Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

usunęłam zdjecie by zwolnic miejsce - tu nei było nic ważnego :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: "rubin04"Inka - te suknie są bardzo w moim stylu ale chyba jako niska osoba wygladała bym kiespko z takim długim koronkowym trenem..

Inka też nie wygląda na osobę jakoś szczególnie wysoką a wyglądała śliczne!

inkageo

Ta fotka źle zrobiona z góry, a tren przesadnie rozłożony na boki..
Imagine there is no hate

gioseppe

rzeczywiscie, wyglada jakby kleczala  :lol:
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

foszek

Cytat: "rubin04"ale chyba jako niska osoba wygladała bym kiespko z takim długim koronkowym trenem..
Mam nadzieje ze nie, bo ja mam 164....
rubin04,  prosze grzecznie podac swoje rzeczywiste wymiary !!

mika

Cytat: "inkageo"Ta fotka źle zrobiona z góry, a tren przesadnie rozłożony na boki..

to samo chciałam napisać

salsa

rubin04, po pierwsze:
jak wezme pasa, jak zerżnę dupsko...!! masz piekna figure, kobiecą is szczupła, do tego piekny usmiech, tylko chyba luster w domu brak!
zuzia juz Cie zjechała ale mnie nie było troche, wiec nie miałam okazji sie uzewnetrznic

moj typ dla Ciebie:
uroda troszkę południowa, na pewno szybko sie opalasz no i ejstes brunetką, co pieknie sie komponuje z ecru.

u Ciebie poszłabym w koronki, zdecydowanie bedzie Ci w nich pieknie
mozesz spokojnie eksponowac szyje i ramiona , bo sie szczupłe i ladne
co do bioder-uwazam ze rpzesadzasz. 100 w biodrach to sa normalne biodra
do rybki to sie nie nadaje (i ja tez mam biodrko i rybki nie miała) ale suknia , ktora od bioder zaczyna sie rozszerzac bedzie idealna
zadnej bezy!!
oczywiscie długi tren i welon jak najbardzej 162 + obcas to nie jest tragedia, to przecietny wzrost kobiecy, welon bedzie pieknie wygladał
taka suknia jak dla Zwierzaka bedzie świetnie wygladała, bo ona delikatnie sie od bioder rozszerza
po porstu idz w kształt litery A, ale raczej wskiej a nie Abażur na Lampę!

fryzura-koniecznie piekny elegancki hiszpanski koczek, bedzie do Ciebie peiknie pasował dodatkowo wesponuje piekna szyje i ramiona
bukiet -mozesz sobie pozwolic na mocniejsze kolory
to samo makijaż-jestes brunetka a przy Ciemnych włosach mozna sobie pozwolić :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

Cytat: "zuzia"rubin04 napisał/a:   
Inka - te suknie są bardzo w moim stylu ale chyba jako niska osoba wygladała bym kiespko z takim długim koronkowym trenem..

Treny wydluzaja, tak samo jak przydlugie spodnie. Niska osoba nie powinna nosic spodni 3/4, chyba ze z baaardzo wysokim obcasem.  Wazne tylko, zeby sukienka nie przytlaczala, wzorem, rodzajem materialu i krojem.

Mowiac krotko - przymierzanie Cie nie ominie.  :-D

Ja bylam tylko w 4 salonach - dwoch w Niemczech i dwoch w W-Wie. Wiedzialam, ze chce rybke (no myslalam tez o tych krzywych z Cymbeline), w Niemczech pare przymierzylam. Fason mi pasowal i w W-Wie wybralam model (wahalam sie miedzy Lorna a Rene), Lorna odpadla, bo pani z Madonny byla malo kooperatywna.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Rubin, "owe biodra przechodza w uda, które niestety sa masywne.. I łaczą się z okragłym tyłkiem.."
ja Cie rozumiem, nie dlatego ze uwazam, ze je masz, ale mamy b podobne figury i ja mam identyczne na siebie spojrzenie (niech bedzie ..kompleksy). Uwazam, ze mamy takie skrzywione spojrzenie..bo zesmy sie nasluchaly glupich tekstow..kt gdzies tam w pamieci zostaly i pokutuje...do tego dochodza pisma z kobietami patykami...i efekt jak widac:( ale dla mnie trick caly jest w dobraniu stroju tak by podkresli to co w sobie b lubie, lub to co obiektywnie jest ladne. nie wiem czy masz taka ulubiona swoja czesc, u mnie to talia, i domyslam, ze ze Ty tez swoja lubisz, bo nie mozesz jej miec nic do zarzucenia:) przy szerszych biodrach, talia wydaje sie jeszcze bardziej waska, kobieca, piekna:) ale domyslam, sie tez ze panie beda Ci wciskaly modele kamuflujace..., w kt bedziesz sie czula gorzej. nie wiem jak Ty, ale jesli chodzi o eleganckie sukienki czy spodnice, ja mimo swoich szerokosci lubie sie bardziej w waskich, niz szerokich, poszerzajcych. przyklad moja z cyw, byla niedopasowana, ale opadjaca blisko wzdluz ciala i uwazam, ze moje ksztalty na tym nie tracily:) a pod kiecka krylo sie 66kg i 158cm:) wiec b dalekie dzisziejszym idealom wymiary:)
nie podlam sie tylko rozmiarami w sklepach, wiekszosc sie nie dopina, bo sa na mikro-osobki szyte...i te wlasnie wezsze modele moga byc za ciasne...ale je mierz i sie nie martw. to jest jakas glupota, z tymi rozmiarami w polsce, we wloszech ani razu sukienki nie byly na mnie za male, wrecz czesto musialy mi spinac nadmiar materialu

odnosnie sukienek szerszych, jedyna, w kt sie czulam ok, tzn taka, w tk nie wygladalo ze probuje zatuszowac ciaze, czy walki na brzuchu to babylon st patrick. powiedzili mi ze mozna ja zwezic, by podstawa trapezu nie byla tak masywna, moze Tobie tez bedzie w tym dobrze. do niego jak widac pasuje haftowany welon:) treny sa zawsze podpinane..a jak nie, to mozna i tak doszyc petelke, haftke, czy cos by podpiac:)

[ Dodano: 11-10-2007, 13:48 ]

rubin04

Salsa

No opalam się szybko.. I raczej w czerwcu opalona będę bo majowy rejs (na 99% w Grecji) mnie nie ominie :)
Pocieszyłyście mnie wszystkie że mam szanse na cos koronkowo-waskiego i nei jestem skazana na bezę.

ja ze wzg na biodra/uda/tyłek prawie w spodniach nie chodzę..
Moze tez dlatego ze kupowanie spodni dla mnie jest traumą - jak w biodrach ok, to w pasie odstaje, a jak pas węzszy to tyłka i spółki nie wcisnę..

A jeszcze sie zastanawiam - bo ta zwierzątkowa to miała taki pas na biodrach jakby - czy to nie podkresli mi ich za bardzo?
No i generalnie juz wiem ze na pewno chcę ją przymierzyc niezaleznie od wszystkiego :)

A co do fryzury - hiszpański koczek jest raczej taki 'ugłaskany"?

agad16

Poza tym podoba mi się chyba styl taki dziewczeco-skromno-księzniczkowaty (tez niezłe określenie wymyśliłam). Bardzo podobała mi sie sukienka Bahamas chyba St.patrick ale nie wiem juz sama...
No i takie z szarfami mi się podobają.. Bo ja lubie atłasowe wstązki, koronki..

A jako bukiet wymysliłam sobie albo bukiet z chabrów związanych tylko luźno wstązką albo z piwonii, tez z taką lużna wstązką. Ale na pewno nie takie "lejące się", bo ja to raczej wielbicielką symetrii jestem :-)

Do takiego opisu pasują mi suknie w stylu empire... - może coś takiego:

inkageo

O rany, ta też jest cudna :) Ciekawe czy będą ją mieć do przymierzenia w Polsce..
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: "rubin04"Pocieszyłyście mnie wszystkie że mam szanse na cos koronkowo-waskiego i nei jestem skazana na bezę

rubin, bo w głowę dostaniesz. Nie wszystko inne, co nie jest wąsko - koronkowe to beza! Do bezy to jeszcze daleko a po drodze są suknie.

salsa

Cytat: "rubin04"ja ze wzg na biodra/uda/tyłek prawie w spodniach nie chodzę..

kotek, ja tez mam i co?? jecze marudze, ale zrzucic sie tego nie da, bo mam taka budowe, jak sie odchudze to mi w tym miejscu kosci stercza ale rozmiar sie nie zmniejsza

a jak zobaczysz moje zdejcia to własnie dzieki krojowi sukni A nie widac, nie mam balonu, ktory robi mi połowa dżinsów i na prawdę kupić dla mnie jedna pare spodni to 20 odrzucić!

oto moje typy dla Ciebie:
na razie jeszcze szukam wiec będzie tego wiecej
generalnie chce CI pokazać styl kroju sukni
uwaga-modelki sa często op poprawce w Photoshopie, te suknie wyglądają inaczej (często lepiej) na żywo:)

mika

Cytat: "inkageo"O rany, ta też jest cudna  Ciekawe czy będą ją mieć do przymierzenia w Polsce..

mojej koleżance w madonnie ostatnio powiedzieli że tej mieć nie będą

misiaczek187

Jak was tak czytam to troszke śmiać mi się chce :D  166 cm to co źle ?? ja mam 173 chciałabym być niższa  :-D  ale to już kolej losu za dobrze by było gdybyśmy miały i wyglądały tak jak się chcę  :-D  schudnąć to pewnie każda by chciała może 90 % ja też  :lol: ale jak tak piszecie o tych sukienkach to sobie myślę,że ja też miałam beze  :-?

salsa

Cytat: "rubin04"A co do fryzury - hiszpański koczek jest raczej taki 'ugłaskany"?

to jest taki kok jak węzeł, ktoras z dziewczyn zamieściła cos takiego w tamtym miesiacu na forum, jako propozyje
w wersji do slubu oczywiscie czesze sie go gładko, ale nie ulizany jak np do wersji do tanca
jest to rodzaj wezła z włosów troche powyzej karku

poszukam fotek, bobo mam go rpzed oczami ale opisac nie umiem:P

co do bukietu to poszłabym w mocny kolor ale niekoniecznie chabry, poniewaz sa zimno niebieskie a ty masz Ciepłą urode
moze te śliwkowo-gratanowe kalie, ktore ktos tu kiedys prezentował??
albo kolor bakłażanu??, albo brudny roż?

mika

z tych pokazanych przez Salse pierwsza nectar zaje...sta i kolor ma piękny pasowałby Ci taki rubinku

inkageo

Ale Nectar ma dół z takiego materiału jak Oleaje, to taka przeróbka tego modelu, który na żywo był wg mnie niefajny..
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: "salsa"zuzia juz Cie zjechała ale mnie nie było troche, wiec nie miałam okazji sie uzewnetrznic

?????
za co ty mnie chcesz bić kobieto! znowu? jakąś agresję w tobie wyzwalam.

z kiecek bardzo mi się nalon podoba!

inkageo

Nalon strasznie klasyczna, ja bym Rubun wcisnęła w coś lekko ekstrawaganckiego ;)
Imagine there is no hate

elizapj

Cytat: "salsa"taka suknia jak dla Zwierzaka bedzie świetnie

Salsa, a kt to? byla na tym watku wklejana? bo ja sie zacyznam gubic..ten eatek tak szybko rosnie!!! AHHH
moze mi ja ktos palce pokazac, bede wdzieczna:)

inkageo

Ciekawe ile Madrigal kosztuje i dlaczego tak drogo? ;)
Imagine there is no hate

kate.zet1

Rubin, napisz może jaka kwota wchodzi w grę...łatwo jest mnożyć przyklady jak się ma nieograniczony budżet. No chyba , że to akurat nie stanowi problemu  ;-)

salsa

Cytat: "inkageo"Ale Nectar ma dół z takiego materiału jak Oleaje, to taka przeróbka tego modelu, który na żywo był wg mnie niefajny.
zwierzak widziała n zywo nectara i mowi, ze sukna boska :)

[ Dodano: 11-10-2007, 14:36 ]
elizapj,