wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

no więc tak Mary, perły są piękne i do ślubu pasują... ale teraz wszystkie dziewczyny w perłach
a nie myślałaś np. o szafirach - pięknie by współgrały z Twoją urodą, a takiej biżuterii jest bardzo dużo w aparcie, piękną kolekcje ma kruk i inni jubilerzy na pewno też, ja całe mnóstwo ostantio widziałam w red rubin
takie jest moje zdanie... pasowałoby np. to

sierpniowajulka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

piwko dla Julki za pocztę, sama bym nie wpadła na to że tam jest archiwum

sierpniowajulka

Mika, masz rację z tymi perłami... niestety. Co do pokazanej przez Ciebie biżu, to ja jednak Mary zaproponowałabym coś bardziej romantycznego i zwiewnego... jej suknia taki klimat jak dla mnie narzuca. :) Chociaż, może...? Ta pierwsza bransoletka mogłaby się ciekawie prezentować....?
Ogólnie rzecz ujmując, rozważyłabym poszukanie czegoś innego niż perły, ale w bardzo romantycznych (secesyjnych) klimatach.

sierpniowajulka

I dziękuję za kolejne piwo. Dwa przed południem zaliczam - ufff! Toż to alkoholizm w czystej postaci. :P

mika

ja podałam tylko przykład, biżu z takimi kamieniami jest teraz cała masa, można dobrać coś bardziej romantycznego i nie muszą być to perły... ja gdybym drugi raz wychodziła za mąż to wybrałabym rubiny albo bursztyny... szkoda że wtedy na to nie wpadłam

monablue

Witajcie dziewczyny - czyzbyście mnie szukały? Uciekam teraz do pracy, ale jestem, żyję i działam. Czemu tak ubogo na blogu? Trzeba było tak zrobić, czemu - wyjasniać tutaj lepiej nie będe  :-))
Wszystkie zdjęcia są, na pomysły też jestem otwarta. Ceny już może nie aż takie, ale prosze się nie bać - co w galerii, to w galerii, co bezpośrednio to też zupełnie inaczej. Mail: edycja@hotmail.com  (na blogu też jest)
Pozdrawiam serdecznie uciekając...

mary

Julka, to zaproponuj ;) Ja chętnie skorzystam z Twojej porady. Byłaś przecież mistrzowsko wystylizowana na swój ślub! :)

Mika, szafiry do mnie nie przemawiają. Mam ciemnobrązowe oczy, ciemne włosy, raczej ciemną karnację i suknię trochę jakby Świtezianki. Myślę, że szafir to nie mój kolor ;)
W sprawie bukietu (mały, nie wiszący) też proszę o sugestie.

mika

Witamy!!!! otóż to twórczyni mojej bransoletki - polecam kontakt super i otwarta na wszelkie pomysły!!

sierpniowajulka

Cytat: mika9983 w 18 Mar 2008, 11:42:01
ja podałam tylko przykład, biżu z takimi kamieniami jest teraz cała masa, można dobrać coś bardziej romantycznego i nie muszą być to perły... ja gdybym drugi raz wychodziła za mąż to wybrałabym rubiny albo bursztyny... szkoda że wtedy na to nie wpadłam

wiem, dlatego rozwinęłam swoją powyższą wypowiedź, żeby nie brzmiała tak, że jestem na "nie"... :)

mika

sorry Mary ale ja nic więcej nie wymyślę... ja cię obecnie widzę tylko w szafirach więc już stąd uciekam

mika

mary

Namieszałyście mi trochę w głowie tym opatrzeniem pereł. Hmmm. Początkowo rozważałam kryształki, ale ciężko o fajną bransoletkę. Jak macie coś extra w swoich zbiorach to dawajcie, póki jeszcze perły nie zakupione.

zuzia

Zielony Kot jest tylko na Chmielnej w wawie :)

mary

Cytat: mika9983 w 18 Mar 2008, 11:44:54
sorry Mary ale ja nic więcej nie wymyślę... ja cię obecnie widzę tylko w szafirach więc już stąd uciekam

?? ale to zabrzmiało

sierpniowajulka

Mary, zbiorów niestety nie mam... :( ale jak coś mi w necie wpadnie w oko, to dam znać. :)

zuzia

Cytat: mika9983 w 18 Mar 2008, 11:44:54
a może szmaragdy? zielony by ci pasował :)

mary

ok, Julka. Uważasz, że do mojej sukni lepsze od pereł byłyby kolorowe kamienie? Czy też niekoniecznie kolorowe, ale nie perły?

mary

Zuzia, z tym zielony to jest tak, że mój N. uważa, że źle mu w tym kolorze i nie chce mieć zielonych dodatków -np. krawat. Nie wiem czy byśmy pasowali tacy pomieszani kolorami. No chyba, że on zdecyduje się na muchę ;)
Ale zielonych bransoletek czy kolczyków jest jeszcze mniej niż z pereł :(

kathrines

Cytat: mika9983 w 18 Mar 2008, 11:35:53
no więc tak Mary, perły są piękne i do ślubu pasują... ale teraz wszystkie dziewczyny w perłach
a nie myślałaś np. o szafirach - pięknie by współgrały z Twoją urodą, a takiej biżuterii jest bardzo dużo w aparcie, piękną kolekcje ma kruk i inni jubilerzy na pewno też, ja całe mnóstwo ostantio widziałam w red rubin
takie jest moje zdanie... pasowałoby np. to

Masz fajne pomysły mika...a może i mnie coś zaproponujesz? ale to juz w moim wątku,żeby nie zaśmiecać :)

Kasia

mary_popins   ja już dawno proponowałam Ci szmaragdy

ten kolor jest IMO idealny dla Ciebie

i bardzo orginalny :)

nawet ktos Ci gdzieś tutaj wrzucał szmaragdowe kolczyki - CUDO

tylko szmaragdy dla MARY

szafiry mogą być dla mnie :)

zuzia

Cytat: mary_popins w 18 Mar 2008, 11:53:21
Zuzia, z tym zielony to jest tak, że mój N. uważa, że źle mu w tym kolorze i nie chce mieć zielonych dodatków -np. krawat. Nie wiem czy byśmy pasowali tacy pomieszani kolorami. No chyba, że on zdecyduje się na muchę ;)
Ale zielonych bransoletek czy kolczyków jest jeszcze mniej niż z pereł :(
zielone też byśmy znalazły.
ale skoro N. nie lubi zielonego i nie chce dla siebie dodatków w tym kolorze (np. kwiatek) to ja bym miala dla ciebie tylko 2 opcje:
srebro (ale samo srebro, ew. brylanty :) lub cyrkonie)
perły.
w szafirkach cie nie widze. Rubiny też jakoś mi nie podchodzą. Bursztyn.... raczej nie.

Kasia

zuzia szafiry to dla nas blondynek ;)

zuzia