łóżeczko turystyczne czy kojec

Zaczęty przez olgaaa1, 11 Maj 2011, 08:53:47

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olgaaa1

Potrzebuje zakupić, bo mała jak wyjeżdżamy śpi w wózku, a już jej tak jakoś ciasno w tym wozku :mocking: mimo, że to emmaljuga i gondole ma ogromną.
Ale zastanawiam się czy kupić łóżeczko z bajerami czy kojec, ktory przyda się później, czy w tym kojcu wogóle dziecko może spać?
Co u was się sprawdziło?
Będę też wdzięczna za polecenie jakiegoś wyrka, nie chce wydać więcej niż 300zł, więc pewnie allegro :)
:thankyou: i smacznej kawy z rana :morning:

Lwica

Ja zakupiłam dopiero po wielu bojach, pożyczaniu na wyjazdy własne łożeczko turystyczne. Pożyczałam kilka modeli zazwyczaj złożone zajmowały dużo miejsca, a po rozłozeniu były ciezkie niestety, az w końcu sasiadka kupiła Coneco  Milou i się bez zastanowienia na nie też zdecydowałam. Lekkie z aluminiowej deliaktnej konstrukcji. I ma duży plus boczne ścianki są lekko poczyłe, co uniemożliwia dziecku wyjście albo przeskoczenie i wdrapywanie się na ścianki.

Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

olgaaa1

całkiem fajne, bez bajerów, ale sądze, ze te bajery się nie przydają, chociaż moskitiera byłaby fajna, bo często jeździmy na wieś. a jak materacyk?
no jeszcze mysle o tym kojcu

marlen_ka

ja zbytnio nie pomoge, bo my najczesciej wyjezdzxamy do rodziców albo tesciow i Lila ma w obu miejscach swoje łóżeczka (jeszcze po nas ;) )

zwierzatko_mojej_mamy

my mamy turystyczne z allegro z bajerami i jest ciezkie jak cholera - dzialac dziala, ale stoi na stale w moim domu rodzinnym - jakbym to miala nosic, wozic, skladac i rozkladac to bym predzej dziecko na podlodze kladla spac ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

feeling.good

my mamy i łóżeczko, i kojec. Łóżeczko na stałe jest u teściów, ale na wyjazdy też je zabieramy. Ma trochę bajerów, fajny materacyk.

Moim zdaniem w kojcu dziecku byłoby średnio wygodnie do spania. Trzeba by było jakiś kocyk położyć żeby było bardziej miękko. Ale da się na pewno. Problem tylko w tym, że jeśli dziecko kojarzy kojec jako miejsce do zabawy, trudno mu później w nim spać. Kilka koleżanek miało własnie taki problem.

łóżeczko: http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-caretero-grande-gratis-i1586041676.html
kojec: http://allegro.pl/kojec-play-jungle-babydesign-wyprzedaz-okazja-i1589501498.html

Lwica

Cytat: olgaaa1 w 11 Maj 2011, 09:02:11
całkiem fajne, bez bajerów, ale sądze, ze te bajery się nie przydają, chociaż moskitiera byłaby fajna, bo często jeździmy na wieś. a jak materacyk?
no jeszcze mysle o tym kojcu

bajery można samemu doczepić wykombiniwać. Materacyki w kojcach i łóżkach nigdy nie są "dobre". no ma w 2 nózkach takie mini kółka i da sie je przeciągac a waży tylko 8 kg. No i co dla mnie wazne po złozeniu zajmuje mniej miejsca niż większość łóżeczek.

Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

olgaaa1

Dorotka a czy to twoje lozeczko ma dwa poziomy

Justynna

olgaaa1, kupiłam zwykłe, proste łóżeczko turystyczne, z moskitierą, bez bajerów i nie brałam pod uwagę dwupoziomowego, bo z tego szybko dzieci wyrastają, a nie chciałam dużo na nie wydawać :)
Mam takie: http://allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-materac-moskitiera-i1605677945.html

Lwica

Cytat: olgaaa1 w 13 Maj 2011, 08:44:34
Dorotka a czy to twoje lozeczko ma dwa poziomy
nie ma. Ale to w sumie na wyjazd na chwile wcale moim zdaniem nie jest aż tak potrzebne.

Justynna

Cytat: Dorotka1981 w 13 Maj 2011, 19:10:45
nie ma. Ale to w sumie na wyjazd na chwile wcale moim zdaniem nie jest aż tak potrzebne.
też wyszłam z tego założenia :)

justynaaaa2

znowu wyciągam jakiś staroć :D ale może komuś jeszcze się przyda aktualne info i nie zginie gdzieś na innych wątkach ;)
jakie macie łóżeczka turystyczne?
potrzebuje chyba takie raczej zwykłe, proste i lekkie żeby było :) nie wiem czy te wszystkie dodatkowe bajery są mi potrzebne  :hmm: może jedynie moskitiera i otwierany bok, ale to chyba większość ma  :hmm:

Angie to twoje było chyba spoko z tego co je pamiętam :knuje:

salsa

mnie kolezaka mowiła, zeby sobie darowac bajery typu przewijaki etc bo dziecko i tak szybko jest za duze
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

Justa kupiłam najtańsze na Allegro za ca 100zl
Jak bajerow nie potrzebujesz to kryterium moze byc cena ;)
Ma moskitiere, otwieramy bok, jakaś kieszeń z boku, i torbę. No chyba taki najtańszy "standard"

Angie

justynaaaa2 nie pamiętam firmy, a mam je teraz w piwnicy.
Chętnie bym Ci dala, ale biorę je dla mojej siostry.

Ważne żeby miało dwa poziomy, kółka z jednej strony, otwierany bok i tyle.
Potrzebna jest moskitiera. Ja miałam taki z przewijakiem i nigdy go nie użyłam.

Może to takie  :hmm:

http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-arti-l6-bogato-wyposazone-i3124471961.html

konwalia

Ja miałam proste polskie baby design, Daga spaja w nim tylko kilka razy, w nowym miejscu się wybudzala, wiec spala z ni, a łóżeczko sprzedałam
Polecam jak najprostsze

jo_miekka

My mamy to: http://www.caretero.pl/27_strona.html
Mąż się uparł na bajery, ale misie i światełka naprawdę się JJ podobają. Bujania i przewijaka nie używaliśmy póki co. ALe generalnie łóżeczkiem byliśmy zachwyceni wszyscy z JJ na czele.

Dodany tekst: 22 Kwi 2013, 21:14:45

Ja chciałam koniecznie te dwa poziomy.

mobka

Ja mam baby design z dwoma poziomami. I bez innych bajerow. Znaczy sie otwierany bok ma, ale jak wiadomo moje dziecko nie korzystalo z tego dobrodziejstwa. Moze nastepne bedzie ;)

justynaaaa2

dzięki  :beer: przeglądam to allegro, tyle tego jest, że  :crazy:
jo no to wasze to już takie wypasione :D aż takie to mi chyba niepotrzebne ;)
ale mówicie, że te 2 poziomy ważne  :knuje:

mobka

Justyna, niemowlaka, juz nie mowiac o noworodku, ciezko jest wydobyc z dna ;) Ja korzystalam.

jo_miekka

Cytat: justynaaaa2 w 22 Kwi 2013, 22:24:54jo no to wasze to już takie wypasione Cheesy aż takie to mi chyba niepotrzebne wink

Różnica w cenie między tym a modelem niżej była w sumie znikoma, więc uległam.

justynaaaa2

Cytat: Angie w 22 Kwi 2013, 21:09:55
justynaaaa2 nie pamiętam firmy, a mam je teraz w piwnicy.
Chętnie bym Ci dala, ale biorę je dla mojej siostry.

Ważne żeby miało dwa poziomy, kółka z jednej strony, otwierany bok i tyle.
Potrzebna jest moskitiera. Ja miałam taki z przewijakiem i nigdy go nie użyłam.

Może to takie  :hmm:

http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-arti-l6-bogato-wyposazone-i3124471961.html
no wyglądem podobne :) ale faktycznie nie kojarzę zupełnie, żebyście z tych bajerów korzystali ;D zawsze jak go używaliście na działce to takie "gołe" pamiętam :)

jo_miekka

Cytat: mobka w 22 Kwi 2013, 22:25:59Justyna, niemowlaka, juz nie mowiac o noworodku, ciezko jest wydobyc z dna wink Ja korzystalam.

Właśnie tak pomyślałam. Jeśli się korzysta sporadycznie, to może nie mieć to znaczenia, ale my zamierzamy trochę jeździć.

Angie

justynaaaa2 my bardzo dużo korzystaliśmy z tego łóżeczka i ten pierwszy poziom też się przydał.

justynaaaa2

Cytat: mobka w 22 Kwi 2013, 21:25:59
Justyna, niemowlaka, juz nie mowiac o noworodku, ciezko jest wydobyc z dna ;) Ja korzystalam.
no w sumie ;) zwłaszcza, że ja niska jestem, więc faktycznie może być ciężko
no a cały sezon letni przed nami, więc na działce będzie wykorzystywane jak maluch będzie maluchem :D