wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

Kasia

wiecie ja sie nie znam bo nigdy nie kupuje żyłek i sztuczydeł nawet w u jubilerów ;)

mam tylko srenro i złoto
więc specjalistką od żyłek nie jestem ;)

może na ślub sie skuszę na jakąś pajęczynkę

chociaż po wpisie mary tak sie zastanawiam czy powinnam "zniżać loty" i zawracać sobię głowę żyłkami
to oczywiście żart ;)

kupię to co mi sie bedzie podobało bez wzgledu na metkę ;)
i cenę :)

tylko mam problem bo mało mi sie podoba i ogólnie niezdecydowana jestem :(

powinnyśmy zrobić wątek z galeria biżu dziewczyn, które już wybór mają za sobą :)

kathrines

Cytat: Kasia w 19 Mar 2008, 11:39:53

powinnyśmy zrobić wątek z galeria biżu dziewczyn, które już wybór mają za sobą :)

Fajny pomysł. Fotki, miejsce zakupu, ewentualnie cena :)

Kasia

no własnie bo tak to szukamy wiatraków :)

kathrines

Cytat: Kasia w 19 Mar 2008, 11:44:22
no własnie bo tak to szukamy wiatraków :)
Do dzieła Kasia !
Zakładaj wątek jako pomysłodawczyni :)

mary

Cytat: zuzia w 19 Mar 2008, 11:22:00
Cytat: inkageo w 19 Mar 2008, 11:17:36
Nie no nie dajmy się zwariować ;) Jakaś różnica jest między perłami od jubilera, a plastikiem z biju brigitte na przykład ;) Tam bransoletki szerokości mojej były po 30 zł swojego czasu ;)
ja mimo wszystko wolę apart. zawsze to gwarancja jest. i możliwość czyszczenia. i zaufanie jakieś do tej firmy mam.

Zuzia, Inka- w pełni popieram.

cumberland

Cytat: mary_popins w 18 Mar 2008, 17:42:58
cumberland a jak Twoje poszukiwania butów? Znalazłaś coś odpowiedniego w K-c?

mary, jeszcze wczoraj nic na to nie wskazywło ale MAM JE WRESZCIE !!!!!!! dziś kupione! ;) są w wątku butowym

mary

widziałam już! Gratuluję :) Zadałam Ci tam nawet pare pytań w związku z Twoimi butami ;)

cumberland

Cytat: inkageo w 19 Mar 2008, 10:54:45
To na pewno nie są perły primo sort, ale wydaje mi się, że nie mogą być z plastiku bo apart chyba nie ma w ofercie sztucznej biżuterii, może się mylę..

co do apartowych pereł, inka ma rację !!! żaden plastik to nie jest  :o w aparcie ( a i pewnie u każdego innego jubilera z tej półki) są dwa rodzaje perłowych cacuszek. Te tańsze są z perły hodowlanej, te droższe z wolno żyjącej.

Perły hodowlane nie nie są żadną imitacją, lecz produktem naturalnym, chociaż powstałym przy współudziale człowieka. 90% pereł wobrocie handlowym to perły hodowlane. Te hodowlane dzieli się na słonowodne farmy tworzone w morzach) i słodkowodne ( farmy w jeziorach).

Ot co! Perła jak kurczak, ale wciąż prawdziwa!!!! ;)

mary

przyszły dziś nasze zaproszenia ślubne  :) :)
Piękne są ;)
Przynajmniej jedno posunęło się do przodu!

inkageo

Mary który wzór wybraliście? Bo ja już nie pamiętam..
Imagine there is no hate

mary

Inka, nr 1. Z Waszą czcionką ;)
Ta sprawa omawiana była w lutym, więc już można nie pamiętać ;)

Kasia

mary wrzucaj foty ....
ja swoje mam dostać jutro bądź pojutrze bądź kiedy PP postanowi dostarczyć ...

cumberland

mary, ja też jeszcze a propos zaproszeń ;) przy składaniu zamówienia od razu musieliście zdecydować się na konkretną czcionkę czy w printko zrobili kilka projektów czcionkowych i mogliście sobie wybrać? 

mary

my byliśmy zdecydowani przed złożeniem zamówienia. Widziałam zaproszenia z czcionką nr 13 i od razu stwierdziłam, że to jest to.
A Tobie, który wzór wpadł w oko?

mary

Cytat: Kasia w 20 Mar 2008, 09:35:05
mary wrzucaj foty ....
ja swoje mam dostać jutro bądź pojutrze bądź kiedy PP postanowi dostarczyć ...

Kasia, ale ja nie mam żadnych fotek zaproszeń  :yy:
Dopiero wczoraj po południu przyszły. Wybraliśmy wzór nr 1 z printko.

cumberland

ja jestem właśnie na etapie składania zamówienia, bierzemy 17-kę tylko z czcionką ma dylemat, a chcę to mieć z głowy przed Świętami

mary

Byłam dziś na zakupach butowo-biżuteryjnych. Nie kupiłam nic, ale widziałam butki cumberland. Dla mnie szpilki są zbyt cienkie, miałabym problem z zachowaniem w nich równowagi. Poza tym są znacznie ciemniejsze od mojego skrawka sukienki ;) Ale bardzo eleganckie.
Cumberland, jaką Ty masz suknię?
Przymierzałam kilka par butów, ale żadna nie wołała do mnie "kup mnie"!
Biżuterię też oglądałam, ale dopóki nie dowiem się co z "moją" bransoletą z pereł ciężko coś wybrać.

mayagaramond

Cytat: mary_popins w 19 Mar 2008, 10:11:38
hetnej biżuterii. To ma być coś więcej niż ładne świecidełka, to ma być pamiątka na lata. Czytałam w katalogu Kruka, że on z żoną na każdą rocznicę zakładają swoją ślubną biżuterię, co stało się rodzinną tradycją. Podoba mi się ta idea :),

No na temat kruka i jego rodziny to sie wypowiadac nie bede...(nie wszystko zloto co sie swieci)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Stabilo

Cytat: mary_popins w 07 Mar 2008, 15:48:56
Stabilo, jak znajdziesz jakąś fajną makijażystkę to daj cynk :)

Odnawiam temat, bo jestem właśnie po próbnym makijażu. Makijażystka okazała się być super dziewczyną, dysponowała profesjonalnymi kosmetykami, dobrymi radami,  jednak efekt końcowy mnie rozczarował. Ani trochę nie czułam się piękna, ba - nie czułam się nawet ładna :( Podobno makijaż ten miał super wyglądać na zdjęciach, ale dla mnie jednak ważniejsze było, że fatalnie się w nim czułam.
Nie wiem, co teraz robić - inwestować w kosmetyki i malować się sama, czy też zrobić jeszcze jedno podejście do innej makijazystki? Ale której? 

mary

Stabilo, a masz fotki w tym makijażu?

Stabilo

Poszła wiadomość na priv'a

rilla

ja też jestem z KAtowic:( miałam nadzieję, że któraś z was znajdzie jakąś super makijażystkę.. wyślesz mi na priva zdjęcie i namiary na tą dziewczynę?

cumberland

Stabilo, ja też katowiczanka ;) i też jeśli można poproszę na prv

olgaaa1

Cytat: cumberland w 20 Mar 2008, 09:49:08
ja jestem właśnie na etapie składania zamówienia, bierzemy 17-kę tylko z czcionką ma dylemat, a chcę to mieć z głowy przed Świętami

My też mielismy problem z czcionką w printko, poprosiłam Panią o kilka wersji czcionek, przysłała mi kilka i wybraliśmy najlepszą :)

A mary, moze powinnaś zamówić sobię zrobienie takiej bransoletki jaką miała Inka, u kogoś kto się zajmuje robieniem biżuterii. Ja sobie zamówiłam piękna bransoletkę i czekam teraz na nią, ale już widziałam ją prawie skończoną i jestem bardzo zadowolona.

monablue

Dziewczyny, ja wiem, nie powinnam, ale jak sobie tak poczytałam to machnęłam dwie pary kolczyków, jedne w komplecie z wisiorem. Wiszą u mnie na blogu http://bigiel.blox.pl
Długie i widoczne, zwłaszcza te z wielką kropla jadeitu. A perły powrzucam po świętach, bo widzę, że nareszcie padł przesąd o nieszczęściu perłowych panien młodych na slubach :-)
Pozdrawiam świątecznie do kuchennej roboty zmykając.
I przepraszam, że tak się Wam władowałam na forum, ale zaciekawiło mnie skąd tyle wejść na mój blog :-)
Stopniowo będę uzupełniać stare zdjęcia, ale w pierwszym wątku, więc na samym końcu. Juz chyba ze trzy czy cztery są, nawet i ślubne też.