Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

Cytat: "rubin04"No to taki gładki czy w kropki?

moim zdaniem kropki zabierają efekt temu welonowi
taki napaćkany mi sie wydaje
za gesto tych kropek
chociaż podobno kropki w tym sezonie sa glamour  :-P

rubin04

No to 1 głos na kropki jest i 1 na bez kropek.

Kto jeszcze sie wypowie??
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

rubin04, te kropki są fatalne, przypominają mi fartuch kucharki na stołówce w podstawówce, tragedie
kropkom mówię nie, odbiera welonowi i sukni całą elegancję.

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rubin04

No ja własnie do nich też przekonania nie mam, ale kusiły bo niby oryginalny do sukni.

A kieckę mogę zamówić nawet we Wrocławiu, problem w tym ze 2 raz już jej nei mam jak przymierzyć, musiałabym do Warszawy jechac...

[ Dodano: 19-01-2008, 11:11 ]
No i ja sie skłaniam ku długiemu welonowi z koronką..
A co ostatecznie myślisz o Baserze?

Pójde w poniedziałek przymeirzę Nalon - niby podobna tylko ze bez ramiączek.. No ale Nalon jest we Wrocławiu.

riannka

rubin
cudna ta Basera!

Welon wybrałabym gładki, ten w kropki sprawia wrażenie ciężkiego (w odbiorze nie wagowo) i tłumi delikatność sukienki.

rubin04

riannka, dzięki :) Samej cięzko coś zdecydować zwłaszcza że przymierzyc nei ma jak... Bo takeigo welonu to juz zupełnie niegdzie nie ma.

rilla

rubin, Basera jak najbardziej tak. Ale welon bez kropek:)

ja przymierzałam Nalon w Katowicach, i wydaję mi się, że to całkiem niepodobobna suknia. Taka księżniczkowata. I ma ciężki tren. Basera jest bardziej elegancka i z klasą.

salsa

rubin04, basera piekna, ale widziałam tylko fotki katalogowe, widziałas toto na żywo?

welon do basery ZDECYdoWANIE lekka mgiełka, ja bym nawet zrezygnowała z obszycia koronkowego, bo po co generować koszty, skoro te suknie są tak piekne, że welon jest tylko delikatnym tłem i dopełnieniem, ale to juz moja fanaberia;)
NALON Ci odradzam, widziałam na żywo, strasznie nieforemna i dziwaczna sukienka

mayagaramond

Cytat: "rubin04"No ja własnie do nich też przekonania nie mam, ale kuiły bo niby oryginalny do sukni.

Welon gladki jest OK. Bo przy nim nic "zlego" nie zrobisz. Tak jak z krawatem - mozna laczyc rozne wzory garnituru, koszuli i krawatu, ale trzeba umiec to dobrac, ja tego nie umiem, wiec sie w to nie bawie.
Do welonu z kropkami potrzeba odwagi  i trzeba lubic eksperymentowac i inaczej laczyc ubrania i dodatki niz reszta smiertelnikow. Ja bylabym za kropkami, ale ja nosze tez rajstopy do sandalow :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rubin04

rilla84, tak, tak mi piszcie to  ja w przyszłym tyg zamówie :-) Trochę na wariata ale co tam, przynajmniej jak już ja zobacze po raz drugi to bedzie musiała mnie zachwycac - nie będę miała wyboru hihi..

Tylko musze babci cos w przyszłym tyg pokazać w salonie bo chciała się dorzucić do sukienki wiec chce wiedzieć co wybieram... hmm.. moze by zrobic zdjecie  foto-montaż.

Zastanawiam sie tylko czy zamówią mi welon gładki z taką koronką jak na sukience czy będę musiała jakiś standard wziąć.. W sumei skoro ja szyją na zamówienie to nie powinno byc problemu.

salsa

Cytat: "mayagaramond"ale ja nosze tez rajstopy do sandalow :)
no nie, nawet sie do tego nie przyznawaj;)

[ Dodano: 19-01-2008, 11:29 ]
Cytat: "rubin04"Zastanawiam sie tylko czy zamówią mi welon gładki z taką koronką jak na sukience czy będę musiała jakiś standard wziąć.. W sumei skoro ja szyją na zamówienie to nie powinno byc problemu.
jesli bedziesz chciała z koronki takiej jak suknia a jest taka mozliwosc to pewnie ze Ci zamowią, zreszta nawet jak nie ma w ofercie to tez zamawiają-ale to generuje koszty wtedy:) basera bardzo mi sie podoba, ciekawa jestem jak w niej bedziesz sie rpezentowac

mayagaramond

Cytat: "salsa"mayagaramond napisał/a:   
ale ja nosze tez rajstopy do sandalow :)
no nie, nawet sie do tego nie przyznawaj;)

Nie do wszystkich sandalow i nie wszystkie rajstopy. Na pewno nie zaloze czarnych sandalkow i bezowych, cienkich rajstop. W ogole nie nosze bezowych cienkich rajstop.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sierpniowajulka

Cytat: "mayagaramond"o welonu z kropkami potrzeba odwagi i trzeba lubic eksperymentowac i inaczej laczyc ubrania i dodatki niz reszta smiertelnikow. Ja bylabym za kropkami
ja również byłabym za kropkami. Welon bardzo oryginalnie z nimi wygląda.

rubin04

salsa, welon do Basery w kropki to 1100 zł. Mysle ze bez kropek z tą samą koronką bedzie kosztowac tyle samo..
Ale welon bym chciała zostawić sobie, a Ty Salsa sprzedałaś sukienkę?

Liczę na to że jak mnie firma gdzies w delegację wyśle to moze wtedy w Warszawie jeszcze raz ja zmierzę i będę miała zdjęcia. A jak nei to będę czekąc aż ją małe chińskie rączki uszyją....

Powoli tez zaczynam sie zastanawiac nad kwitami i chodzą mi po głowie tylko piwonie... Jakies takie proste, tylko wstążką atłasową związane..

mayagaramond

Cytat: "sierpniowajulka"mayagaramond napisał/a:   
o welonu z kropkami potrzeba odwagi i trzeba lubic eksperymentowac i inaczej laczyc ubrania i dodatki niz reszta smiertelnikow. Ja bylabym za kropkami   

ja również byłabym za kropkami. Welon bardzo oryginalnie z nimi wygląda.

Dzieki Julka, juz nie jestem jedynym odmiencem :-D

salsa

Cytat: "rubin04"salsa, nowelon do Basery w kropki to 1100 zł. Mysle ze bez kropek z tą samą koronką bedzie kosztowac tyle samo..
Ale welon bym chciała zostawić sobie, a Ty Salsa sprzedałaś sukienkę?
1. ja wybrałam welon gładki, mgiełkę bez niczego i dostałam ją za darmo w salonie
2. zostawiłam sobie welon na pamiątkę, oraz scinki koronki :)
3. suknie sprzedałam-myslałam troche nad tym zostawic czy nie-ale tak: inwestycja to zadna bo jej cena spada z roku na rok (no chyba ze antyk za 200 lat-ale tego nie dożyję) poza tym nikt jej nigdy juz nie załozy, bo w przyszłosci cos innego bedzie modne, no i po co zamrażać kase-ubierac sie juz w to nie bede, wyciagac z worka pewnie tez nie bo i po co-mam fotki i film i juz. Kupiłam sobie za nia wypasioną lodówkę, wczesniej było mi szkoda ale teraz to juz o tym zapomniałam i nie zal mi ani troche

mayagaramond

Cytat: "rubin04"Powoli tez zaczynam sie zastanawiac nad kwitami i chodzą mi po głowie tylko piwonie... Jakies takie proste, tylko wstążką atłasową związane..

A moze taki bukiet jak miala sierpniowajulka?

rubin04

mayagaramond, jak napisałaś " trzeba lubic eksperymentowac "

..efekty moich eksperymentów zamieściłam w wątku "wrocław - fryzjerka" (tam mam eksperymentalną fryzurę z kolekcji Synowie Króla Piasta) a moją studniówkową stylizację chyba wszyscy widzieli...

Chyba do eksperymentó to ja sie  nie nadaję :-)

Julka - Ty ślub miałaś w Warszawie czy we Wrocławiu??

[ Dodano: 19-01-2008, 11:42 ]
mayagaramond, jak napisałaś " trzeba lubic eksperymentowac "

..efekty moich eksperymentów zamieściłam w wątku "wrocław - fryzjerka" (tam mam eksperymentalną fryzurę z kolekcji Synowie Króla Piasta) a moją studniówkową stylizację chyba wszyscy widzieli...

Chyba do eksperymentó to ja sie  nie nadaję :-)

Julka - Ty ślub miałaś w Warszawie czy we Wrocławiu??

sierpniowajulka

CytujJulka - Ty ślub miałaś w Warszawie czy we Wrocławiu??
ja? w Wawie

salsa

Cytat: "rubin04"jak napisałaś " trzeba lubic eksperymentowac "
ja lubie eksperymentować, ale ten welon po prostu mi sie nie podoba, jest mało elegancki, trochę odpustowy.
kwestia upodobań

sierpniowajulka

rubin04, jeżeli podobają Ci się wiszące bukiety, to Mikka ostatnio wkleiła fajny (ja bym tylko listki paprotki /?/ zastąpiła czymś innym - może piórkami):

[ Dodano: 19-01-2008, 11:47 ]
Cytat: "salsa"ja lubie eksperymentować, ale ten welon po prostu mi sie nie podoba, jest mało elegancki, trochę odpustowy.
kwestia upodobań
to prawda - kwestia upodobań. Dla mnie z kolei on jest intrygująco "oldschoolowy"...  :)

salsa

sierpniowajulka, bardzo fajny tek kwiatuszek, piekny kolor-co to za kwiatki bo nie widzę

rubin04

sierpniowajulka, podoba mi sie ale na zdjeciu :)
Bo ja mam wręcz zboczenie na punkcie symetrii..

Myślałam o czyms takim, tylko  krwistoczerwone:

sierpniowajulka

podejrzewam, że jakaś odmiana storczyka.

[ Dodano: 19-01-2008, 11:51 ]
rubin04, ja bardzo lubię piwonie, więc bukiecik mi się podoba.

salsa

rubin04, piwonie sa super na wiosenny slub, popieram
ewentualnie tulipany-które kocham:)