Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

Dzieki, Salsa (cmok), i ta Birmania to Pronovias? wyglada jak, ale nei kojarze jej. i kt kolekcja 2007, 08? czy ktos juz to przymierzal?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

no budżet  nie jest nieograniczony ale babcia zapowiedziała sie ze sponsorowaniem wiec zakałdam ze babcia da 1,5-2 tys a ja reszte..
no i nie chciała bym przekroczyc 4 tys bo to juz by przegięcie było..

Z tych salsowych to mi sie nalon za wzg na kokardkę i koronki podoba no i ta la sposa tez fajna.
Nectar wydaje mi sie przekombinowany: tu koronka, tu gładkie satynowe.. Symetrai i konsekwencja to moje motto ;-)

Inka - ekstrawagancja to mimo skromnosci moje drugie ja ;-)

salsa

Cytat: "elizapj"Dzieki, Salsa (cmok), i ta Birmania to Pronovias? wyglada jak, ale nei kojarze jej. i kt kolekcja 2007, 08? czy ktos juz to przymierzal?

to jest st.patrick, najnowsza kolekcja z 2008
zwierzak to przymierzała, a czy ktos inny to nie wiem, b to nowa nowość:)))))

[ Dodano: 11-10-2007, 14:50 ]
CytujZ tych salsowych to mi sie nalon za wzg na kokardkę i koronki podoba no i ta la sposa tez fajna.
Nectar wydaje mi sie przekombinowany: tu koronka, tu gładkie satynowe.. Symetrai i konsekwencja to moje motto

tak tez myslałam:)))))

wejdz sobie na ta strone jeszcze: http://www.villais.com/
chcialam CI zrobic Print Screena z niektorych modeli ( bo flash) ale kurde cos mi sie zacieło i nie wkleja, wiec daje link i przekop sie przez suknie:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

Cytat: "salsa"MonCheri1.jpg
Ja bym stawiała na tą (jeśli rzeczywiście masz aż takie zastrzeżenia do swojej figury) bo:
- tren wydłuża optycznie, co już zostało napisane
- taki sam efekt daje odsłonięcie pleców
- zdobna góra odwraca uwagę od dołu
- i wogóle fason jest taki... szczupły
Napisałam to ja, posiadaczka 162cm wzrostu i 95cm w biodrach oraz bardzo podobnej sukienki (którą non-omen panie w sklepie nazwały rybką  :) )

salsa

albo mozesz tez załozyc taką:

[ Dodano: 11-10-2007, 15:05 ]
tu bioder ani ud ani w ogole NIC nie widać! :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

rubin04

tak, salsa bezapelacyjnie zakładam te GALOWĄ kołderkę, przynajmniej nie zmarzne ;)

podoba mi sie ta WH.
Ta LaSposa mi się nie widzi - ten kwiatek z boku+podciągniecie do mnie nie przemawia jesli nawet ma efekt maskujący biodra..
Z moimi jest tak jak pisałaś o swoich - moge schudnąc duużo a ia tak szeroka bede  taka budowa.. udowodnione nawet: kiedys schudłam 20 kg a biodra jak były tak były...

Ale rozjaśniło mi sie w głowie dzięki waszym sugestiom!
dzieki za pomoc, oczywiscie kolejne propozycje, rady i porady oraz bezowe zakazy mile widziane!

elve

Cytat: "rubin04"Z moimi jest tak jak pisałaś o swoich - moge schudnąc duużo a ia tak szeroka bede taka budowa.. udowodnione nawet: kiedys schudłam 20 kg a biodra jak były tak były...
Ja też kiedyś schudłam, biodra zostały, biust zniknął, za to pojawił się mostek i żebra  :-P

salsa

Cytat: "rubin04"podoba mi sie ta WH.
to jest White One z 2007 r:)

a ta la spose to dałam Ci dla porównania
ja tez raczej tego odwieszania nie lubie, ale wiem ze to maskuje
jesli masz biodrami jak ja to śmiało ładuj sie w wąskie koronki pamiętają o zasadzie-od bioderek ma sie lekko rozszerzać a nie zwężać
nie musi sie rozszerzać za duzo-wystarczy odrobinę, zeby był efekt wizualny:)
Inka nazwała moja suknie rybka-bo wcale nie widać ze ona ma lekka litere A, taki trik, Ale ja w sukni Inki tobym sie ludziom na oczy nie pokazała-miałabym wielki balon w okolicach bioder.

a tu kok: oczywiście bez tej broszki i mozna mniej ulizany,  ale coś w tym stylu :)

[ Dodano: 11-10-2007, 15:32 ]
i jeszcze dwie  suknie , tak dla porównania, choc juz mniej więcej znam Twoj gust:):

[ Dodano: 11-10-2007, 15:33 ]
i jeszcze dwie  suknie , tak dla porównania, choc juz mniej więcej znam Twoj gust:):

mika

może być też taki albo takie pół na pół spięte rozpuszczone

rubin04

Salsa - sukienka raczej w tym stylu co LISE.SAINT.GERMAIN.jpg , bo na tamtej to za duży baładan ;)

Mika  Co do koka to raczej taki luźny, mniej gładki bo mój M. nie znos mnie "ulizanej" choć ja tam lubie porzadek na głowie - skoro w życiu nie mam porzadku to przynajmneij chce stwarzac pozory hihi ;-)

Co do biodrowego balona chyba rozumiemy sie doskonale  :)

Rozmawiałam własnie z tym nowym wrocławskim salonem Prima Sposa - na razie nie mają St.Patricka i Pronovias - bo sa za młodym salonem, musi sobie a to zapracowac..  No ale podesłałam im kilka ze zdjec jakie mi tu wytypowalyscie i czekam co mi zaoferują do mierzenia w tym stylu.

Npo nic, kończe prace wiec uciekam - bede za ok. 2 h w domu to wrzucę mój studniówkowy koszmarek tak by było wesoło  :)

inkageo

Ale dziwne z tą Prima Sposą, po co w takim razie wklejają na stronie fotki kiecek Pronovias.. Chyba żeby przyciągnąc klientki..
http://www.primasposa.pl/pl/pronovias.php
Imagine there is no hate

salsa

a taki welon jk CI sie podoba?? WELON, nie SUKNIA:)))

maroonbug

fiu fiu! taki welon to jakas powazniejsza inwestycja chyba? bo na suknie od pana Lacroix to chyba trzeba by pozyczke wziac  :lol:

elizapj

Cytat: "elvelve"salsa napisał/a:   
MonCheri1.jpg

sledze ten watek weri macz bo tez planuje w przyszlym tygodniu wizyty w salonach...bede znow w domku...wiec chce skorzystac..mimo, ze pewnie znow uslysze ze kolekcji nowych nie maja wiec zeby przyjsc potem:(
w kazdym razie znow sie poggubilam w tym watku i nie potrafie odszukac, ktora to ta moncheri, czy moglby ktos ja raz jeszcze wkleic:)?

salsa

maroonbug, pewnie tak, ale tak na wzór wrzuciłam:))))

a tu jeszcze suknie rozne:

[ Dodano: 11-10-2007, 17:06 ]
Cytat: "elizapj"ktora to ta moncheri, czy moglby ktos ja raz jeszcze wkleic:)?

juz ja wklejam dla Ciebie:)

foszek

Przmierzalam ta demetrios924.jpg i wydawala sie sobie w niej taka....  wielka

[ Dodano: 11-10-2007, 17:09 ]
T mi sie bardzo podoba, niestety niedostepna w Polsce... W Kanacca ja maja za 250 $

salsa

CytujT mi sie bardzo podoba, niestety niedostepna w Polsce... W Kanacca ja maja za 250 $
bardzo ładna:) ale kanaka jeszcze działa?!

jeszcze  suknie:

[ Dodano: 11-10-2007, 18:00 ]
:-D

rubin04

Salsa
Mon Cheri mi sie taka prosta wydaje ale jest ciekawa.

Podoba mi sie ta nr. 5.

Jaime za skromna chyba jest,
tę z nr 7 to bym jakiejs pannie po ASP raczej poleciała, a ja tylko hydrogeologiem jestem ;)
6 i 4 jakos do mnei nie przemawiają..

A tu z moich zbiorów kilka fryzur łaczacych ułozenie z bałaganem

mayagaramond

Sukienka jest super! Nie wiem czy wzielabym z paskiem, ale to wiadomo przy mierzeniu.

Birmanie tez piekna, ale jak juz pisalam pasek optycznie poszerzy biodra, a raczej przykuje do nich uwage. Nectar tez mi sie bardzo podoba, ktoras z sukienek 07 miala taki dekolt na plecach (Ecuador??)

rubin Chic San Patrick ma sporo sukienek z pionowymi cieciami (Broche, Bronce, Berna) ? Wkleilabym zdjecia, ale jak?? Czy ktos mnie moze oswiecic?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

zwierzatko_mojej_mamy

rubin04,  jak Ci pi.dne przez leb - zmierz se tylek i natychmiast wklej wynik - ja mam 162 cm wzrostu i dupe nie z heblarki, i wlasnie pasek na biodrach mi je zmniejsza - nie wiem jakim cudem, ale tak jest :)

NIE DAJ SIE wbic w rozkloszowane cokolwiek, jesli nie bedzie Ci sie na Tobie podobalo, bo Ci sie wydaje, ze waskich nie mozesz - jestem kurduplasta i wystajaca eufemistycznie powiem - brazylijska dupe przechodzi mi w masywne uda i absolutnie nie uwazam, ze te fasony bardziej przy ciele sa nie dla mnie - zreszta dziewczyny widzialy i w wiekszych wygladam jak krowa :)
mierz mierz i jeszcze raz mierz wszystko co Ci wpadnie w oko

no normalnie tak mnie wkurzylas, ze az odpisalam, chociaz lacze sie przez modem i na jedna strone bez obrazkow czekam 2 minuty ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"wlasnie pasek na biodrach mi je zmniejsza - nie wiem jakim cudem, ale tak jest :)

Niby do rubin, ale tez pisalam o tym pasku, wiec sie bede bronic: :-P

Zalezy jaki suknia ma fason oprocz tego, czy pasek jest waski czy szeroki, czy jest to tylko poprzecznie wszyta koronka, czy ma tez inny kolor. Ja przymierzylam Rondalle i nie podobal mi sie (na mnie). Tak jak mowisz - trzeba mierzyc.

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"absolutnie nie uwazam, ze te fasony bardziej przy ciele sa nie dla mnie

Tu sie jak najbardziej zgadzam, wystarczy popatrzec na suknie Moniki Bellucci albo Beyonce (choc tej ostatniej nie lubie).
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

Cytat: "mayagaramond"zwierzatko_mojej_mamy napisał/a:   
wlasnie pasek na biodrach mi je zmniejsza - nie wiem jakim cudem, ale tak jest :)

Niby do rubin, ale tez pisalam o tym pasku, wiec sie bede bronic: :-P

ja widziałam na zywo! pasek prezentował sie wspaniale i nic nie powiekszał:)

[ Dodano: 11-10-2007, 21:48 ]
:mrgreen:

rubin04

Caroline, fabie i Eric02 to moje typy Salsa.
A teraz specjalnie dla zwierzatka dokonam pomiarów centymetrem nie krawieckim a tym daromwym z Ikei i zaraz wpisze wyniki.