Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

Louve

Na temat bukietu - gdzieś, kiedyś znalazłam takie cudo i może się komuś przyda...

rubin04

oj rewelacja! Bardzo fajne to :))
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

jeden bukiet nie pasuje do niczego :)

Kasia

ja widziałam zdjęcia dziewczyny, która do rybki miała wiszącą kulkę

i wygladało to super

później próbowałam znaleźć te fotki na gazecie, ale sie nie udało :(

mika

na tym wykresie mój bukiet pasuje tylko do bezy, a mi się wydaje że do mojej też pasował

maroonbug

a ja sie jakos z tym nie zgadzam... uwazam ze okragly, symetryczny bukiet, tylko taki recznie wiazany, naturalny a nie w mikrofonie pasuje do wiekszosci sukni. i tez najbardziej mi sie takie podobaja  :lol:
ale sie ktos napracowal nad tym, fajny pomysl ogolnie :mrgreen:

rubin04

no a ja chcę okrągłu raczej a tu pokazuje ze to tak średnio.. Chyba trzeba wziaz poprawkę ze one wszystkie te chinki takie małe sa i pewnie to jest pod nie własnie tak - powiedziała ta co ma całe 162 cm ;)

maroonbug

Cytat: "rubin04"no a ja chcę okrągłu raczej a tu pokazuje ze to tak średnio.. Chyba trzeba wziaz poprawkę ze one wszystkie te chinki takie małe sa i pewnie to jest pod nie własnie tak - powiedziała ta co ma całe 162 cm ;)

ze 162 cm wzrsotu to juz bys byla Big in Japan (or in China) :lol: . srednia wzrsotu tam to 156cm :shock:!

[ Dodano: 12-10-2007, 14:39 ]
wzrostu, wzrostu, wzrostu. za dlugo na obczyznie siedze, pisac coraz ciezej... :mrgreen:

rubin04

No dobra - ide dzis po 16 mierzyc cos we Flossmanie :)
Ide sama bo jakos przyjaciólka chora, mama zajeta..

wieczorem napisze jak było :)

inkageo

To ja czekam z niecierpliwością :)
Imagine there is no hate

nionczka

Cytat: "rubin04"No dobra - ide dzis po 16 mierzyc cos we Flossmanie  
Ide sama bo jakos przyjaciólka chora, mama zajeta..

Czasem lepiej isc samej. Powodzenia!

abkasia

ojoj nie bylo mnie na forum 3 dni a tu tyle naskrobalyscie....i jak rubin bylas na przymiarkach? :-D

talula

napisz Rubin jak było;)
no i podziel sie uwagami z rownowzrostowiaczkami;)

salsa

Cytat: "rubin04"Wszystkim Wam dziękuje
a tak dziekuje dziekuje:) a pomogły to gdzie, co?! :) (zart)  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mary

salsa, ja też dziękuje. Właśnie odkryłam, dzięki Tobie, villas. A pojęcia dotąd nie miałam, że coś takiego istniej. Jakieś Krakowskie namiary na salony podasz?

inkageo

Villais jest tylko w Warszawie w Promesie :(
Imagine there is no hate

mary

dzięki EKSPERTKO ślubna!  :)

Inka, jesteś w stanie poradzić coś w temacie krakowskich salonów ślubnych? Bo walczę z zamiarem podróży do Krakowa w celach ślubnych ;-)

inkageo

Ja byłam w trzech salonach w Krakowie - dwóch Madonnach (mi tam przyjemnie nie było) i Margarett. Za dużo nie pomogę :( Zaraz krakowianki napiszą co i jak tylko najlepiej załóż nowy temat :) Ja mogę zaprosić na rundkę po Wrocławiu :)
Imagine there is no hate

mary

niestety, za daleko bym musiała jeździć na przymiarki :(

elve

mary-popins, ja swoją kupiłam w Madonnie w Krakowie. Nie wiem co jest w sklepach w Katowicach, ale w Krakowie - sporo.

rubin04

No to było tak:

weszłam, powiedziałam jaki mam mniej więcej pomysł na siebie. Pani zaczęła pokazywac mi rózne kiecki, spojrząłam na jedna i powiedziałam "o ta jest piękna, te koniecznie chce przymierzyc" - to była sposabella 333.
Mierzyłąm jeszcze Lornę, London i coś tam mniej wartego uwagi.

Lorna - ładna, bardzo nawet, pasuje ale nie czułam że to to...
London - ładna ale zupełnie jakoś nie dla mnie. Trudno powiedziec dlaczego.
Mierzyłam tez jakąs taką prostą, taką co to by z dodatkami mozna było poszaleć - ale to też nie to: zwyczajnei za skromna jakaś dla mnie.

Potem zobaczyłam jeszcze jedna która bardzo chciałam mierzyć ale pani mi powiedziała że oczywisciwe ale to ta sama co na poczatku tylko ma inaczej rozwiązana górę :))

no ale przymierzyłam raz jeszcze i tak poczułam że ten kierunek jest własciwy..
Ona ma taką cudną ciężką koronkę u dołu...

Na zdjeciach ponizej jest ta sukienka ale nigdzie w necie nie znalazłam zdjecia z taka góra jak ta co mnie tak zachwyciła: bo tam byłą u góry zamiast tej takiej "pustki" z gładkiego materiału to była taka koronkowa rozeta... no bajeczna.. No i do tej sukienki mozna zamówić welon. Robią go z tej samej koronki, z tymi kryształkami.. Welon kosztuje połowe ceny sukeinki, ale sukienka jest w stosunku do innych tania: 2100 zł.

No zachwyciła mnie ta sposabella 333: jest prosta ale "bogata", taka troche w starym stylu, no i na pewno by pasowałą do Casablanki (a tam w ogrodzie własnei bedzie wesele).

Na koniec grudnia albo z poczatkiem stycznaia beda miec nowa kolekcje: bedzie na pewno Nacar i coś tam jeszcze. Wiec poczekam i przymierzę coś tam jeszcze, ale ta Sposabella jest fajna: jest taka konsekwentna. Nie ma trenu ale ta cięzka koronka u dołu daje super efekt. poza tym długi welon z tej koronki rozwiązał by trenową kwestię :)

Na koniec w ramach czystej perwersji poprosiłam o wielka bezę - całkiem ładną ale..
Ja sie w niej zgubiłam.. No i ten chaos: tu falbanki, tu materiał podciągnięty, tu niby wystająca halka, a tam jeszcze kwiatek.. Obłedny tren do tego. Panie aż głowami zgodnie pokreciły ze zdecydowanie nie.. No ja to od początku wiedziałąm ale chciałam zobaczyć jak to jest :)

Panie w salonie super miłe.
Była oprócz mnei jeszcze jaks matka z córką.
No i jak ta matka zobaczyła mnie w tej sposabelli to powiedziała "pięknei, pięknie.. wyglada pani zjawiskowo" Aż się córka jej obruszyłą ze mam nie oglada jej hihi..

no to tyle na poczatek. W przyszłym tyg pójdę do jakiegos jeszcze salonu by nie było ze tak szybko wybrałam. No i pokazę mamie i babci (babcia jest czesciowo sponsorką sukni) te Sposabelle.

Choc ja bym do niej chciała albo miec ramiączka albo takei małe rękawki z tej koronki, no ale to sie jeszcze pomysli jak cos..
Moze jak pójde gdzies jeszcze to mnie coś innego zachwyci..

No to zdjecia z netu tej sposabelli 333, choc jak patrze na zdjecia to nei wydaje mi sie taka niesamowita :(

inkageo

Hej :) Widziałam tą suknię na manekinie, rzeczywiście na żywo jest piękna :) Tylko ja pamiętam że hafty/koronkę miała ciemniejszą od tła, ta na zdjęciu jest chyba cała biała.
Imagine there is no hate

rubin04

Inka - no wlasnie - tu wszystko  jakies takie blade i skromne...
A ja chyba chce by była taka ciut nie skromna.. Taka to juz próżna jestem :))

Acha, ta rozeta co mnie tak zachwyciła to ona jest taka jak te u dołu sukienki, tylko ta rozeta jest na wysokości piersi - tu gdzie na tych zdjeciacj jest tak pusto.

Mierzyłam też welon z Pronovias, taki do kompletu z Lorną - no i taki welon to jest to...

Acha, no i własnie dostałam maila ze do salonu prima Sposa przyszła kolekcja 2008 i mają sukeinke w stylu Birmanii - Miradir. Pójde i ją tez przymierzę. Ponize j ta Miradir z La Spoy.

no włąsnie  - ktoś wie jakie ceny ma la Sposa?

foszek

Ja  mierzyla ja, ale mnie ta koronka gryzla, jakos moja skora w tych warstwach jest baardzo wrazliwa :-/

inkageo

Wiesz ceny La Sposy są podobne do Pronovias, niektórzy twierdzą że jest tańsza, ale ja mierzyłam model za ponad 5000 zł, więc jest różnie.. Czasem jest tak, że gdy La Sposa i Pronovias mają bardzo podobne modele to z La Sposy jest trochę tańszy.
Imagine there is no hate