buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

wrobelek0403

mnie tez mokasyny nie podchodza,

a poniewaz poszukiwania niskich obcasów nie przyniosły rezultatów, postanowiłam kupic sobie po prostu baleriny :) tylko jakies wygodne znajde :)

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: mayagaramond w 03 Kwi 2012, 12:08:06
Z mojej ulubione strony:

http://www.net-a-porter.com/product/176439
http://www.net-a-porter.com/product/176440

No i oczywiscie bez skarpetek ;)

te stylizacje nawet w wykonaniu Limy by mnie nie przekonały :D

ziuta

mayagaramond, tu jest ok, bo są krótkie spodenki -widać dużo nogi, nie ma skracania
ale ja krótkie spodenki noszę tylko wtedy, jak jest pogoda na japonki ;) więc takie pełne buty odpadają
a do długich spodni dalej tego nie widzę

mobka

A ja dzisaij bylam w sklepiku w galerii przy tesco i tyyyyle butow mi sie podobalo. Baleriny, mokasyny, obcasy z platforma, koturny... musze meza dzisaij wyciagnac, zeby podpowiedzial co brac :D I wszystko skorzane, w srodku i na zewnatrz, ceny do 180zl. No moze do 210 ;) Ale kurcze, to calkiem inna jakosc, niz te wszystkie buty w diechmanach itp. Za to ceny  nizsze niz w NW. Choc bylam ostatnio w NW i nic mi sie nie podobalo :(

salsa

Maya powiem, ze te styluzacji sa dla mnie bardzo kiepskie, nie przekonuja do tego typu butów ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mignon

Cytat: wrobelek0403 w 03 Kwi 2012, 12:13:08
mnie tez mokasyny nie podchodza,

a poniewaz poszukiwania niskich obcasów nie przyniosły rezultatów, postanowiłam kupic sobie po prostu baleriny :) tylko jakies wygodne znajde :)

też ostatnio nabyłam, z musu czarne, ale kuszą mnie jeszcze kolorowe  :knuje: i jakieś fajne granatowe

golinda

mobka

Jest taki na rogu przy wejciu do samego tesco na gorczewkiej. Maja jakis polskich producentow. Tylko wiesz, ja mam gust troche inny ;) Wiec mozesz byc zawiedziona, ale polecam zajrzec, bo a nuz ;)

golinda

te moje za 185 euro założyłabym do tej spódnicy i prostego podkoszulka :)

http://store.orsay.com/sp-dnica-d-insowa-lekko-sprany.htm?v=p&lg=pl&productId=72030047

spojrzałabym w lustro, poczuła się jak stara kaczka i założyłabym koturny :D

mobka

Cytat: mobka w 03 Kwi 2012, 12:25:38
Jest taki na rogu przy wejciu do samego tesco na gorczewkiej. Maja jakis polskich producentow. Tylko wiesz, ja mam gust troche inny ;) Wiec mozesz byc zawiedziona, ale polecam zajrzec, bo a nuz ;)
A no i mokasyny skorzane byly, nei zamszowe ;)

ziuta

Cytat: golinda w 03 Kwi 2012, 13:25:45spojrzałabym w lustro, poczuła się jak stara kaczka i założyłabym koturny
o to to! :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: salsa w 03 Kwi 2012, 12:03:36
http://blog.deezee.pl/2010/04/alexa-chung-w-mokasynach-w-stylu-deezee/

no nie wiem, nawet tak szczupła i wysoka osoba wygląda w tym kiepsko....

obrzydliwie :D bo to nie chodzi o szczuplosc i wysokosc, tylko o to, ze taki fason robi ze stopy aseksualna meska zakonnice i rzutuje na calosc ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Kwi 2012, 13:47:05taki fason robi ze stopy aseksualna meska zakonnice i rzutuje na calosc

Prawda, prawda, po trzykroć prawda :D. Jest różnica między płaskimi butami i płaskimi butami, które rozpłaszczają człowiekowi cała sylwetkę i jeszcze mają takie głupie noski bezsęsó i sznurek ;).

Baleriny też są płaskie, a przynajmniej mozna wyglądać jak seksualna żeńska zakonnica ;).
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Cytat: salsa w 03 Kwi 2012, 12:19:12
Maya powiem, ze te styluzacji sa dla mnie bardzo kiepskie, nie przekonuja do tego typu butów ;)

Ale ja do niczego nie przekonuje ;)

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mignon

u nas zakonnice chodzą w rajstopach/skarpetkach i sandałach (sportowych oczywiście) :D w mokasynach jeszcze nie widziałam :D

zwierzatko_mojej_mamy

bo to meska zakonnica - jakby sie chlop przebral za zakonnice to by na bank nie pomyslal o zmianie butow i takie by mu zostaly z poprzedniej stylizacji na zegarmistrza z prl'u ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

baleriny są nie tylko aseksualne, ale i bez pomysłu
mam i noszę, ale nie powiem, żebym czuła się w tym atrakcyjnie

ziuta

Cytat: golinda w 03 Kwi 2012, 13:56:24ale i bez pomysłu
a to zależy jakie baleriny ;D nie wiem co w mokasynach szczególnie pomysłowego, wszystkie wyglądają tak samo ;)

wrobelek0403

szelma

Eeee, ja się nie czuję aseksualnie w balerinach. I wszystko zależy od stylizacji. Jeśli zakładam grube czarne rajstopy i czarne baleriny, to nie wymagam od nich, żeby miały na siebie jakiś pomysł i zwracały uwagę ;). A jak sobie wreszcie kupię baleriny z Lofta albo ichnie szanelki, to same w sobie starczą na pomysł. Reszta się dopasuje do butów.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

salsa

Cytat: golinda w 03 Kwi 2012, 12:56:24
baleriny są nie tylko aseksualne, ale i bez pomysłu
mam i noszę, ale nie powiem, żebym czuła się w tym atrakcyjnie
dokładnie mam to samo
mam no bo czasem tzreba na plasko ale raz ze czuje sie w tym totalnie aseksualnie to jeszcze czesto z racji cienkiej podeszwy czuc wszystko pod stopami

no ale mam noooo

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)