buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

marax, mierzyłam je, jeśli masz wąską stopę... mi spadały

marax

Cytat: ddu w 13 Kwi 2013, 21:21:53
marax, mierzyłam je, jeśli masz wąską stopę... mi spadały
mierzylam jednego i byl ok . Moze to kwestia tego że para byla nowa ?

konwalia

Ja z tymi przyciasnymi butami mam mieszane uczucia, dla zdrowia stopy powinny być pol numeru wiekszinna sprawa, ze ja np obcasy kupuje mniejszy rozmiar niż plaskie

marax

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2013, 21:44:58
Ja z tymi przyciasnymi butami mam mieszane uczucia, dla zdrowia stopy powinny być pol numeru wiekszinna sprawa, ze ja np obcasy kupuje mniejszy rozmiar niż plaskie
ja nie moge miec klapiących obcasów . Mi sie bardzo ciężko chodzi na obcasach nie mówiąc juz o klapiących . Ja potrzebuje obcas w ktorym będę czulą sie jak w balerinach

ddu

marax, jak znajdziesz takie... daj znać! pół strefy kupi w w ciemno :D

golinda

ddu, ja posiadam kilka takich par(no może ze 3), ale niestety za każdą zapłaciłam niemało...
są dobrze wyprofilowane i zrobione całe z miękkiej skóry

konwalia

Ja mam jedne takie z prima mody a drugie to ślubne arte di Roma

marax

A ta miekka skora to nie niszczy sie szybko ?

konwalia

golinda

Cytat: marax w 14 Kwi 2013, 20:52:31
A ta miekka skora to nie niszczy sie szybko ?

zależy jaka
włoskie są gorszej jakości (zwykle), hiszpańskie już wyżej

ddu

tzn ja wierzę, że buty na obcasie mogą być wygodne JAK NA BUTY NA OBCASACH
, ale chyba nigdy tak, jak płaskie...

może jestem skrzywiona, ale choćby przez kocie łby wokoło, szlag mnie trafia, jak mi te obcasy włażą pomiędzy. i to nie jest dla mnie wygodne. nawet grube się ślizgają, wciskają... golinda, zobaczysz we czwartek sama! :D

zwierzatko_mojej_mamy

mam to samo.. ogolnie to po plaskim pewnie, moge w kilku parach popylac, ale jak w gre wchodza ostre schody w dol w knajpie, krzywe chodniki i krawezniki, stanie na ruchomych schodach, prowadzenia auta, wsiadanie i wysiadanie w bloto, no kuuuuzwa, przeciez to taka zajebista strata czasu, zeby wtedy zwalniac i uwazac i w ogole, no po cholere, jak w plaskim robie to 100 razy szybciej
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: ddu w 15 Kwi 2013, 11:53:13golinda, zobaczysz we czwartek sama! Cheesy

chyba nie sądzisz, że w obcasach przyjadę lol

wrobelek0403

Cytat: ddu w 15 Kwi 2013, 11:53:13tzn ja wierzę, że buty na obcasie mogą być wygodne JAK NA BUTY NA OBCASACH
, ale chyba nigdy tak, jak płaskie...

paradoksalnie mam jedne szpilki wygodniejsze niz baleriny :D

baleriny stale obcierają mi piety, nawet mimo podpietkowych wkładek :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

najlepsze są koturny
bo i człowiek wygląda jak człowiek i nie męczy się na szpilach :)

Justynna

Cytat: golinda w 15 Kwi 2013, 14:31:56najlepsze są koturny
bo i człowiek wygląda jak człowiek i nie męczy się na szpilach Smiley
Racja :)

wrobelek0403

a mnie sie koturny jakos nie widzą. na półkach owszem, ładne. ale jak wsadze na noge, czuje sie jakos tak masywnie, brakuje tej lekkosci szpilek.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

no mam boskie piękne koturny, kt. mi ranią stopy do krwi...
zniechęciłam się , może powinnam dać koturnom jeszcze jedną szansę

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 15 Kwi 2013, 13:39:10
a mnie sie koturny jakos nie widzą. na półkach owszem, ładne. ale jak wsadze na noge, czuje sie jakos tak masywnie, brakuje tej lekkosci szpilek.

to zależy jakie
jak są płaskie z przodu, a koturn dopiero jest w tyłu to są lekkie i zgrabne

Dodany tekst: 15 Kwi 2013, 13:44:42

Cytat: ddu w 15 Kwi 2013, 14:40:04no mam boskie piękne koturny, kt. mi ranią stopy do krwi...

jaki rozmiar? :P

szelma

Brrr, nie lubię koturnów - rzadko, bardzo rzadko widuję takie buty same, które by mi się podobały, a na stopie to już w ogóle chyba. I chodzi się w tym gorzej niż kaczka w balerinach :P
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

Cytat: szelma w 15 Kwi 2013, 13:44:44
Brrr, nie lubię koturnów - rzadko, bardzo rzadko widuję takie buty same, które by mi się podobały, a na stopie to już w ogóle chyba. I chodzi się w tym gorzej niż kaczka w balerinach :P

ale Ty masz 2 i pół metra wzrostu, możesz sobie w balerinach :P

Dodany tekst: 15 Kwi 2013, 13:45:41

Cytat: szelma w 15 Kwi 2013, 14:44:44I chodzi się w tym gorzej niż kaczka w balerinach Tongue

?!?

szelma

lol Wielka jak samica słonia, wyniosła jak górski szczyt ;)

Co do chodzenia - no bo stopa się w ogóle nie zgina. I wszystkie kobity, które widziałam na koturnach, chodziły tak dziwnie i nienaturalnie - podnosząc wysoko stopy. No dziwnie - ale może to kwestia tego, że nie potrafią na normalnych obcasach chodzić? Nie wiem. Ale dziwnie, no.

golinda

eee, ja normalnie chodzę - przecież oglądam się w każdej wystawie, nie? :D

ale przód musi być względnie płaski, dopiero tył podniesiony (jak już żem wyżej wspomniała ;))

szelma

A w sobotę widziałam najbrzydsze koturny świata - w sensie razem ze stopą ;) Wylewała się stopa z każdej strony, bo to sandałkowate koturny były, a dziewczę szło tak pokracznie, że szok - koturny były wielkie (przód podniesiony i pod pięta to już w ogóle z pół metra chyba) i miała problem, żeby stopę w nich unieść ;)

golinda

takie koturny miałam na myśli, że chodzi się w nich normalnie, a przy tym są wygodnie i człowieka do góry wyciągają ;)
(nie wiem czy fota nie za mała)