buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Marax kwestia przyzwyczajenia. Ja od 8:30 do 19:00 czasem wytrzymuję w szpilkach, a po mieście też trochę ganiam. 9 cm to luzik, od 10 zaczyna się mniej komfortowo, ale też wytrzymam. Bardzo rzadko idę do auta przebrać na baleriny.
W tych trzeci dzień z rzędu jestem od rana do wieczora i nawet jednego odcisku nie mam.
Ćwicz!
Imagine there is no hate

wrobelek0403

te są dla mnie zbyt waskie w palcach, godziny bym nie wytrzymała :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zosia2007

Inka co to za szpilki. Potrzebujeklasycznych czarnych

marax

właśnie co to za jedne ? ja chyba musze mieć niższy obcas bo upadnę na kogoś przypadkiem :)

inkageo

Są bardzo wygodne, jak kapcie :D Ale to nie jest żadna znana firma, w Brzegu kupiłam, polska firma Atut. Chyba nie mają sklepu internetowego.
Imagine there is no hate

mayagaramond

Niestety nie jest to kwestia przyzwyczajenia... Kiedyś mogłam chodzić cały dzień, teraz nie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zosia2007

salsa

ja mam tez takie ale z Nine West (juz chyba ich nie ma w PL ) nie do zdarcia i super wygodne

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Imagine there is no hate

marax

takie mierzyłam i na tej wysokości trzymałam równowagę
http://wojas.pl/produkt/15587

marax

Cytat: doda w 16 Paź 2014, 21:01:36
dla mnie za niskie, nie podoba mi się obcas,
jak juz tak nisko to wolę jak jest grubszy ten obcas

Dodany tekst: 16 Paź 2014, 20:02:57

a tu fajne płaskie eleganckie

http://wojas.pl/produkt/14995
mi tez się podoba wyżej ale co ja zrobie jak się chwieje i grozi to upadkiem na kogoś :)

inkageo

Imagine there is no hate

inkageo

Ale Marax nie nosi fartucha i nie bada pacjentów jak opisy do zdjęć robi. Jest ubrana po cywilnemu :D
Imagine there is no hate

mobka

To ja wolę niższa szpilke niż słupek ;D

marax

Cytat: doda w 16 Paź 2014, 21:14:56
ale mówiła, że bada, że się nachyla nad pacjentem i traci równowagę
w POZ :) moja szefowa nie nosi nawet fartucha tylko siedzi w garniturze. Ja jak jest zima to mam fartuch ( latem w tym pomieszczeniu jest ponad 30 stopi i nie nosiłam fartucha). Miałam problem z wstaniem płynnym od biurka :)NO i miałam takie niższe szpilki do fartucha przecież to nie oddział szpitalny ani sala operacyjna ;) W radiologii tez się bada pacjentów np. usg. Tam tez nie mam fartucha przeważnie ale też wstaje do komputera opisac badanie. Ecco ma wygodne szpilki tylko że one już nie wyglądają kompletnie atrakcyjnie.

Dodany tekst: czw, 16 paź 2014, 20:28:57

Cytat: inkageo w 16 Paź 2014, 21:08:39
Jeżeli na szpilkach się chwiejesz to kup coś na słupku, pierwsze lepsze:
http://www.eobuwie.com.pl/solo-femme-14101-13-d47-000-04-00-srbr.html
http://www.eobuwie.com.pl/solo-femme-14101-11-020-000-04-00-czrn.html
te słupki są teraz jakieś bardzo "ordynarne" w sklepach, takie jakieś wielkie.  A jakie macie botki ? też szukam wpadło wam coś w oko?

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

wrobelek0403

a jeszcze co do stabilnosci, to zdecydowanie lepsze są buty na lekkim koturnie.

kupiłam ostanio takie i są rewelacyjne :)
http://badura.pl/products,czolenka,22432,638-112

inkageo

No co Wy? :D Ja mam wiele par na słupku i kocham! Ale dobrze jak mają powyżej 9 cm, od 10 mi się podobają.
Szpilki na przykład do sukienki wyglądają w codziennej stylizacji niezbyt. Ja noszę do spodni.
Imagine there is no hate

justynaaaa2

kurde znowu wróciła moda na te ostre czubki?
inka ty zawsze w tych obcasach wyglądasz jakoś tak fajnie, normalnie ;D
ale fakt, że szpilki w codziennych stylizacjach wyglądają kiepsko, zwłaszcza z kiecką
słupki zdecydowanie lepiej :thumbup:

salsa

Wróbel ładna ta Twoja Badura - ja się zrazilam do tej firmy bo kupiłam klasyczne czarne szpilki miały bycdo pracy , takie codzienne a po poł roku poluzowały się stalki i obcas "jechał" do tyłu, do tego skora okazała się marna i wycierała się okropnie
bardzo byłam z nich niezadowolona i ostatecznie po roku wyleciały do kosza :(

Co do słupków, to ja bardzo nie lubie, nie podobają mi sie, noga jak dla mnie wyglada ciężko, dołozyć jeszcze scięte przody i mamy lata 90... nie mam ani jednej takiej pary

Marax - Doda dobrze CI radzi - kup sobie takie fajne płaskie buty i nie męcz się ze szpilkami skoro nie lubisz takich butów a i Twoja praca do nich nie zachęca ;)

Wróbel - a te z zalando wygodne ? kurde musze kupic fajne botki i niczego "nie widzę" :(

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Cytat: marax w 16 Paź 2014, 22:34:04
te 3 widziałam w ryłko wygodne?
Oooooo to ja chętnie kupię, bo już mi się zniszczyły po kilku latach. Wygodne ;D
Imagine there is no hate