wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olgaaa1

Już poprawiłąm, faktycznie to Kathrines

mary

teraz wygląda jakby odpowiadała na pytanie nie do mnie skierowane ;) No cóż, zniosę to dzielnie :P

kathrines

Cytat: olgaaa1 w 18 Mar 2008, 16:59:13
kathrines te koczyki są z białej magii? a jeśli tak to mogłabyś podrzucić link, bo niew mogę ich znaleść.
Niestety nie podeślę linka, bo fotkę znalazłam na zupełnie innej stronie :( Nie moge pomóc.

zuzia

na stronie białej magii ich nie ma. Ale to ewidentnie Kati.

mary

znalazłam fajne kolczyki kolorowe. Niestety cena jest niebotyczna - ponad 900zł.

Kasia

byłam dziś w aparcie

mozna coś wybrać

jest taka pajeczynka jak inkowa tylko z rózowych perełek - super :)

kolczyki też jakieś były

wybór niewielki ale można coś wybrać

byłam również w Shubercie i tam te było co nie co

dodatkowo zwróciłam uwagę na sztuczną biżu w C&A i nawet mogłabym tam coś wybrać - a ceny około 20zł

w Aldo tez z masy kiczu można wybrać pojedyncze delikatniejsze egzemplarze

sierpniowajulka

Cytat: mary_popins w 18 Mar 2008, 19:34:37
znalazłam fajne kolczyki kolorowe. Niestety cena jest niebotyczna - ponad 900zł.
o, Mary! super!!! świetnie by Ci było w takich kolorach!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

no k...a mać! mówilam, że Arkadia to nie do końca normalne miejsce!
Wybralam się dzisiaj do Apartu, żeby obejrzeć te bransoletki. Z pracy wyszlam po 20 więc dotarlam po 21. I co? i gucio. Bo odlożone bransoletki są u kierownika a jego juz nie ma i tyle. Jutro tam zadzwonie i zrobie afere. Najgorsze jest to, że jutro o 20 mam sluzbowe spotkanie i nie wiem czy tam dotre. Szlag by to....

zuzia

Cytat: Kasia w 18 Mar 2008, 21:51:25
dodatkowo zwróciłam uwagę na sztuczną biżu w C&A i nawet mogłabym tam coś wybrać - a ceny około 20zł

w Aldo tez z masy kiczu można wybrać pojedyncze delikatniejsze egzemplarze
ale chyba nie na ślub????

mary

Cytat: sierpniowajulka w 18 Mar 2008, 22:23:56
Cytat: mary_popins w 18 Mar 2008, 19:34:37
o, Mary! super!!! świetnie by Ci było w takich kolorach!

Julka, wiem. Świetne są! Ale cena nie do przejścia :( >:(

mary

Cytat: zuzia w 19 Mar 2008, 00:43:03
no k...a mać! mówilam, że Arkadia to nie do końca normalne miejsce!
Wybralam się dzisiaj do Apartu, żeby obejrzeć te bransoletki. Z pracy wyszlam po 20 więc dotarlam po 21. I co? i gucio. Bo odlożone bransoletki są u kierownika a jego juz nie ma i tyle. Jutro tam zadzwonie i zrobie afere. Najgorsze jest to, że jutro o 20 mam sluzbowe spotkanie i nie wiem czy tam dotre. Szlag by to....

Zuzia, a nie możesz poprosić o odłożenie jej gdzieś, nawet jak kierownika już nie ma? Swoją drogą to kpina, żeby nie można było nawet zobaczyć zamówionego przez siebie towaru!

magdarynka

Mary bylam, zobaczylam i sie rozczarowalam bo to nie to samo  Bransoletka z rownych perelek i faktycznie ubozsza, a tal chcialam pomoc  >:(

mary

magdarynka15, wielkie dzięki i tak :) Przynajmniej wiem, że tam nie ma nic nowego ;)

Kasia

Cytat: zuzia w 19 Mar 2008, 00:43:51
ale chyba nie na ślub????

a czemu nie??? ;)

przecież jakość tych bransoletek jest podobna do tych ręcznie robionych np. w Białej Magii czy na allegro :)
tylko cena inna

zobacz mika miała bransoletke za niewielkie pieniadze i była BARDZO zadowolona :)

liczy sie wygląd a nie cena, przynajmniej dla mnie :)

żyłka i niby perełki niczym sie nie różnią
jedyna roznica (bądź też nie ) jest w zapięciu, te w C&A raczej z szlachetnego ;) srebra nie są :)

widziałam tam jedną z różowych delikatnych perełek, ogladałam na wszystkie strony - wygladała przyzwoicie (porównywalnie do podobnej różowej w Aparcie)

zuzia nie oszukujmy sie ale te żyłkowe pajęczynki to nie jest jakaś  super jakość
przecież to jest zwykła żyłka i zwykłe sztuczne koraliki perłopodobne

różnica w cenie wynika głównie z marki i tyle :)
bo srebrne zapiecie to koszt kilku złotych :)

jakbym znalazła coś co by mnie zachwyciło to brałabym bez patrzenia na cenę :)

ale jak narazie nic takiego nie znalazłam :(

aaaaaaaaa w Aparcie widziałam kilka zielonych cudeniek :)

zuzia

Cytat: mary_popins w 19 Mar 2008, 08:08:26
Zuzia, a nie możesz poprosić o odłożenie jej gdzieś, nawet jak kierownika już nie ma? Swoją drogą to kpina, żeby nie można było nawet zobaczyć zamówionego przez siebie towaru!
no właśnie nie wiem o co chodzi. Bo nigdy tak nie było. Już raz sobie między apartami przesyłałam coś co mi się podobało i to wtedy było normalnie na sklepie, w szufladzie, odłożone na moje nazwisko. Ale widać Arkadia ma swoje zasady.
Zadzwonie dzisiaj i zrobie afere. Nie będe tam jeździć 5 razy, żeby kierownika zastać!

mary

Zuzia, głupio mi trochę :(

Kasia, wszystko zależy od PM. Ja na własny ślub nie planuję nieszlachetnej biżuterii. To ma być coś więcej niż ładne świecidełka, to ma być pamiątka na lata. Czytałam w katalogu Kruka, że on z żoną na każdą rocznicę zakładają swoją ślubną biżuterię, co stało się rodzinną tradycją. Podoba mi się ta idea :), a nie wyobrażam sobie, bym za 5 lat wyciągnęła z szuflady zaśniedziałe kolczyki czy bransoletkę.

zuzia

Cytat: mary_popins w 19 Mar 2008, 10:11:38
Zuzia, głupio mi trochę :(
to mi jest głupio. Bo od kilku dni czekasz na info :(

mary

kurcze, same problemy z tymi perłami ;)

Kasia

mary a jest jakaś szlachetna zyłka :)

bo ja mówię o pajęczynce perełkowej
absolutnie nie mam na myśli metalowych bransolet lub łancuszków :)
tych nie kupuje nawet na codzień , nie lubię brrrrrrrr !!!

prawdziwe perły to kosztują kilkaset zł

ta bransoletka z Apartu ma chyba srebrne zapiecie więc nie jest to jakieś szczególnie szlachetne swiecidełko ;)
dobre gatunkowo perły też to nie są (o ile to są perły) więc nie nazwałaby jej szlachetną biżuterią ;)

mary jak chcesz cos ekstra na lata to rozejrzył sie za kamieniami obsadzonymi w złoto lub ewentualnie srebro
żyłka jest mało szlachetna ;)

i może wrócisz do tematu zielonych szmaragdów, te są z reguły obsadzane w złoto (białe lub żółte)
widziałam kilka w Aparcie :)

inkageo

To na pewno nie są perły primo sort, ale wydaje mi się, że nie mogą być z plastiku bo apart chyba nie ma w ofercie sztucznej biżuterii, może się mylę..
Imagine there is no hate

Kasia

takie całkowicie plastykowe to pewnie nie są ;)

ale tak jak napisałaś to nie jest pierwyj sort :)
czyli tak naprawde wtej bransoletce nie ma wiele szlachetności ;)

mary ja myśle że musisz ;) rozważyć szmaragdy :)

inkageo

Jeżeli bransoletka ze szmaragdami będzie w przystępnej cenie, czyli poniżej 500 zł to pewnie będzie trzeba ją z lupą oglądać ;)
Imagine there is no hate

Kasia

no ale mary chce coś szlachetnego więc trzeba sie liczyć z ceną ;)

inkageo

Nie no nie dajmy się zwariować ;) Jakaś różnica jest między perłami od jubilera, a plastikiem z biju brigitte na przykład ;) Tam bransoletki szerokości mojej były po 30 zł swojego czasu ;)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: inkageo w 19 Mar 2008, 11:17:36
Nie no nie dajmy się zwariować ;) Jakaś różnica jest między perłami od jubilera, a plastikiem z biju brigitte na przykład ;) Tam bransoletki szerokości mojej były po 30 zł swojego czasu ;)
ja mimo wszystko wolę apart. zawsze to gwarancja jest. i możliwość czyszczenia. i zaufanie jakieś do tej firmy mam.