podkład muzyczny na filmie z wesele

Zaczęty przez plumka25, 15 Paź 2007, 12:22:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

plumka25

dziewczyny jakie macie propozycje, na podkład muzyczny z filmu weselnego, chodzi o czywiście o jakieś kluczowe momenty, początek, koniec itp.
może coś od dziewczyn, które już mają fajnie zmontowane filmy...?

Kasia

ogólnie
wszystkie piosenki polecane na pierwszy taniec

na na koniec
to już jest koniec , nie ma już nic, .......................  ;-)

kamelia04.08.2007

o ja sie z tym na użerałam, bo mój pan kamerzysta wstawił takie, że można sie popłakać i mi pomagały forumowiczki.
Generalnie polecam tzw. klasyki, a nie "hity" jednego sezonu (np. typu wymiotnego rubika). Doskonała jest muzyka klasyczna, albo standarty z muzyki popularnej. O Rubiku, Dodzie czy tej od "Zabiorę cię gdzi nikt nie znajdzie nas.." nikt nie będzie za 5 lat pamiętał (mam nadzieję).

U siebie wstawiłam:
* "sunrise, sunset" z musicalu "Skrzypek na dachu" w momencie, gdy rodzice nam dobrze zyczyli na nową droge życia - to było przed wyjazdem do ratusza (USC).
* "all you need is love" the beatles - gdy była prezentowana nasza sala restauracyjna przed weselem
* "unforgatable" franka sinatry na koniec, jako powtórka całego filmu

polecam jeszcze "love and marriage" franka sinatry jako np. motyw przewodni.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

twinnie77

Ja też częściowo wybierałam muzykę do naszego filmu i jestem bardzo zadowolona z efektu. Podczas naszego przywitania, wręczenia bukietu i błogosławieństwa rodziców mamy motym przewodni z Pearl Harbor. W kościele po przysiędze Josh Groban "You raise me up". Po wyjściu z kościoła "Kochać, jak to łatwo powiedzieć" w wykonaniu Nosowskiej. A na podsumowanie mamy w wersji poważnej "Ten którego kocham", a w wersji śmiesznej "Taniec weselny" Kosmofski i Muniek. Polecam :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

plumka25

dziewczyny a jakie jest Wasze zdanie w sprawie podkladu, np. piosenek Bajora?
http://www.wrzuta.pl/audio/tmDE84tds6/michal_bajor_moja_milosc_najwieksza
tak się zastanawiam, czy to nie jest za smętne, ale uwielbiam ta piosenkę, może by ją tak na poczatek?

kamelia04.08.2007

bajor jest albo rozdzierający albo smętny, ale ta miłość największa jeszcze może być, raczej pasuje na moment ślubu
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

malutenka

Bajor nie jest taki zły, szczególnie do Kościoła, całkiem fajnie może brzmiec.
U nas od błogosławieństwa do ślubu leciały flet i skrypce dziewczyn ('Ave Maria'- trochę się wkurzyłam, bo ja tego utworu już mam dość) i 'Walking in the air' , które wyszło pięknie.
A później piosenka z pierwszego tańca 'Where is my mind'. Ale ja mam króciutki film, pół godziny i wystarczyło :)

plumka25

mam nowe inspiracje, tak siedzę i przypominam sobie ulubione kawałki i np maanam, zapatrzenie lub miłość od pierwszego spojrzenia, myślę, że na początek też niezłe, a bajor np w czasie życzeń
http://www.wrzuta.pl/audio/81oB1GWwEG/maanam_-_01_-_milosc_od_pierwszego_spojrzenia
http://niuniaveeda.wrzuta.pl/audio/5l7BLT9YH5/maanam_-_zapatrzenie

kamelia04.08.2007

plumka25,

ta miłość od pierwszego spojrzenia byłaby dobra dla mojego męża, bo tak właśnie się zakochał.

Maanam robi dobrą muzykę, jestem za. Oba mi się podobają

[ Dodano: 24-10-2007, 22:45 ]
plumka25,

Własnie przsłuchałam te piosenke Bajora, piękna, ale moze byc w stylu "juz mi niosa suknie z welonem" o tym "moj piekny panie w technikolorze..."

Bajor spiewa "moja miłość najwieksza nie wie nic, że jest moja", to co robi ten obok ciebie, skoro milosc największa nie ma pojęcia, że jest kochana.

niuniamojegom

my na koniec kasety weselnej mamy piosenkę wodeckiego - jeden krótki dzień - ta piosenka jest super, polecam każdemu

wredotka

a moze cos z typu Whitesnake (na przyklad is this love), John Secada czy stara dobra Tina T:D

wredotka

a co myslicie o piosence Joanny Zagdanskiej rekawiczki? zastanawiam sie czy jej nie dac na wstep do filmu

gosialand

Cytat: wredotka w 13 Cze 2008, 12:39:51
a co myslicie o piosence Joanny Zagdanskiej rekawiczki? zastanawiam sie czy jej nie dac na wstep do filmu

mnie się podoba ta piosenka, i  ją mam na liście do zamieszczenia na płycie, ale nie z wesela tylko do zdjeć.  ;) ;)