buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Dzięks! Czyli na razie zero punktów zdobywają baleriny numer dwa :D

mayagaramond

Cytat: salsa w 21 Lis 2014, 15:09:03tylko nei mam po co a jednak drogie

Ale prawie 100€ tansze niz wczesniej :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: Justynna w 21 Lis 2014, 15:56:36
Dzięks! Czyli na razie zero punktów zdobywają baleriny numer dwa :D

mi się podobają najbardziej
ale wiadomo, ja balerin w ogóle nie lubię ;)

justynaaaa2

Cytat: salsa w 21 Lis 2014, 15:09:03
a ja kupiłam sobie takie botki http://www.eobuwie.com.pl/botki-maciejka-01613-17-00-3-granat.html
czekam az przyjdą
też je zamówiłam po tym jak magdalinska je wkleiła :) świetne są, bardzo zgrabne i wygodne :)

didi_loczek

Justynna, ja bym brała trzecie :) Te drugie to bardziej w kategorii letnich sandałów jak dla mnie :).

salsa

Cytat: justynaaaa2 w 21 Lis 2014, 17:14:29
też je zamówiłam po tym jak magdalinska je wkleiła :) świetne są, bardzo zgrabne i wygodne :)
o fajnie, ze jestes zadowolona :) a numeracja standardowa? bo wziełam 37 z myślą o skarpecie :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

justynaaaa2

Cytat: salsa w 21 Lis 2014, 17:28:49
o fajnie, ze jestes zadowolona :) a numeracja standardowa? bo wziełam 37 z myślą o skarpecie :)
ja też mam 37, w rajstopach i skarpetkach takich rajstopowych są ok, ale na bawełnianą skarpetkę byłoby mi ciasno, może za jakiś czas jak się rozejdą
ale ty masz chyba trochę mniejszą stopę ode mnie więc w skarpecie powinnaś włożyć :)

salsa

Justa - a jaki numer kupujesz najczesciej ? ja mam takie 36 i poł
buty otwarte typu sandałki kupuje 36 a kozaki 37
baleriny mam od 36 do 37 zalezy od producenta
ale mam tez jedne buty 38 (z melisy te japonko-sandały ;)

justynaaaa2

melisy też mam 38, szpilki z nine west 6,5 ale są raczej ścisłe - podaję te za przykład, bo wiem że też masz stamtąd buty :)
zazwyczaj kupuję 37 ale to chyba takie większe 37, bo bywa tak, że 37 jest za małe ale 38 już za duże
ja mam prawą stopę ciut większą i da się to odczuć, bo często mnie prawy but ciśnie
mam też pojedyncze pary 36, ale to raczej wyjątek

salsa

Justa a to ja mam z NW 6 wszystkie otwarte
mam jedną parę 6,5 ale własnie zamknięte

ale te melisy mnie zdziwiły - gdybym nie mierzyła wcześniej u znajomej to bym w zyciu nie wpadła, zeby 38 zamowić :P

mayagaramond

Jeszcze takie mi wpadły w oko:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

szelma

Przenoszę się na butowy. Te też fajne, ale firma tak se się nazywa :D R. Polański, srsly? :D A co jak będę musiała do USA lecieć i mnie w nich nie wpuszczą? lol
http://www.eobuwie.com.pl/sztyblety-r-polanski-0695-czarny-krast.html

Które brać?
http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-58294-sztyblety-loretta-vitale-2601-black.html
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

Cytat: szelma w 26 Lis 2014, 11:11:10A co jak będę musiała do USA lecieć i mnie w nich nie wpuszczą? lol

oj wpuuuuszcza, wpuszcza, tylko od razu zapudłują :D

wrobelek0403

osobiscie nie lubie tego dziurkowanego wzorku na butach ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

i tez przenosze sie tutaj

a ja sie chyba szarpne i kupie jeszcze jedne szpilki.

http://butypoznan.pl/product-zul-8308-Czolenka-sala-1536.html

identyczne jak te czerwone, co mam, są takie wygodne, a mnie ciezko dobrac wygodne szpilki, i chciałam granatowe juz dawno.

szelma

A ja lubię dziurki :D I te brązowe mają ładniejszy kształt. Gdyby tak zrobić jakiś mix między nimi, żeby wyszły czarne lakierowane o kształcie brązowych, to by było idealnie :D

szelma

W sumie to tak najbardziej to bym chciała kozaki - proste kozaki, które byłyby trochę odstające w łydce, bo podoba mi się taki look, a na moich łydach nigdy tak mi się nie robi :(

golinda

Cytat: szelma w 26 Lis 2014, 12:13:47a na moich łydach nigdy tak mi się nie robi :(

a na moich zawsze i zawsze musiałam płacić za zwężanie, więc wie kuma...

szelma

wrobelek0403

no, ja tez mam z tym problem i raczej mnie to martwi, bo odstających nie lubie ;D

golinda

byłam zobaczyć te w Ryłko. otóż nie było ich, były czarne z tego fasonu. wyglądały fajnie, wygodne i ładnie leżały, ale to zamsz, więc skóra licowa może leżeć zupełnie inaczej. odstawały w łydzie, a jakże :)