Imię dla chłopca

Zaczęty przez jowita, 11 Cze 2011, 22:28:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Justynna

Cytat: OlaFasola w 13 Sty 2012, 16:59:13
Na moją Maria, Marysia, Maryśka, rzadziej Mańka. Majka mówił na nią tylko tato.
moja mama nie cierpi Marysi, bo to jej się z sierotką Marysią kojarzy, chyba ma złe wspomnienia ze szkoły ;)

jo_miekka

Moim ulubionym męskim imieniem jest Ilya.
Mam przyjaciela Łotysza o tym imieniu i przepadam za nim. Imię mi się mega podoba, pasuje (moim zdaniem) do nazwiska męża i w ogóle... Bardzo bym chciała, żeby mój ewentualny syn w przyszłości miał tak na imię, ale myślę, że jednak byłby takim "dziwolągiem".

Kasia

Cytat: mobka w 14 Sty 2012, 00:13:30drugi chlopiec trafi, to nie wiem co to bedzie
Ja tez bym miała problem, miał być Mateusz ale niestety szwagra synek został tak nazwany ;)

aja

jo mi sie podoba
choć w pierwszej sekundzie pomyślałam, że to żeńskkie

Dodany tekst: 14 Sty 2012, 11:08:01

mi się podoba bo dla dziewczynki mam Iliana :D

jo_miekka

Cytat: aja w 14 Sty 2012, 11:07:01choć w pierwszej sekundzie pomyślałam, że to żeńskkie

no i właśnie takiego odbioru bym się spodziewała i obawiała
to jest rosyjska wersja biblijnego Eliasza

feeling.good

Cytat: mobka w 14 Sty 2012, 00:13:30
Mnie sie w ogole meskie imiona nie podobaja. Jak mi sie drugi chlopiec trafi, to nie wiem co to bedzie ;D

Kuba II ;)

mayagaramond

Cytat: feeling.good w 13 Sty 2012, 17:15:24
bardzo mi się Ava podoba...

zajmuje drugie miejsce na mojej liscie ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

Cytat: golinda w 14 Sty 2012, 13:24:48
a pierwsze? ;)

Nadja.

A najpierwsze to June, tylko do niego potrzebny bylby ojciec z pasujacym nazwiskiem ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

cherry

Cytat: rubin04 w 13 Sty 2012, 17:33:51Matylda Ava
feeling.good- bardzo ladne imiona!
Cytat: aja w 14 Sty 2012, 11:07:01mi się podoba bo dla dziewczynki mam Iliana
Mam znajomego Iljan
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sonja

Cytat: mayagaramond w 14 Sty 2012, 13:26:19Nadja.

Ładnie. Mnie się bardzo podobają wschodnie imiona (choć akurat Nadieżda brzmi gorzej niż zdrobnienie Nadia).

magoo

Cytat: sonja w 14 Sty 2012, 14:52:33
Ładnie. Mnie się bardzo podobają wschodnie imiona (choć akurat Nadieżda brzmi gorzej niż zdrobnienie Nadia).
u nas na roku była dziewczyna na wymianie, miała na imię Nadia
i jeden z wykładowców z uporem maniaka mówił do niej "pani Nadziejo"
ale mnie tym wnerwiał, przecież Nadia to takie ładne imię

sonja

magoo bo de facto jest to zdrobnienie od rosyjskiego imienia Nadieżda, czyli po polsku Nadzieja :) Moim zdaniem ładnie mówił. Tyle, że ja kocham rosyjski, więc takie wtręty mnie nie denerwują.

magoo

sonja wiem, ale mi się nie podobało tak ;D
poza tym, jakby ktoś tutaj przerobił mnie na Mary, to chyba bym zamordowała ;)

aja

Nadia - też mam na swojej liście ale u nas w ostatnich latach zrobiło sie bardzo popularne
po N.miałabycNadia no ale cóz :D

magdalinska

ja miałabym problem z drugim imieniem dla chlopca. zreszta z pierwszym tez mialam :D

fasolka1980

Nadia jest ostatnio bardzo popularne, a tez mi się podoba.

a Ilya :dreaming:  - jo, moja rodzina byłaby wniebowzięta ;)

jo_miekka

Cytat: fasolka1980 w 14 Sty 2012, 20:18:44a Ilya dreaming  - jo, moja rodzina byłaby wniebowzięta wink

haha
masz brata? ;)

fasolka1980

jo_miekka

Cytat: fasolka1980 w 16 Sty 2012, 09:13:09
mam, ale nazwali go pospolicie

pytałam o brata, żeby się w rodzinę wżenić :D

fasolka1980

Cytat: jo_miekka w 16 Sty 2012, 09:37:12
pytałam o brata, żeby się w rodzinę wżenić :D

:D 

errata

też mam problem z męskimi imieniem dla potencjalnego syna :)

Ja w szkole miałam kolegę, co miał na imię Kosma ;D nie miał żadnych przykrości z tego powodu. Często raczej przezwiska brały się od nazwisk i tak jak dziewczyny pisały, dotyczyło to osób mniej lubianych.

I też bym rodzicom nie powiedziała, że nie podoba mi się imię ich dziecka.

Kasia

no mi się jeszcze Daniel podoba ale to odpada z wiadomych względów

Podoba mi sie jeszcze Dawid ale zraziło mnie kilka osób (i naprawdę się zraziłam do tego imienia!) bo mówiło ze takie bardzo żydowskie lol

a dawid i daniel mi się pdoobają bo nie ma dwóch form i w wielu jezykach pisownia jest bardzo podobna :D
z tego tez powodu podoba mi się Julia, chociaz tutaj już jest ta zdrobniała forma Julka - no i juz mnie to denerwuje lol

nionczka

Ja też lubię imię Ilya.

Napisałam tu coś więcej, ale jesteśmy na otwartej, więc tylko powiem, że dobrze mi się kojarzy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

Cytat: Kasia w 16 Sty 2012, 12:44:19no mi się jeszcze Daniel podoba ale to odpada z wiadomych względów
moglby byc Daniel Junior I