buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

mi sie tez granatowe podobaja :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

fajne, fajne, ale żadnych bym nie chciała ;)

malutenka

maya, nie moja bajka, ale Ty takie buty udźwigniesz :)

salsa

sa bardzo ale to bardzo Majowe :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

suegro

Ja już wczoraj miałam pisać, że obcas w beżowych za niski.
Valentino mają obcas idealny.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

Oryginalne też mają różną wysokość obcasow:

http://www.shopstyle.com/browse?fts=rockstud+pumps

Dodany tekst: 15 Paź 2014, 21:56:46

Ja swoje lubię, bo mogę w nich cały dzień chodzić. W tych wysokich daleko bym nie zaszła ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

Dla mnie priorytetem jest wygoda. Moje pytanie brzmi czy w tych butach które pokazujecie np. wysokie szpilki jest wam wygodnie ?
Czy też kupujecie bą są ładne i na wygodę nie patrzycie ? jeżeli tak to jak dajecie radę w nich cały dzień pracować ?
Ja zawsze biegne wszędzie i nie mam pojęcia jak miałabym to robić na obcasach wysokich. Nie wiem jak wy to robicie że wam wygodnie ?

mayagaramond

marax nie we wszystkich jest wygodnie ;) Tak naprawdę mam mało wygodnych szpilek, w których mogę całą noc przetańczyć. Bolą mnie stopy...

Ja często biorę buty do pracy na zmianę.

marax

Cytat: mayagaramond w 15 Paź 2014, 22:23:15
marax nie we wszystkich jest wygodnie ;) Tak naprawdę mam mało wygodnych szpilek, w których mogę całą noc przetańczyć. Bolą mnie stopy...

Ja często biorę buty do pracy na zmianę.
czyli to są buty w których wychodzicie z auta i dochodzicie do pracy plus krótko w pracy tak ?
Gdzie macie te buty na zmiane do pracy w torebce ?

Dodany tekst: 15 Paź 2014, 22:26:26

ja próbowałam brac do roboty szpilki ale jakoś nie dawałam rady schylać się nad pacjentem nie chwiejąc się niebezpiecznie :)
Nie muszę mieć obuwia "BHP" ale jakoś nie daje rady i wygoda przeważa.

mayagaramond

marax ja mam do  swoich woreczki :)

suegro

Mnie w szpilkach jest wygodnie. Dość szybko chodzę, zwierz potwierdzi.

Nie lubię jedynie bruków i nierównych chodników, to jest jedyna rzecz która mi przeszkadza.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

goga

ja mam do szkoły 100 metrów, w szkole od 6 do 8 godzin w szpilkach - ale mam możliwość usiąść, nie muszę cały czas stać

natomiast do miasta - buty na niższym obcasie zakładam lub tzw "zapierdalanki"
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

ja tam za duzo w pracy nie chodze, głownie siedze, wiec nie ma problemu. wybieram buty z miekkiej skóry, stabilne i moge w nich chodzic na trasie parking-praca, jakies zakupy- obiad - dom, ale na łazenie nie wybrałabym sie w szpilkach. wtedy to baleriny.

Za to bez problemu moge latac w kozakach na obcasach, jednak taki luzniejszy but inaczej sie układa na stopie. jest wygodniej. 

mam jedne 8 cm, w których moge wszedzie, ale niestety zaczynają sie rozpadac :crying:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

callja

Moje ukochane szpilki są bbbb wygodne, i wszystko byłoby ok, ale gdy w nich pochodzę dłużej, łapią mnie skurcze w środstopiu - i to takie wyjątkowo bolesne :(
A lubię obcasy, oj lubię, choć nie z tych naj-najwyższych, bo ustać w nich nie potrafię ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

magdalinska

ja cały dzień siedze, chodze tylko do łazienki albo kuchni wiec w szpilkach wytrzymuje

marax

ja w szpitalu nie pracuje z pacjentami raczej poza USG. W poz można w szpilkach tylko często muszę wstawać a mam mało miejsca i w szpilkach mi średnio wygodnie. Dlatego zastanawiałam się jak wy to robicie :)

salsa

Marax ja ogolnie lubie chodzic na obcasach, choc teraz mało noszę ;) Ale noszę, w sobotę taczyłam na szpilkach ;)

mam wiele wygodnych butów na obcasie, nie wszystkie najadją się na całodziennie latanie ale mam całą masę takich, w ktorych szłam do rpacy (np tramwajem) potem łaziłam w nich cały dzien w pracy i na aplikacji albo w pracy i po pracy-na zakupach, na spotkaniach itp

przed ciąża z Aleksem nie miałam chyba żadnych eleganckich płaskich butów, w ktorych chodziłabym do rpacy.... a nie, miała oficerki ale zmieniałam je na czółenka na obcasie w pracy (miałam 3 pary w szafce w biurku :P )
jak jechałam rowerem to albo zakładałam niższy obcas albo czeszki i buty do koszyka :)

nie zmieniałam butów do prowadzenia auta ale jak zdarłam tyły w pewnych fajnych butach to jesli miałam jechac dlaej to zmieniałam, szkoda butów bo prowadzić w obcasach umiem bez problemu :)

teraz mam kilka par balerin, płaskich cichobiegów itp no ale teraz jakby jest inna sytuacja i głupio latać z dzieckiem po osiedlu w szpilkach ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

damka

Cytat: mayagaramond w 15 Paź 2014, 23:23:15Ja często biorę buty do pracy na zmianę.

ja nie biorę, mam je w szafie zamiast akt :)

mayagaramond

Cytat: marax w 16 Paź 2014, 09:49:15Dlatego zastanawiałam się jak wy to robicie

to zalezy od pracy i od stop :)

Dla mnie czesto szpilki sa wygodne w sklepie, ale wygoda konczy sie jak zaloze je do chodzenia po miescie. 
W pracy mamy wykladzine wiec tez sie latwiej chodzi.

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 16 Paź 2014, 12:27:22Dla mnie czesto szpilki sa wygodne w sklepie, ale wygoda konczy sie jak zaloze je do chodzenia po miescie.

tez tak czasem mam. ale tez kwestia rozchodzenia, to jednak skóra, szybko sie rozbija. Dla mnie jest wazne, zeby wysciólka w bucie była miekka, zwłaszcza w miejscu gdzie jest najwiekszy nacisk na podłoze. Wtedy moge chodzic długo. No i szerokosc - zbyt wąskie i czubiate odpadają z uwagi na haluksy.

jestynka

u mnie sprawa jasna, idiotyczny obuw do mojej pracy :D

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 16 Paź 2014, 12:39:15ale tez kwestia rozchodzenia, to jednak skóra, szybko sie rozbija.

na mnie wiekszosc butow jest za duza, wiec rozchodzenie mi  niepotrzebne ;)

wrobelek0403

Cytat: mayagaramond w 16 Paź 2014, 14:14:59
na mnie wiekszosc butow jest za duza, wiec rozchodzenie mi  niepotrzebne ;)

tzn? kupujesz tak specjalnie? bo ja wole kupic mniejsze i sie przemeczyc miesiac. potem i tak wszystkie mi kłapią, bo mam wąską pięte. 

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 16 Paź 2014, 15:18:31tzn? kupujesz tak specjalnie? bo ja wole kupic mniejsze i sie przemeczyc miesiac. potem i tak wszystkie mi kłapią, bo mam wąską pięte.

nie ma mniejszych lol
Przymierzam w sklepie 36 (mniejsze niz 36 sa bardzo rzadko dostepne), jest OK, kupuje. Po wyjsciu na prawdziwa ulice okazuje sie, ze jednak buty sa ciut za duze i wtedy zaczna sie zabawa z wkladkami itp.