kolor- jasne ecru, bo to tradycyjne ecru jest zbyt ciemne. Koszule na spinki mają super:D

wredotka

no to kamien z serca, bo tam planowalismy najpierw isc . A gdzie kupowaliscie garnitur??

rilla

mary ale CI już nie dużo zostało.. będę mocno trzymała za was kciuki! fajnie, że fryzurka jest... a makijaż?

mary

mary

Anupka

mary_popins, wlasnie zobaczylam Twoje zdjecie z przymiarki - miodzio :)

Ale co innego mnie zastanawia: nie macie piosenki na pierwszy taniec? Czyli co, cwiczycie na sucho? I nie macie, bo nie mozecie sie zdecydowac, ktora z np. 2, 3 wybrac, czy kompletnie nie macie?

Az spojrzalam w kalendarz, wy juz za chwile...

A jaka muze generalnie oboje lubicie?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

Anupka, nie mamy, bo wszystko co mi się podoba nie jest walcem angielskim.
W zasadzie nie ma utworu, do którego tańczy się walca ang., a który by mnie porwał za serce. Więc nie mamy.
Ćwiczymy do muzyki z płyty (nauki tańca) a ostatnio do "I You don't know me ".

Podoba mi się Zabiorę Cię Kancelarii, ewent. Magiczne słowa Zijo. Ale to nie są walce :(

Stabilo

Mieliśmy dokładnie ten sam problem - lista utworów pasujących do walca angielskiego jest wprawdzie długa, ale nas również mało co brało za serce. W końcu zdecydowaliśmy się na Norę Jones "Come Away With Me".

mary

a ja już się zastanawiam czy nie olać walca i nie zatańczyć do Ziyo. Tylko przy tej piosence łzy murowane (bo ja mięczak jestem) ;)

Anupka

hehe, na mnie Magiczne słowa Ziyo działają podobnie.

Z walcem angielskim nie pomogę, bo sama się na tym nie znam.

Też chcieliśmy tańczyc walca angielskiego, kupiliśmy nawet DVD, ale... jeszcze się za to nie zabraliśmy, więc pewnie nic z tego nie wyjdzie. Jesteśmy raczej z nietańczących, ale mieliśmy ambicję się nauczyc. Tzn. chyba ja miałam, bo R.... jak tylko zaczynamy tańczyc, to po niecałej minucie zaczyna się wygłupiac. Zawsze, niestety.

A nasz pierwszy taniec odtanczymy do piosenki "This Guy's in Love With You", w wykonaniu Faith No More.

Możesz sobie posłuchac tutaj: http://www.lastfm.pl/music/Faith+No+More/+videos/+1-j-XzqcP79vQ

Czy to ma rytm walca angielskiego? Pojecia nie mam, mnie sie osobicie wydaje, ze ma, hehe... Pytalam o to kiedys na forum, ale nikt mi nie odpowiedzial  :(
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

Anupka wielkie dzięki za zaangażowanie ;)
Zaraz posłucham. Póki co mój N. upiera się przy walcu- my jednak ćwiczyliśmy trochę. W sumie dawniej więcej niż teraz. Ale zobaczymy co z tego wyniknie.

dagi

A może zrobicie dwa w jednym ;) tzn. zaczniecie od przytulańca do fragmentu tej piosenki, która Ci się podoba a potem przejdziecie do walca albo odwrotnie, tu już dowolność. To może być na prawdę ciekawe i zaskoczycie gości ;)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

maadzia28

Anupka to jest w rytmie walca angielskiego :) Wlasnie sobie slucham :)

maadzia28

My jestesmy po pierwsze lekcji walca.. instruktorka powiedziala,ze rewelacja, bo jestemy po kursie, wiec ma dla nas dosc skomplikowany i efektowny uklad :) Tanczylo nam sie pieknie :) We wtorek nastepna lekcja.. czasu coraz mniej a chcemy to zatanczyc najlepiej jak sie da :)

mona_liza

Cytat: mona_liza w 07 Cze 2008, 19:34:02
mary, pięknie!
ja tez mam ogromną ochote na "Twój" bukiet  ;) Zdradź proszę jakie są koszty takiego bukietu w chwili obecnej.. Florystka nie wspominala nic, że moga być jakieś problemy z dostępem do któregoś z kwiatów w tym bukiecie?

mary, ponawiam powyższe pytanie!
Aaa.. i mam ogromną prośbę - obsrykaj proszę Twój bukiet z każdej strony ;)

wredotka

a ma ktos zdjecie bukietu na ktory mary sie zdecydowala?? wiem ze jest gdzies w watku ale troche zejdzie zanim sie przekope :P

mary

raz jeszcze wklejam swój bukiet. Tzn. nie do końca swój, gdyż peonie są już praktycznie na wykończeniu.
Ceny bukietu to ja oczywiście nie znam! Jest to wyłączną sprawą mojego N., który nawet chyba nie pytał o cenę ;)

malybob

Mnie się podoba, ale mam fatalną opinię na tym forum w kwestii bukietów ;)

mary

malybob, ja się nie sugeruję "opinią" na tym forum ;)
Bukiet już wybrany i zamówiony, więc jak się komuś nie podoba to musi dla siebie zachować ;)

Kasia

mary_popins ten bukiet poleciło Ci kilka dziewczyn na tym forum wiec watpie aby zakwestionowały swoją propozycje

bukiet jest ładny i mikulec pewnie sie ucieszy że ktoś wykorzystał JEJ pomysł :)

mary

ten bukiet ujrzałam w cudzym wątku i tam wpadł mi w oko. Pamiętam, że Mika maczała w tym palce ;)
Tutaj podałam go jako propozycję, gdyż do końca nie byłam pewna czy pasuje taki kolorowy. Ostaecznie rozważyłam kilka wybranych przez siebie propozycji i wybrałam ten, bo I love storczyki. A te cantadeski różowe też chodziły mi po głowie.
Kwestionować już nie ma czego, mój czas nadchodzi ;)