Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

Dziewczyny!!! Nie chce któraś tych sandałków Korneckiego, r. 31, długość wkładki 19,5cm (wg producenta 19,8cm ??? Założone 1 raz, jak nowe :) Dziś odrysowałam i zmierzyłam jej stopę i kurde no, stopa taka jak wkładka :sciana: chyba obie chciałyśmy, żeby były dobre...i teraz lipa, bo do sklepu już nie oddam :( szukam sandałów na Allegro

ishka82

to jeszcze foto zrobione przed chwilą ;)

Angie

Ale ona ma dużą nogę. Lena ma Korneckiego właśnie 31.

aniak1211

ishka82,
Duza stopa:)

Siostra kupila dla Dominiki sandalki w CCC i sa tak szerokie w palcach ze nie da sie chodzic,nie mogla oddac bo minelo wiecej niz 7 dni i tak teraz leza i nie wiadomo co z nimi zrobic;D
A takie ladne.

ishka82

aniak1211, ja jestem wściekła sama na siebie, bo mogłam na drugi dzień oddać (to mały sklepik nie żadna sieciówka) i jakbym je porządnie jej zmierzyła i przemyślała, to bym oddała i kupiła inne, a tak już niestety jak raz miała je na dworze, to mi pani na pewno nie przyjmie, bo bardzo niewielkie, ale jednak są ślady, ze już je dziecko nosiło :( i jak ich nie uda się sprzedać, to będę 92zł w plecy za własną głupotę ;)

marax

Duża ? moja nosi prawie 34 ............. 33 już tak na styk. Ostatnio byłam w klepie i mówie, że szukam takich butów co mają czubki zalane gumą bo dziecko mi ściera na placu zabaw. Pani zdziwiona i mówi, że w takim rozmiarze to rzadkość bo dzieci 8-9 letnie nie ścierają już przodów na placach zabaw. Jak jej powiedziałam że dziecko ma 6 lat to była bardzo zdziwiona.

ishka82

marax, Laura rok starsza od mojej ;) moja za rok też pewnie będzie miała 33/34, obstawiam 34 ;)

nionczka

A ja zmówiłam dwie pary butów na Zalando. Balerinu Stups i sandały Friboo. Mało jest butów niebieskich i granatowych dla dziewczynek, a tylko takie kupujemy. Rozmiar 29, na wyrost :-)

Obie pary już przyszły i jesteśmy zadowolone, matka i córka
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

aaaa!!! zwariuję z tymi sandałkami dla Dominiki :crazy: byłyśmy dziś poszukać i pomierzyć rozmiar 32...długość ok, jest z 0,5cm zapasu, ale są ogromne, szerokie, takie na potężniejszą stopę starszego dziecka, a nie na drobniutką, szczupłą lecz długą stópkę mojej D. :( obawiam się, ze jak zamówię w necie może być to samo...w związku z tym chyba zostawię jej te 31, są niemal na styk, zapasu prawie nie ma, jak idzie i stopa pójdzie do przodu, to wyglądają na przymałe, ale może jakoś przechodzi...wygląda to tak jak stoi, a nie chodzi ;) będę odprawiała chyba czary, by jej noga nie rosła lol

nionczka

Cytat: ishka82 w 05 Cze 2015, 13:16:04
aaaa!!! zwariuję z tymi sandałkami dla Dominiki :crazy: byłyśmy dziś poszukać i pomierzyć rozmiar 32...długość ok, jest z 0,5cm zapasu, ale są ogromne, szerokie, takie na potężniejszą stopę starszego dziecka, a nie na drobniutką, szczupłą lecz długą stópkę mojej D. :( obawiam się, ze jak zamówię w necie może być to samo...w związku z tym chyba zostawię jej te 31, są niemal na styk, zapasu prawie nie ma, jak idzie i stopa pójdzie do przodu, to wyglądają na przymałe, ale może jakoś przechodzi...wygląda to tak jak stoi, a nie chodzi ;) będę odprawiała chyba czary, by jej noga nie rosła lol

bo to też taki fason. dla wąskich stóp pewnie łątwiej dobrać takie z regulowanymi paskami, jak w sportowych. Nie, zebym polecała, ale sama nosiłam takie Birkenstocki na gips na stopie :-)
ja muszę zwracać uwagę na regulację ze względu na wysokie podbicie

ishka82

nionczka, ale ja dziś z nią mierzyłam nie te tylko inne, właśnie na paski i one są za szerokie, te paski za długie, ledwo się je da zapiąć, bo są po prostu na większą masywniejszą stopę...pięciolatka nie powinna mieć takiego rozmiaru, 32 to maja dzieci szkolne :( i o ile pełne, zabudowane dobrze trzymające się stopy buty jeszcze udaje się znaleźć, to balerinki, czy sandałki stanowią duży problem :(

ishka82

mierzyłyśmy tych 32 dużo różnych...no nic się nie nadawało :( jak myślicie, te co pokazałam na zdjęciu 31 dadzą jeszcze radę? przechodzi w nich? osiwieję, serio, zaraz osiwieję :P

zuzia

Cytat: ishka82 w 05 Cze 2015, 13:30:14
mierzyłyśmy tych 32 dużo różnych...no nic się nie nadawało :( jak myślicie, te co pokazałam na zdjęciu 31 dadzą jeszcze radę? przechodzi w nich? osiwieję, serio, zaraz osiwieję :P
ishka, nie gniewaj się, ale dla mnie taki but jest za mały. stopa jednak trochę pracuje.

ishka82

Cytat: zuzia w 05 Cze 2015, 13:33:04
ishka, nie gniewaj się, ale dla mnie taki but jest za mały. stopa jednak trochę pracuje.
nie gniewam się, wiem, że one powinny być większe...tylko większe są ogólnie za duże :( serio, taka długa stopa u tak małego dziecka to jest mega kłopot :(

zuzia

Cytat: ishka82 w 05 Cze 2015, 13:39:19
nie gniewam się, wiem, że one powinny być większe...tylko większe są ogólnie za duże :( serio, taka długa stopa u tak małego dziecka to jest mega kłopot :(
no co ty nie powiesz :D
M. starszy, ale też mam problem z butami. wiele z nich jest za szerokie.

didi_loczek

ishka82, moim zdaniem są mocno na styk, z pół cm przydałoby się zapasu :(

Angie

Ishka ja pierwsze tez zamówiłam 32 i miałam to samo spostrzeżenie. Były bardzo szerokie.
Wymieniłem na 31, są dużo węższe a na długość tez na szczęście ok.

ishka82

wrobelek0403

moze ja sie nie znam na dzieciecych butach, ale dla siebie na pewno nie kupiłabym wiekszych :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ishka82

Cytat: wrobelek0403 w 05 Cze 2015, 16:44:02
moze ja sie nie znam na dzieciecych butach, ale dla siebie na pewno nie kupiłabym wiekszych :D
tak, tak, ale Tobie stopa nie urośnie nagle z dnia na dzień niemal o 0,5cm ;) lol a ja właśnie tego się obawiam :P niech się dzieje co chce, za przeproszeniem rzygam juz tematem jej sandałów, pobiegła do babci w tych maławych i na razie będzie w nich chodzić, w 32, które dzisiaj mierzyła było jeszcze gorzej

ishka82

widzę, ze jak pisałam wcześniej z tel., to zeżarło mojego posta...no trudno, tyle stukania w tą malutką klawiaturkę i nie było Wam dane przeczytac moich wywodów lol

ishka82

marax

Co dobre sa wyprzedaże ja dałam 129 za laury

elve

Mam problem z butami dla Agaty, stopa jej się wysuwa z buta ze wszystkich modeli z otwartymi palcami
tylko te pasują, ale na lato :hmm:

macie jakieś pomysły?