wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mary

siet!
Przejrzałam właśnie www kruka, apartu i yes. Nigdzie nie ma bransoletki z kolczykami wiszącymi ze szmaragdami. Generalnie nie ma z kryształami. Kupno przez net raczej nie wchodzi w grę, wolę wszystko założyć i na sobie zobaczyć

mary

p.s. zielony kwiatek w butonierce to jeszcze dla N. dopuszczalne ;)

zuzia

Cytat: mary_popins w 18 Mar 2008, 12:15:43
siet!
Przejrzałam właśnie www kruka, apartu i yes. Nigdzie nie ma bransoletki z kolczykami wiszącymi ze szmaragdami. Generalnie nie ma z kryształami. Kupno przez net raczej nie wchodzi w grę, wolę wszystko założyć i na sobie zobaczyć
Mary, ale np. apart połowy na stronie nie zamieszcza. Asortyment różnych salonów też się między sobą różni. Trzeba szukać a nie tak na łatwiznę i tylko www ;D ;D ;D

sierpniowajulka

Mary, perły do Twojej sukni bardzo pasują, tylko są trochę oklepane (ale wiele osób się tym nie przejmuje... ja się również nie przejęłam :P). Ja bym Ciebie widziała w szmaragdach. N. bym się nie przejmowała, a przynajmniej jego krawatem. Wmontowałabym mu jedynie kwiatek w butonierkę pod kolor Twojego bukietu (zielonego :D) i tyle.
Jak będę w Złotych Tarasach to zajrzę tam do fajnego sklepu z biżu (Lewanowicz) i zobaczę, co mają w zieleniach. Oni mają sporo biżuterii, która charakterem nawiązuje do vintage, secesji i stylu wiktoriańskiego. I dopytam, czy w Twoich okolicach Polski mają jakąś placówkę. Niestety nie mają pełnej strony internetowej, tylko taką niewiele dającą: http://www.lewanowicz.com/lewanowicz.php
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

A czy kolczyki musisz mieć koniecznie wiszące? Przy Twojej sukni pasują również krótkie...

mary

Julka, wolałaby wiszące kolczyki. Nie będę nic miała na szyi.
Gdyby jednak stanęło na perłach to chyba wzięłabym bransoletkę Inki. Nie podoba Ci się ona, że podajesz inne propozycje perłowe?
Zaciekawiły mnie te szmaragdy, ale widzę, że z nimi wielki problem byłby. Zastanawiała się jeszcze nad białym kryształem, tyle że rzadko je gdzieś w sklepach widzę.

sierpniowajulka

Bransoleta Inki jest ciekawa, tylko zdawało mi się, że wyczytałam gdzieś, że jej nie ma w sprzedaży... a to, co teraz oferuje Apart, jest "ubogie" w porównaniu z bransoletką Inki.
I stąd inne propozycje, które przypadkiem wpadły mi w monitor. ;)

mary

Julka, Zuzia załatwiła w aparcie w W-wie, że bransoletka się pojawi ;) Aktualnie czekamy na jej obejrzenie, ale wszystko wskazuje na to, że to ta.

kathrines

a takie kolczyki nie pasowałyby do tej bransolety z Apartu. Wiem,że wolałabyś je obejrzeć w realu przed kupnem...ale może zobaczyć zawsze można, a nóż zmienisz zdanie :)

zuzia

Cytat: kathrines w 18 Mar 2008, 14:23:42
a takie kolczyki nie pasowałyby do tej bransolety z Apartu. Wiem,że wolałabyś je obejrzeć w realu przed kupnem...ale może zobaczyć zawsze można, a nóż zmienisz zdanie :)
mi się te podobają :)

mary

już sama nie wiem co myśleć. Do dzisiejszego ranka byłam zdecydowana na perłową Inkową bransoletkę i długie kolczyki, których nie ma ;)
Przez Wasze gadania zaczęłam się zastanawiać co zamiast pereł. W czwartek idę z siostrą i koleżanką na przegląd salonów. Może znajdę tam coś godnego uwagi.
Jeśli Wam coś wpadnie w oko to dajcie namiar.

kathrines, te kolczyki są całkiem fajne. Szkoda, że przymierzyć nie można ;)

cumberland

mary, a ja dziś kupiłam sobie w aparcie rewelacyjne kolczyki z pereł, długie, wiszące, typ grona. Zupełnie nie o ślubnych dodatkach myślałam wchodząc do apartu, ale jak je zobaczyłam i przymierzyłam to i kupiłam ;) Może i będą na ślub, a jak nie.. ehh tam - perły w tym sezonie i tak robią furorę więc na pewno się przydadzą! ;)

rubin04

cumberland Wklej koniecznie fotkę!! Ja szukam jakis prostych długich z perłami..

rubin04

Julka - podobają mi sie te perły co wkleiłaś..
Zastanawaim sie cz nie nabyć takeigo jednego sznurka z ładnym zapięciem, z perłami 10mm. Tylko nie wiem jak z kolczykami.. Chciałabym dugie i proste...

zuzia

Cytat: cumberland w 18 Mar 2008, 15:15:45
mary, a ja dziś kupiłam sobie w aparcie rewelacyjne kolczyki z pereł, długie, wiszące, typ grona. Zupełnie nie o ślubnych dodatkach myślałam wchodząc do apartu, ale jak je zobaczyłam i przymierzyłam to i kupiłam ;) Może i będą na ślub, a jak nie.. ehh tam - perły w tym sezonie i tak robią furorę więc na pewno się przydadzą! ;)
chyba je widziałam. ale jak dla mnie to trochę za dużo "metalu" w nich było.

cumberland

zuzia, srebra znaczy się :)

rubin, niestety nie ma ich na stronce, jak cyknę fotkę to wkleję

monablue

Jeszcze tylko się wtrącę, jao, że robię często to, co zamówią klientki - swojego czasu byłam zwolenniczka kryształów na slub - ale już nie jestem! Nawet najpiekniejsze sa bowiem widoczne w zasadzie tylko dla pana młodego. No, jeszcze dla osoby, która akurat składa życzenia. Poza tym panna młoda wygląda jakby nic nie miała w uszach czy na szyi...
Robiłam koleżance komplet z kwarcu wisniowego, taki przezroczysty z różowymi mazajami w środku. I ona w kościele z 10 metrów wyglądała jakby go zapomniała z domu! No masakra!!! Z bliska - jeden cud. Warto o czymś takim pamiętać.
Dlatego ja polecam zawsze kolor biały, coś koło bieli, albo kompletnie inny - przecież można kolor podebrać do kwiatów, krawata - pisałyście o tym. Może być jedna trudność - czasem zieleń zieleni nierówna i najpiekniejsze szmaragdy pogryza się z muchą czy krawatem. Ale mysle, że to już naprawdę rzadkość :-)
A perły sa różne i można wyczarować z nich cuda. Robiłam dla koleżanki grona - jedna perła w kształcie gruszkowatym na dole, wyżej pouczepiane małe perełki. Moga być naturalne, moga być szklane - co kto woli i jakimi pieniędzmi dysponuje. Bardzo modne jest połaczenie pereł z kwarcem dymnym, różowym i bezbarwnym, albo pereł kilku odcieni blisko bieli.
Ale zawsze lepiej mieć taki akcent, który widać z kilku metrów, a nie niknie on na skórze. W końcu mało kto rzuca się w tym dniu na pannę młodą :-D
Pozdrawiam Was serdecznie i chciałabym sama mieć takie przyjemne dylematy :-))
Już po ptakach! :-)

olgaaa1

kathrines te koczyki są z białej magii? a jeśli tak to mogłabyś podrzucić link, bo niew mogę ich znaleść.

mary

cumberland, koniecznie wklej fotkę! Aż mnie ciekawość pożera ;)

olgaaa1, o które kolczyki chodzi? Te powyżej czy te z kryształem (one już są dawno sprzedane)?

olgaaa1

te powyżej, z samych perełek, ale to nic, że są sprzedane, można zamówić sobie taki same, mimo, że sprzedane, ale nie mogę odnaleść linku, a musze wiedzieć jaki to model

mary

te powyżej to nie ja wklejałam.

mary

mary

cumberland a jak Twoje poszukiwania butów? Znalazłaś coś odpowiedniego w K-c?